Spaghete cu creveti aromatizați

de Panacris in Fructe de mare, 7 Apr 2020 | 3868 vizualizari

 

Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Creveți 200 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Praz, partea albă cca. 100 g,
  • Usturoi 4 căței,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec 250 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Pătrunjel verde ½ legătură,
  • Busuioc proaspăt 2-3 fire,
  • Spaghete nr. 5 Barilla 250 g.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu creveti aromatizați:

Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați.

Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se taie rondele și se pune la călit în ulei la foc mediu, cca. 5 minute împreună cu ardeiul copt, curățat și mărunțit.

Se adaugă creveții, se asezonează de sare, se adaugă vinul și se lasă la gătit, cca. 10 minute la foc rapid, neacoperit.

La final se adaugă usturoiul tocat mărunt, pătrunjelul și busuiocul proaspăt mărunțit, lăsându-se la gătit încă vreo 3 minute.

Spaghetele se pregătesc conform instrucțiunilor de pa ambalaj.

Se fierb în apă clocotită, sărată cca. 8 minute.

Spaghetele se strecoară și se amestecă cu creveții aromatizați.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu creveti aromatizați" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti saganaki