În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile.
Se finalizează cu coaja de lămâie...
Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.
Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură. Se pune în interiorul fiecărei pălării de ciupercă, puțin ulei de măsline. Se presară...
Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm.
Ardeiul kapia se spală se curăță și se taie pătrățele de cca. 1 cm.
Ceapa se curăță, apoi se taie în sferturi.
Ciupercile...
Mango și bananele se curăță de coajă, se taie în bucăți mari.
Într-un vasul blenderului, se pun bucățile de fructe, laptele rece și se apasă butonul PULSE până când se obține consistența dorită.
Smoothie-ul se servește în pahare, garnisite...
Menta se spală temeinic pentru a se scăpa de toate impuritățile și eventualele gângănii, apoi se desfac frunzele de pe codiță, iar codițele se toacă grosier.
Apa și zahărul se pun la fiert la foc puternic, neacoperit, cca. 30 minute, până se reduce la jumătate....
Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația...
Florile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de insectă.
Apoi se pune apa la fiert, la foc rapid, iar când clocotește se adaugă florile...
Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați.
Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se taie rondele și se pune la călit în ulei la foc mediu, cca. 5 minute împreună cu...
Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine.
Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina...
Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor,...
Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.
Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun...
Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte.
Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până ce se obține o cremă pufoasă. Apoi se adaugă uleiul și ciocolata cu lapte,...
Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas încăpător, deoarece vor fi împrietenite cu ulei, lapte și arome. ;)
Albușurile se bat...
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata mărunt.
Foaia umplută, se rulează strâns, apoi se taie în bucăți de 2-3 cm...
Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să...
Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de cca. 4000 ml, cu ulei și puțină apăa, până devin translucide, cca. 10 minute la foc minim,...
Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă verde mărunțită.
Se rulează ca și un corn, apoi se așează în tava tapetată cu foaie...
Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.
În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, pudra de ciuperci, pudra de verdețuri, uleiul și drojdia...
Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.
În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca...
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare.
Se adaugă, alternând, uleiul și laptele.
După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și cacaoa granulată.
Se toarnă aluatul obținut...
Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele.
Ceafa și pieptul de pui, se taie bucățele, se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se...
Se pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu, neacoperită.
După ce apa parfumată a început să fiarbă, se adaugă mucenicii și se...
Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele au rămas în aceeași formă și nu s-au combinat gusturile ;)
Să revenim;) Legumele...
Carnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește.
Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui mărunțită, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă bucățelele de bacon, cremwurstii...
Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.
Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la înaintare zilele astea!
Se pun cartofii, spălați și necurățați, în vasul rece, cu o lingură...
Se curăță toate legumele, se spală, apoi se taie cubulețe.
Rasolul porționat se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele, foaia de dafin sare și piper boabe, cca. 60 de minute după ce a început fluieratul.
După ce a expirat...
Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul.
Condimentele se amestecă apoi se mărunțesc într-un mojar sau aparat de măcinat manual/electric.
Amestecul de condimente se...
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, și se amestecă în continuare până se înglobează. Material uscată,...
Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă.
Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu,...
Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent.
Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz.
Ardeiul kapia și ceapa verde, se...
Desert cozonac 2020
În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile. Se finalizează cu coaja de lămâie...
Ciuperci umplute cu kaizer, cascaval si oua de prepelita
Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură. Se pune în interiorul fiecărei pălării de ciupercă, puțin ulei de măsline. Se presară...
Frigarui de porc cu legume
Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm. Ardeiul kapia se spală se curăță și se taie pătrățele de cca. 1 cm. Ceapa se curăță, apoi se taie în sferturi. Ciupercile...
Smoothie de mango si banane
Mango și bananele se curăță de coajă, se taie în bucăți mari. Într-un vasul blenderului, se pun bucățile de fructe, laptele rece și se apasă butonul PULSE până când se obține consistența dorită. Smoothie-ul se servește în pahare, garnisite...
Sirop din frunze de menta, varianta a II-a
Menta se spală temeinic pentru a se scăpa de toate impuritățile și eventualele gângănii, apoi se desfac frunzele de pe codiță, iar codițele se toacă grosier. Apa și zahărul se pun la fiert la foc puternic, neacoperit, cca. 30 minute, până se reduce la jumătate....
Oua de prepelita vopsite la abur
Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația...
Miere sau sirop din flori de papadie
Florile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de insectă. Apoi se pune apa la fiert, la foc rapid, iar când clocotește se adaugă florile...
Spaghete cu creveti aromatizați
Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați. Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se taie rondele și se pune la călit în ulei la foc mediu, cca. 5 minute împreună cu...
Cornuri a la Luca
Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine. Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina...
Desert prajitura cu suc de portocale
Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor,...
Placinta cu iaurt si gris
Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun...
Desert briose cu ciocolata si alune
Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte. Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până ce se obține o cremă pufoasă. Apoi se adaugă uleiul și ciocolata cu lapte,...
Desert chec pufos a la Ruxy
Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas încăpător, deoarece vor fi împrietenite cu ulei, lapte și arome. ;) Albușurile se bat...
Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si chives
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata mărunt. Foaia umplută, se rulează strâns, apoi se taie în bucăți de 2-3 cm...
Paine alba, simpla
Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să...
Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita
Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de cca. 4000 ml, cu ulei și puțină apăa, până devin translucide, cca. 10 minute la foc minim,...
Aperitiv foietaj cu cascaval, salam Victoria si ceapa verde
Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă verde mărunțită. Se rulează ca și un corn, apoi se așează în tava tapetată cu foaie...
Painici cu ciuperci si verdeturi uscate
Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, pudra de ciuperci, pudra de verdețuri, uleiul și drojdia...
Paine cu masline, busuioc si fistic
Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca...
Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă, alternând, uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și cacaoa granulată. Se toarnă aluatul obținut...
Tocanita cu carne de pui si porc
Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele. Ceafa și pieptul de pui, se taie bucățele, se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se...
Desert mucenici muntenesti
Se pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu, neacoperită. După ce apa parfumată a început să fiarbă, se adaugă mucenicii și se...
Legume daneze cu spanac
Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele au rămas în aceeași formă și nu s-au combinat gusturile ;) Să revenim;) Legumele...
Paste cu de toate la cuptor
Carnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește. Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui mărunțită, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă bucățelele de bacon, cremwurstii...
Salata Primavera cu pastrav afumat
Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la înaintare zilele astea! Se pun cartofii, spălați și necurățați, în vasul rece, cu o lingură...
Eintopf cu carne de vitel
Se curăță toate legumele, se spală, apoi se taie cubulețe. Rasolul porționat se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele, foaia de dafin sare și piper boabe, cca. 60 de minute după ce a început fluieratul. După ce a expirat...
Ceafa de porc la tava
Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul. Condimentele se amestecă apoi se mărunțesc într-un mojar sau aparat de măcinat manual/electric. Amestecul de condimente se...
Desert tort de zapada, cu nuca si crema de cafea
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, și se amestecă în continuare până se înglobează. Material uscată,...
Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon
Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu,...
File de novac cu legume
Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent. Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz. Ardeiul kapia și ceapa verde, se...