Pentru astazi m-am gandit sa fac un desert simplu,dar aromat,inspirandu-ma din retetele vazute saptamana aceasta la TV.Am facut un rezumat a ceea ce m-a impresionat cel mai mult si au iesit aceste cosulete :)
Foile de placinta eu nu le fac in casa,si nici aluatul foietaj,insa pentru cine are mai mult timp si doreste,le poate face in casa.
Am luat fiecare foaie de placinta si am uns-o cu unt topit,apoi am taiat fiecare foaie in 12 patrate.Am luat cate 4 patrate de aluat si le-am pus unul peste altul in mod “dezordonat” in asa fel incat sa se vada frumos marginile cosuletelor,si le-am copt in tava de briose,fiind mai usor astfel sa obtin cosulete egale ca si marime. Mie,dintr-un pachet de foi mi-au iesit 35 de cosulete.
Budinca: Intr-o craticioara am pus 2 oua,le-am batut bine pana au facut spuma,am pus apoi zaharul vanilat,coaja si zeama de portocala,laptele,amidonul,am amestecat foarte bine totul si am pus apoi craticioara la foc mic,amestecand continuu,pana cand budinca s-a ingrosat.Dupa ce a fiert budinca,am dat-o la rece.
Dulceata de fructe de padure: Intr-o oala mica am pus zaharul,apa,pastaile de cardamon taiate pe lung si florile de lavanda si am pus oala la foc mic,lasand-o sa fiarba pana cand siropul s-a legat putin.Am strecurat apoi siropul pentru a elimina pastaile si florile de lavanda si am adaugat in oala peste sirop fructele de padure,pe care in prealabil le-am dezghetat si scurs bine de apa.Am mai lasat sa fiarba siropul cu fructele de padure aproximativ 20 min,apoi am dat dulceata obtinuta,la racit.
Cand toate componentele s-au racit am montat cosuletele,am pus in fiecare cosulet budinca de portocale si deasupra dulceata de fructe de padure…un deliciu,va asigur! E un desert usor dar foarte aromat care merita incercat.
Pofta mare!