Reteta pe care v-o propun astazi este o combinatie intre doua retete si pentru ca ambele idei mi-au placut tare mult le-am adus impreuna si a iesit un preparat extrem de aromat si bun in acelasi timp. Morcovii glasati i-am vazut asociati adesea cu carnea de curcan insa va asigur ca merg foarte bine si cu curry de pui :)
Curry: Am spalat si taiat in bucatele potrivite pulpele de pui.Ceapa am taiat-o solzisori,usturoiul si ghimbirul le-am taiat marunt.Intr-o oala am pus la foc 2 linguri ulei de rapita,cand uleiul s-a incins am pus bucatile de pui si le-am lasat sa se rumeneasca fara a le lasa sa se patrunda.Le-am scos apoi intr-un castron,am pus in oala usturoiul,ceapa si ghimbirul,cele 2 foi de dafin si le-am lasat sa se inmoaie la foc mic.Am pus in mojar semintele de fenicul,coriandrul boabe si piperul sichuan si le-am maruntit putin,apoi le-am pus in oala peste ceapa,am adaugat apoi si celelalte condimente si am amestecat bine.Am adaugat apoi si carnea de pui rumenita mai devreme,putina apa si am lasat sa fiarba la foc mic.Am taiat cubulete mici cartofii si i-am adaugat si pe ei si am lasat totul la foc mic pana cand cartofii au fiert.La sfarsit am adaugat laptele de cocos si am lasat sa dea 1-2 clocote,apoi am stins focul.Laptele de cocos nu este recomandat sa il fierbeti mult deoarece se taie si numai are aspect placut,de aceea e mai bine sa il adaugati spre sfarsit.
Morcovi glasati: Intr-o oala am pus apa la foc,2 bete scortisoara,anasonul stelat si cuisoarele,am adaugat si morcovii taiati rondele de aproximativ 1,5 cm,si zaharul si am lasat sa fiarba,pana cand morcovii s-au inmuiat putin.
Orezul: Intr-o cratita am pus o masura de orez basmati,2 masuri de apa,o lingurita de harissa si sare si am lasat la foc pana cand bobul de orez s-a fiert si apa s-a absorbit complet.
Am servit apoi orezul basmati cu curry de pui si morcovi glasati,o mancare plina de arome,extrem de delicioasa.
Pofta mare!