Pentru ca m-am mutat de curand cu blogul meu in casa noua :) am decis sa va aduc o reteta mai deosebita,asa ca de sarbatoare daca vreti,care sper sa fie pe gustul vostru si sa va doriti sa o incercati si voi.
Am spalat curatat si uscat pestele,si pentru ca desi era file,avea destule oase mari pe care eu nu am reusit sa le scot,am decis sa rumenesc un pic pestele in unt,pentru a-i inmuia putin carnea si pentru a putea mai usor sa scot oasele.
Intr-o oala am pus apa cu sare la foc si am fiert acolo cartofii dulci taiati rondele,i-am fiert pana cand s-au inmuiat putin dar nu complet.Apoi i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat sa se scurga bine.
Dupa ce am rumenit usor pestele,l-am curatat de piele si oase,apoi l-am desfacut in bucati mai mici.Intr-un vas de yena am pus un strat de rondele de cartofi,un strat de cascaval ras,apoi pestele,iarasi un strat de rondele de cartofi,telina apio calita in unt cu usturoi harissa si sare de Hymalaia,si la sfarsit am adaugat cele 2 oua batute bine si amestecate cu smantana si inca un strat de cascaval ras.
Am lasat tava la cuptor aproximativ 30 minute pana cand cartofii si cascavalul de deasupra s-au rumenit frumos.
Noi am servit aceasta budinca de peste cu cartofi dulci alaturi de o salata racoroasa,cu avocado,lamaie,radicchio si cateva bucati de Apio….minunat!
Pofta mare!