Mno aveam câteva ridichi rătăcite prin frigider și nu prea mai mergeau savurate așa lângă un sandwich.
Așa că am dat căutare pe net și am dat două variante supă caldă de ridichii și brânză sau această salată. Am ales salata că nu am chef de fonfleuri deocamdată.
Așa că am pornit de aici https://www.chefkoch.de/rezepte/1418621246774260/Kartoffelsalat-mit-Radieschen-und-Speck.html și am ajuns la varianta PanaCris, cu ce ingredient am avut prin cămară.
Sper să vă placă, la noi a trecut testul.
Cartofii se spală și se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece, cu 1 lingura de sare, cca. 20 de minute.
După ce au fiert se curăță și taie bucăți medii.
Într-o tigaie se pune untul la topit, se adaugă cubulețele de șuncă, se lasă cca. 5 minute la foc mediu, apoi se adaugă și cartofii, amestecându-se ușor cât să se înglobeze și să nu se sfărâme.
Între timp se prepară sosul: într-un castron, se pune uleiul de măsline, muștarul și oțetul balsamic, se amestecă până se omogenizează, apoi se adaugă și supa de legume.
Se toarnă sosul creat peste combinația din tigaie și la lasă la gătit cca. 5 minute la foc mediu, amestecându-se ușor până ce se înglobează.
La final se adaugă ceapa verde tocată mărunt și ridchiile feliate subțire, se amestecă ușor, se asezonează de sare și piper, dacă este cazul. Se servește caldă ca atare
Spor și poftă bună!