Spaghete cu creveti aromatizați

de Panacris in Fructe de mare, 7 Apr 2020 | 4114 vizualizari

 

Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Creveți 200 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Praz, partea albă cca. 100 g,
  • Usturoi 4 căței,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec 250 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Pătrunjel verde ½ legătură,
  • Busuioc proaspăt 2-3 fire,
  • Spaghete nr. 5 Barilla 250 g.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu creveti aromatizați:

Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați.

Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se taie rondele și se pune la călit în ulei la foc mediu, cca. 5 minute împreună cu ardeiul copt, curățat și mărunțit.

Se adaugă creveții, se asezonează de sare, se adaugă vinul și se lasă la gătit, cca. 10 minute la foc rapid, neacoperit.

La final se adaugă usturoiul tocat mărunt, pătrunjelul și busuiocul proaspăt mărunțit, lăsându-se la gătit încă vreo 3 minute.

Spaghetele se pregătesc conform instrucțiunilor de pa ambalaj.

Se fierb în apă clocotită, sărată cca. 8 minute.

Spaghetele se strecoară și se amestecă cu creveții aromatizați.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu creveti aromatizați" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]