Aperitiv chifle cu morcovi, sunca si cascaval

de Panacris in Piine, 26 Apr 2020 | 3481 vizualizari

 

Hmmmm, de cum am văzut filmulețul https://video.cookist.com/video/an/XpWKQuSwNnflGLXj,   😉 am și poftit;) M-am si gandit la noua provocare  "Aluaturi de casa" ;)
  Minuntaaa! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • Morcov 1 bucată,
  • Ou 1 bucată,
  • Sare 1 lingură,
  • Zahăr 1 linguriță,
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Făină albă 3 linguri.
  • Pentru brioșe:
  • Apă călduță cca. 250 g.
  • Făină albă cca. 500 g,
  • Ulei de rapiță 2 linguri,
  • Pătrunjel verde 3 fire.
  • Pentru umplutură:
  • Cașcaval ras 100 g,
  • Cubulețe șuncă 100 g,
  • Pentru uns:
  • Gălbenuș de ou 1 bucată,
  • Sare fină 1 linguriță,
  • Semințe de mac cca 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chifle cu morcovi, sunca si cascaval:

Într-un vas înalt se pune morcovul curățat și mărunțit, eventual ras pe răzătoarea mare, se adaugă oul și se mărunțește cu mixerul vertical, până ce se obține un piure fin.

Apoi se adaugă rând pe rând, sarea, zahărul, uleiul, drojdia uscată și 3 linguri de făină, amestecându-se până ce se înglobează toate elementele.

Se adaugă restul de făină, apă călduță și se frământă până se omogenizează și se obține un aluat elastic, se acoperă și se lasă la dospit minim 30 minute.

Se poate frământa clasic de mână, sau mai ușor cu ajutorul unui mixer simplu sau planetar sau și mai ușor cu ajutorul mașinii de frământat pâine.

În acest caz pașii vor fi următorii:

-       Pentru maia se urmează aceeși pași ca și la varianta clasică.

-       Apa călduță și făină se pun în vasul mașii de frământat pâine, se adaugă maiaua și pătrunjelul tocat mărunt, uleiul, se setează aparatul la programul de frâmântare și dospire, apoi se pornește butonul start, pentru timpul de preparare, selectat.

Între timp baconul și cașcavalul se mărunțesc, asta dacă aveți bucăți întregi, eu am folosit bacon gata mărunțit și cașcaval ras.

Aluatul dospit, se răstoarnă pe masa de lucru, puțin înfăinată, apoi se împarte în cca. 8 chifle. Se apaltizează, apoi se pune în mijlocul fiecărei chifle câte o lingură de amestecul din bacon si cașcaval, apoi se închide ca o bocceluță și se rotunjește ușor.

În tava tapetată cu foaie de pergament sau puțin unt, se așează chiflele în forma dorită.

Se ung cu gălbenuș de ou, se presară sare, semințe de mac și se dau la copt, în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 180 grade.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chifle cu morcovi, sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu ciuperci si branza