Cartofii se spală și se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece, cu 1 lingura de sare, cca. 20 de minute.
După ce au fiert se curăță și taie bucăți medii.
Într-o tigaie se pune untul la topit, se adaugă cubulețele de șuncă, se lasă cca. 5...
Se pune la fiert carnea de vitel impreuna cu 1 morcov, 1 felie de telina, ¾ din pastarnac si 1 ceapa, atenţie fara sare, clasic cca. 2 ore, la oala cu presiune cca. 45 de minute după ce începe să fluiere oala minune!
Separat se fierb restul de morcovi, ceapa, telina si...
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece.
Ouăle se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece cât să le acopere, cu o limngură de sare, 7 minute,...
Castravetele și roșiile se spală, eventual curăță de coajă castravetele pentru cei care au probleme, apoi se taie cubulețe.
Ceapa roșie se curăță și taie rondele.
Într-un bol încăpător se pun toate ingredientele: castraveții, roșiile, ceapa, măslinele negre,...
Legumele se curăță și se rad, fin, julien. Se asezonează de sare și piper și se lasă la odihnă până se prepară maioneza.
Într-un vas înalt se pune uleiul, oul, muștarul și zeama de lămâie, apoi se blendează cu un mixer vertical minim 3 minute, până...
Morcovii se pun la fiert într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece.
Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece...
Ceapa se curăță, se taie rondele și se așază într-un bol pentru salată.
Sardinele, caracatița și tonul se scot din conserve într-o strecurătoare, ca să se scape de surplusul de ulei 😉 apoi se adaugă peste ceapa feliată😉 Se asezonează de oțet balsamic și zeama...
Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor.
Morcovii baby se pun la fiert separat...
Cartofii se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, de preferință în coajă, la abur cca. 30 minute, după ce începe apa să clocotească. După ce s-au fiert, se scurg de apă și se lasă la răcit, minim 3 ore. Ar fi de preferat să folosiți cartofii fierți pentru...
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece.
Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere.
Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de...
Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.
Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la înaintare zilele astea!
Se pun cartofii, spălați și necurățați, în vasul rece, cu o lingură...
Ceapa roșie se curăță, se taie rondele mari.
Într-un bol încăpător se pune mix-ul de salată, apoi rondele de ceapa roșie, tonul mărunțit împreună cu jumătate din uleiul de măsline din conservă, oțetul balsamic și se amestecă ușor, până ce se...
Ciupercile se curata si se taie bucati mai mici și se lasa la fiert la foc mediu, semicoperit cca. 15 minute, in cca. 1000 ml apa rece, asezonata cu sare.
Apoi se strecoara de apa si se lasa la racit.
Intre timp se curata si toaca marunt patrunjelul si usturoiul, și se adauga in iaurt,...
Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul de...
Cartofii se fierb în coajă, în apă clocotită și sărată cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Cartofii trecuți sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Peste cubulețele de cartofi se adaugă,...
Carnea de curcă/an se pune la fiert în cca. 500 ml apă rece, asezonată cu sare și foaie de dafin, cca. 30 minute, la foc mediu, neacoperit. După ce s-a gătit carnea, se scoate din lichid și se lasă la răcit, apoi se taie cubulețe.
Andivele se taie transversal, se scoate miezul,...
Mix-ul de fasole din conservă se strecoară de lichidul din conservă, apoi se trece rapid sub un jet de apă rece, apoi se răstoarnă într-un bol încăpător.
Ceapa și castraveții se curăță de coajă, se feliază, și se adaugă în mix-ul de fasole.
Roșia se...
Țelina și merele se curăță, se taie cubulețe, se stropesc cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze. Salata se montează, chiar înainte de servire. Iaurtul se asezonează de sare, piper și puțin ulei de măsline. Se pun un strat de rucola sau salată verde, într-un...
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă...
Sfecla se coace în coajă, la cuptor, cca. 20 de minute.
Apoi se curăță și se toacă cubulețe. Merele se curăță de coajă, se taie de asemenea cubulețe. Într-un vas încăpător, se adaugă merele, sfecla, mix-ul de fasole, se asezonează de oțet, sare și piper,...
Cartofii se spală și se pun la fiert, în apa sărată, ptr. cca. 20 de minute, neacoperiti. După ce s-au fiert, se strecoară și se lasă la răcit.
Ouăle se pun la fiert, în apă rece, după ce a clocotit apa, se lasă la fiert cca. 5 minute ca să fie gălbenusul tare....
Pieptul de pui se fierbe, întreg, în apă rece, asezonată cu sare, foaia de dafin și piperul la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. După ce s-a fiert, pieptul de pui se taie bucățele mărunte.
Țelina, morcovii și merele se curată de coajă și se rad fin. Se stropesc...
Ouăle de prepeliță se pun la fiert în apă rece sărată, după ce clocotește apa, se lasă cca. 5 minute la fiert, apoi se scurg de apa fierbinte și se lasă în apă rece cca. 5 minute.
