Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

de Panacris in Fructe de mare, 27 Apr 2020 | 4076 vizualizari

 

 
Un fel principal sau de ce nu, o cină sățioasă, rapidă, savuroasă și sănătoasă!
 

 

INGREDIENTE

  • Tăiței chinezești cca. 300 g,
  • Creveți prefierți cca. 100 g,
  • Scoici marinate 1 borcan, cca. 100 g,
  • Ceapă 1 bucată mare,
  • Legume Wok 1 conservă,
  • Ciuperci negre, urechi de lemn cca. 300 g,
  • Zeamă de lămâie cca. 50 ml,
  • Sos de soia 3 linguri,
  • Sos de chili 1 linguriță,
  • Sos de pește 3 linguri,
  • Ulei de fistic/alune/arahide 3 linguri,
  • Usturoi 4 căței,
  • Ceapă chinezească
  • chives câteva fire.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti:

 

Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute, neacoperit, până ce devin translucide.

Între timp se pune la fiert apa într-un vas încăpător, când clocotește se adaugă tăițeii chinezești, se amestecă până se afundă/scufundă :D, scuza-ți regionalismele, de care nu pot scăpa, ever :D :))), în apă, apoi se acoperă și se oprește focul

Legumele wok (muguri de bambus, muguri de fasole Mung, morcovi, stiuleți de porumb dulce) se adaugă împreună cu ciupercile, urechi de lemn, creveții, scoicile marinate, sosul de soia, pește, chili peste amestecul de ceapă și usturoi, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se adaugă pastele, scurse de apă și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, la foc mediu, cât să se ajungă la aceeași temperatură toate ingredientele.

Se stropesc cu suc de lămâie, se asezonează cu ceapă chives, se amestecă ușor și se servesc, imediat, fierbinte!!!! 

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana