De asemeni, inedit, în această rețetă clasică, am adus untul de cacao și ouăle de rață! Recunosc că e prima oară când prepar mucenici/sfințișori, sunt foarte mulțumită de rezultat!
Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (Recunosc, că am pus-o din nou la treabă pe " Maricica", mașina de pâine :D), programul de aluat, cca. 90 de minute) .
Din aluatul obținut se formează opturi, se ung cu gălbenuș de ou,se presară nucă macinată și zahăr tos, apoi se pun la copt într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cca. 40 de minute la foc potrivit.
Între timp laptele se înfierbântă cu mierea și scorțișoara, se toarnă cu generozitate peste fiecare opt, apoi se pun din nou la cuptor, la foc mic, cca. 5 minute, până se absoarbe tot lichidul.
Vă asigur că sunt o nebunie de mucenici! Spor la treabă!