Melcisori cu gem de merisoare si nuca

de papabundetot in Prajituri, 7 Ian 2014 | 3484 vizualizari

 

Pentru ca azi e ultima mea zi de concediu,am zis sa ii mai rasfat pe cei dragi cu cateva bunatati,deoarece,de maine merg la munca si nu voi mai avea atat de mult timp pe cat mi-as dori sa mai fac asta dar si sa petrec atat timp prin bucatarie.Asa ca dupa un chec aperitiv,am facut si ceva dulce ca sa fie masa completa :)

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 oua+1 ou pentru uns aluatul
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • cuisoare macinate,scortisoara

Pentru umplutura:

  • gem de merisoare (facut in casa din 250 gr merisoare uscate 150 ml apa si 150 gr zahar brun,dupa ce au fiert bine le-am zdrobit cu blenderul)
  • 200 gr nuca macinata.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu gem de merisoare si nuca:

Aluatul: Intr-un castron mare am pus faina,zaharul,cuisoarele macinate,scortisoara,esenta de vanilie,zaharul,ouale,sarea.In alt castron mai mic am pus drojdia,peste ea am pus cateva linguri de lapte caldut pt a o dizolva,apoi 2 linguri de faina,am amestecat bine si am lasat aceasta maia 10 minute la loc cald pt a dospi.

Dupa ce maiaua a dospit,am adaugat-o in castronul mare peste faina,am pus si cele 2 oua,uleiul si am adaugat o parte din lapte,apoi am trecut la framantat cu mana,pana am incorporat tot  laptele si pana cand aluatul nu s-a mai lipit de mana aproximativ 15 minute pentru ca am vrut melcisori pufosi,dar nu este nevoie sa il framantati chiar atat de mult.

Am lasat apoi aluatul la loc cald pentru aproximativ 1 ora si jumatate,pana cand si-a triplat volumul. Dupa ce aluatul a dospit,am uns masa de lucru cu ulei,am impartit aluatul in 4 parti intinzand cu sucitorul fiecare bucata in parte.Am intins din aluat o foaie de aproximativ 10 mm,peste ea am pus gem de merisoare si apoi am presarat nuca macinata.Am rulat apoi bucata de aluat ca pe o rulada si am taiat felii de aproximativ 2 cm pe care le-am asezat pe rand in tava de copt tapetata cu hartie.Le-am mai lasat 10 min sa dospeasca si in tava,apoi am uns melcisorii cu ou si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos si s-au copt.

La final i-am pudrat cu zahar pudra vanilat,insa daca vi se pare prea dulce,puteti sari aceasta etapa 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu gem de merisoare si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

Ela68 1

07.01.2014, 19:37

Rocsi 1

07.01.2014, 21:05

Imi plac asa ca ma servesc si eu

laura_n 1

09.01.2014, 09:39

o nebunie melcisorii astia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat