Hmmmm, de cum am văzut filmulețul https://video.cookist.com/video/an/XpWKQuSwNnflGLXj, 😉 am și poftit;) M-am si gandit la noua provocare "Aluaturi de casa" ;)
Minuntaaa! ;)
Într-un vas înalt se pune morcovul curățat și mărunțit, eventual ras pe răzătoarea mare, se adaugă oul și se mărunțește cu mixerul vertical, până ce se obține un piure fin.
Apoi se adaugă rând pe rând, sarea, zahărul, uleiul, drojdia uscată și 3 linguri de făină, amestecându-se până ce se înglobează toate elementele.
Se adaugă restul de făină, apă călduță și se frământă până se omogenizează și se obține un aluat elastic, se acoperă și se lasă la dospit minim 30 minute.
Se poate frământa clasic de mână, sau mai ușor cu ajutorul unui mixer simplu sau planetar sau și mai ușor cu ajutorul mașinii de frământat pâine.
În acest caz pașii vor fi următorii:
- Pentru maia se urmează aceeși pași ca și la varianta clasică.
- Apa călduță și făină se pun în vasul mașii de frământat pâine, se adaugă maiaua și pătrunjelul tocat mărunt, uleiul, se setează aparatul la programul de frâmântare și dospire, apoi se pornește butonul start, pentru timpul de preparare, selectat.
Între timp baconul și cașcavalul se mărunțesc, asta dacă aveți bucăți întregi, eu am folosit bacon gata mărunțit și cașcaval ras.
Aluatul dospit, se răstoarnă pe masa de lucru, puțin înfăinată, apoi se împarte în cca. 8 chifle. Se apaltizează, apoi se pune în mijlocul fiecărei chifle câte o lingură de amestecul din bacon si cașcaval, apoi se închide ca o bocceluță și se rotunjește ușor.
În tava tapetată cu foaie de pergament sau puțin unt, se așează chiflele în forma dorită.
Se ung cu gălbenuș de ou, se presară sare, semințe de mac și se dau la copt, în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 180 grade.
Spor și poftă bună!