Astazi fiind prima zi de primavara,am pregatit o reteta colorata,gustoasa si aromata ca pentru o zi de sarbatoare :) Este prima data cand gatesc un pui aplatizat de regula preferand sa il fac intreg,dar…pentru ca se gateste mai repede si pentru ca sunt multumita de ce a iesit,va recomand sa il incercati si voi.
Puiul: Am spalat si uscat bine puiul,l-am despicat pentru a-l aplatiza si a se gati mai bine taindu-i sira spinarii de o parte si de cealalta,l-am marinat apoi cu sare,ienibahar,coriandru,turmenic,pipier sichuan.Am pus condimentele in mojar si le-am zdrobit usor pentru a conferi mai multa aroma preparatului,apoi am masat bine puiul cu aceste condimente si l-am lasat asa pentru a se patrunde bine,aproximativ 1 ora.
Dupa ce s-a marinat bine puiul,am tocat marunt usturoiul si l-am introdus sub pielea piului de pe piept,am pus in tava putin ulei de masline si o cana de apa si am dat puiul la cuptor,la foc mic pentru 2 ore.Dupa aproximativ 1 ora am turnat in tava 1 cana de vin rose si am lasat in continuare carnea la cuptor pana cand s-a patruns complet si s-a rumenit frumos.
Cartofii i-am curatat,spalat si apoi i-am taiat in 4,am pus peste ei sare,boia,chimen si i-am dat la cuptor intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu.Am pus peste ei in tava putin ulei de masline si o jumatate de cana de apa.Dupa ce cartofii s-au inmuiat,am luat folia ,am pus cimbru peste cartofi si i-am mai lasat la cuptor sa se rumeneasca usor.
Am servit cartofii cu pui alaturi de o salata racoroasa de primavara
Pofta mare!