Se docojesc clasic, sau scuturate în borcan ;) Nu-i rea...
Se începe cu rodia, se taie pe jumătate apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate se salvează semința, din mijloc, se adaugă zeama de lămâie, apoi se taie pătrățele. Într-un vas mai mare se pun semințele de rodii,...
Se începe cu rodia, se taie pe jumătate, apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate, se salvează samburele, din mijloc, se adaugă zeama de lămâie, apoi se taie pătrățele. Într-un vas mai mare, se pun semințele de rodii, cubulețete...
Simplu și la îndemâna oricui.
Frunzele de rucola se așează într-un vas pentru salată, se adaugă crutoanele, brânza bucățele și prunele mărunțite.
Se asezonează de ulei și oțet, sare nu mai e nevoie, brânza e sufficient de sărată ;)
Cum spuneam...
Rădăcinoasele se fierb separat. Aici ar fi un fel de ”frână” în a prepara această salată delicioasă;) Dar cu răbdare veți obține rezultate bune. Cartofii albi se fierb în coajă, așa ar fi trebuit să procedez și cu cei violet, dar am vrut să văd...
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun la rece. Între timp se mărunțesc ardeii, curățați de semințe, tijele de țelină, cremwuștii și csolamade.
Ingredientele mărunțite se amestecă cu pastele într-un bol încăpător, după...
Cartofii se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit scoși din apă. După ce s-au răcit se decojesc și se taie cuburi mai mari, într-un castron încăpător. La fel se procedează și morcovul, numai că el nu se fierbe în coajă și curățat. ;) Se adaugă heringul cu...
Carnea de vită se fierbe în oala sub presiune cca 60 de minute, de când începe să fluiere. Cartofii spălați bine, se fierb în coajă, tot la oala sub presiune cca. 20 de minute. Morcovii, păstârnacul, țelina și gulia se fierb separat, în multă apă...
Salata calda de cartofi cu sunca, ceapa verde si ridichi
Cartofii se spală și se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece, cu 1 lingura de sare, cca. 20 de minute. După ce au fiert se curăță și taie bucăți medii. Într-o tigaie se pune untul la topit, se adaugă cubulețele de șuncă, se lasă cca. 5...
Salata de boeuf - reteta clasica
Se pune la fiert carnea de vitel impreuna cu 1 morcov, 1 felie de telina, ¾ din pastarnac si 1 ceapa, atenţie fara sare, clasic cca. 2 ore, la oala cu presiune cca. 45 de minute după ce începe să fluiere oala minune! Separat se fierb restul de morcovi, ceapa, telina si...
Salata de cartofi
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece cât să le acopere, cu o limngură de sare, 7 minute,...
Salata cu branzeturi, rosii, castraveti, ceapa rosie si masline cu ansoa
Castravetele și roșiile se spală, eventual curăță de coajă castravetele pentru cei care au probleme, apoi se taie cubulețe. Ceapa roșie se curăță și taie rondele. Într-un bol încăpător se pun toate ingredientele: castraveții, roșiile, ceapa, măslinele negre,...
Salata Coleslaw
Legumele se curăță și se rad, fin, julien. Se asezonează de sare și piper și se lasă la odihnă până se prepară maioneza. Într-un vas înalt se pune uleiul, oul, muștarul și zeama de lămâie, apoi se blendează cu un mixer vertical minim 3 minute, până...
Salata de cartofi cu macrou afumat
Morcovii se pun la fiert într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece. Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece...
Salata de ton, caracatita, sardine si ceapa rosie
Ceapa se curăță, se taie rondele și se așază într-un bol pentru salată. Sardinele, caracatița și tonul se scot din conserve într-o strecurătoare, ca să se scape de surplusul de ulei 😉 apoi se adaugă peste ceapa feliată😉 Se asezonează de oțet balsamic și zeama...
Salata Rogvaiv cu ton
Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor. Morcovii baby se pun la fiert separat...
Salata Lila, cu cartofi mov si file de hering
Cartofii se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, de preferință în coajă, la abur cca. 30 minute, după ce începe apa să clocotească. După ce s-au fiert, se scurg de apă și se lasă la răcit, minim 3 ore. Ar fi de preferat să folosiți cartofii fierți pentru...
Salata din cartofi cu pasta de masline
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de...
Salata Primavera cu pastrav afumat
Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la înaintare zilele astea! Se pun cartofii, spălați și necurățați, în vasul rece, cu o lingură...
Mixt de frunze (endivia, frisee si radicchio) cu ton si ceapa rosie
Ceapa roșie se curăță, se taie rondele mari. Într-un bol încăpător se pune mix-ul de salată, apoi rondele de ceapa roșie, tonul mărunțit împreună cu jumătate din uleiul de măsline din conservă, oțetul balsamic și se amestecă ușor, până ce se...
Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel
Ciupercile se curata si se taie bucati mai mici și se lasa la fiert la foc mediu, semicoperit cca. 15 minute, in cca. 1000 ml apa rece, asezonata cu sare. Apoi se strecoara de apa si se lasa la racit. Intre timp se curata si toaca marunt patrunjelul si usturoiul, și se adauga in iaurt,...
Salata de vinete cu ardei copt, editia 2, revizuita
Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul de...
Salata de cartofi violet
Cartofii se fierb în coajă, în apă clocotită și sărată cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Cartofii trecuți sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Peste cubulețele de cartofi se adaugă,...
Salata de andive cu carne de curcan si capere
Carnea de curcă/an se pune la fiert în cca. 500 ml apă rece, asezonată cu sare și foaie de dafin, cca. 30 minute, la foc mediu, neacoperit. După ce s-a gătit carnea, se scoate din lichid și se lasă la răcit, apoi se taie cubulețe. Andivele se taie transversal, se scoate miezul,...
Salata cu fasole alba, rosie, naut si legume de sezon
Mix-ul de fasole din conservă se strecoară de lichidul din conservă, apoi se trece rapid sub un jet de apă rece, apoi se răstoarnă într-un bol încăpător. Ceapa și castraveții se curăță de coajă, se feliază, și se adaugă în mix-ul de fasole. Roșia se...
Salata Waldorf a la Panacris
Țelina și merele se curăță, se taie cubulețe, se stropesc cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze. Salata se montează, chiar înainte de servire. Iaurtul se asezonează de sare, piper și puțin ulei de măsline. Se pun un strat de rucola sau salată verde, într-un...
Salata de cartofi
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă...
Salata din mere, sfecla, mix de fasole si branza
Sfecla se coace în coajă, la cuptor, cca. 20 de minute. Apoi se curăță și se toacă cubulețe. Merele se curăță de coajă, se taie de asemenea cubulețe. Într-un vas încăpător, se adaugă merele, sfecla, mix-ul de fasole, se asezonează de oțet, sare și piper,...
Salata de cartofi
Cartofii se spală și se pun la fiert, în apa sărată, ptr. cca. 20 de minute, neacoperiti. După ce s-au fiert, se strecoară și se lasă la răcit. Ouăle se pun la fiert, în apă rece, după ce a clocotit apa, se lasă la fiert cca. 5 minute ca să fie gălbenusul tare....
Salata de pui, telina,mere, morcovi si miez de nuca
Pieptul de pui se fierbe, întreg, în apă rece, asezonată cu sare, foaia de dafin și piperul la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. După ce s-a fiert, pieptul de pui se taie bucățele mărunte. Țelina, morcovii și merele se curată de coajă și se rad fin. Se stropesc...
Mix de salata cu avocado, oua de prepelita si icre rosii
Ouăle de prepeliță se pun la fiert în apă rece sărată, după ce clocotește apa, se lasă cca. 5 minute la fiert, apoi se scurg de apa fierbinte și se lasă în apă rece cca. 5 minute. Se docojesc clasic, sau scuturate în borcan ;) Nu-i rea...
Salata cu clemetine, rodii, avocado, zmeura si ciocolata
Se începe cu rodia, se taie pe jumătate apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate se salvează semința, din mijloc, se adaugă zeama de lămâie, apoi se taie pătrățele. Într-un vas mai mare se pun semințele de rodii,...
Salata cu clementine, rodii, avocado și branza
Se începe cu rodia, se taie pe jumătate, apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate, se salvează samburele, din mijloc, se adaugă zeama de lămâie, apoi se taie pătrățele. Într-un vas mai mare, se pun semințele de rodii, cubulețete...
Salata cu branza, prune, crutoane si rucola
Simplu și la îndemâna oricui. Frunzele de rucola se așează într-un vas pentru salată, se adaugă crutoanele, brânza bucățele și prunele mărunțite. Se asezonează de ulei și oțet, sare nu mai e nevoie, brânza e sufficient de sărată ;) Cum spuneam...
Salată ROGVAIV ;)
Rădăcinoasele se fierb separat. Aici ar fi un fel de ”frână” în a prepara această salată delicioasă;) Dar cu răbdare veți obține rezultate bune. Cartofii albi se fierb în coajă, așa ar fi trebuit să procedez și cu cei violet, dar am vrut să văd...
Salată de fusilli cu cremwursti
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun la rece. Între timp se mărunțesc ardeii, curățați de semințe, tijele de țelină, cremwuștii și csolamade. Ingredientele mărunțite se amestecă cu pastele într-un bol încăpător, după...
Salată de cartofi cu hering marinat, surimi și capere
Cartofii se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit scoși din apă. După ce s-au răcit se decojesc și se taie cuburi mai mari, într-un castron încăpător. La fel se procedează și morcovul, numai că el nu se fierbe în coajă și curățat. ;) Se adaugă heringul cu...
Salată de boeuf
Carnea de vită se fierbe în oala sub presiune cca 60 de minute, de când începe să fluiere. Cartofii spălați bine, se fierb în coajă, tot la oala sub presiune cca. 20 de minute. Morcovii, păstârnacul, țelina și gulia se fierb separat, în multă apă...