publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks
Legumele se curață, se taie julien și se soteaza în ulei timp de 4-5 minute. Apoi se asezonează cu condimentele și se mai lasă la gătit cca 2 minute la foc mic neacoperit. După 2-3 minute se adaugă vinul, oțetul, sosul de soia, zahărul și se mai lasă sosul să fiarbă la foc...
Cușcuș
Apa se pune la fiert cca. 10 minute. Cușcuș-ul se pune la călit într-o tigaie cu uleiul de măsline, la foc mic, neacoperit, cca. 5 minute. Apoi se adaugă apa clocotită, se asezonează de sare și mirodenii, se oprește focul, se acoperă cu capac și se lasă la gătit, fără foc,...
Pulpă de porc, ghebe și ceapă
Pulpa de porc se feliază, ca și șnițelele, se asezonează de sare și piper, lăsându-le la rece cca. 10 minute. Între timp ceapa se curăță, se taie rondele, apoi se înăbușeșete în puțin ulei și apă, la foc iute. După ce, ceapa a devenit translucidă, se...
Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin
Într-un vas încăpător se pune apă rece la fiert, după ce clocotește se adaugă un praf de sare și pastele. Se lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, necoperit. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se pune la călit în tigaia Doubleta sau DryCooker,...
Pui pe sticlă, varianta 2 ;)
Puiul se curăță se spală apoi se tamponează cu un prosop de hârtie. Apoi se ”masează” pe dinafară și interior cu ulei de măsline, se asezonează de sare aromată cu cimbru , boia de ardei dulce, condimente garam masala. Între timp sticla...
Cartofi noi, fenicul, chives și parmesan ;)
Cartofii noi se curăță cu un burete de sârmă nou, sub jet de apă rece, apoi se taie în patru. Într-o tavă termorezistentă se așează cartofii, cățeii de usturoi în coajă, rădăcinile de fenicul curățate și un pic cresatate, merele întregi. Apoi se presară condimente de...
Prăjitura Richatos
Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie. Se adaugă 125 g. zahăr și se bate mai departe până se topește. Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr până devin ca o cremă și se amestecă ușor cu albușurile, se adaugă cele două feluri de nuci și făina....
Învârtită cu telemea de oi și mascarpone
Telemeaua nouă de oaie, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de floarea soarelui, se...
Ciorbă dulce de miel
După ce au stat la marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 35, semiacoperit, la foc mediu. Se spumează la nevoie....
Pulpe de miel la cuptor
Pulpele de miel se curăță și se așează intr-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile și ceapa și pune peste pulpe, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se lasă la rece la marinat,...
Drob de miel a la Panacris
Așa, după ce se scot de la marinat organele, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 15 minute după ce clocotește, apoi se scot și se lasă la răcit. Între timp se fierb ouăle ptr ansamblare cca. 10...
Friptură de iepure
Carnea de iepure se masează cu mirodeniile și uleiul de măsline, apoi se pune într-o tavă termorezistentă, se completează cu vin și un pahar de apă, se dă la cuptorul preîncins, neacoperit cca. 15 minute ;) Apoi se acoperă cu un capac sau folie de aluminiu și se lasă...
Supă/ciorbă de iepure
Carnea de iepure se pune la fiert, în multă apă rece cu puțină sare, cca. 30 de minute. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se pun la dinstuit cu puțin ulei și zeamă de la carnea fiartă. Apoi se adaugă bucățile de carne, se completează cu...
Ciuperci țărănești
Usturoiul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele, ciupercile se spală, dacă sunt micuțe se lasă întregi, altfel se taie în două;) și se pun la călit în puțin ulei de măsline, la dry cooker, fără niciun fel de apă, lăsându-se la...
Negresă de post (2)
Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, cu mixerul la viteză medie. Se răstoarnă compoziția obținută într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptor, încins în prealabil, cca. 45 de minute la 200 grade, adică foc mediu. Între...
Gulyas din tineret bovin
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ardeii, morcovii, apoi se toaca marunt si se adauga la ceapa. Carnea se curata, se taie cubulete si se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se asezoneaza de sare , piper ,...
Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână
Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă. Se asezonează de sare, piper și boia, apoi se completează cu cca. 2000 ml apă și se lasă la fiert la foc moderat, cca. 25 de minute, semiacoperit. După ce s-au gătit legumele se adaugă...
Turnulețe din legume și brânză de burduf
Vânata se spală, se taie rondele, se sărează cu sare aromată, se lasă cca. 10 minute, apoi se spală, și se pune la gătit pe grilul încins, uns cu puțin ulei de nucă. După ce s-a prăjit toate rondelele de vinete, se trece la rondelele de ardei, rondelele de ceapă și...
Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)
Pentru blat , se bat spumă gălbenușurile cu apă caldă, adăugându-se 100 g. de zahăr și zahărul vanilinat amestecându-se energic, până se obține o compoziție cremoasă. Separat se bat albușurile cu rstul de zahăr și apoi se toarnă ușor peste amestecul de mai sus,...
Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce)
Legumele se curăță, se spală, se taie grosier, se asezonează de mirodenii, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter de data aceasta adăugându-se cca. 200 ml apă rece, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15...
Cuiburi de mămăligă
Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în...
Legume la Zepter
Legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, se asezonează de mirodenii, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se oprește focul și se lasă la gătit, fără...
Ruladă din carne tocată a la Panacris
Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic, eventual cu mâna, pentru a se îngloba toate ingredintele. Pe o hârtie de pergament, se...
Pulpe de pui umplute, învelite in bacon
Pulpele de pui se bat bine, de preferat într-o pungă mai groasă, sau între două folii alimentare, se sărează și se lasă la rece cât timp se prepară umplutura. Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul...
Cartofi copți cu brânză de burduf și chives
Cartofii se spală, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trec testul scobitorii, adică scobitoarea intră ușor în cartof, fără nici un fel de piedică, :D, se scot, atenție folosiți mănuși:D, se taie în două, se...
Salata de paste din porumb cu ton
Se pune la fiert apă rece cu puțină sare iodată, într-un vas de cca. 4000 ml. Când clocotește apa se adaugă pastele și se lasă la fiert 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se adaugă la...
Budincă de orez
Orezul se pune la fiert în laptele rece, cu un prfa de sare, zahă și zahăr vanilinat, la foc mediu cca. 30 de minute, până ce se umflă. Se lasă la răcit cca. 30 de minute. Între timp se bat ouăle cu laptele și zahărul vanilinat. Amestecul de mai sus, se adaugă la...
Pulpe de curcan cu crustă de muștar
Pulpele curățate de eventualele tuleie, se pun la fezandat într-un vas mare, alături de ulei, vin, foi de dafin, usturoi zdobit cu coajă cu tot, cimbru, foaie de dafin, piper boabe, la rece cca. 30 de minute. Între timp se prepară sosul pentru crusta de muștar: într-un...
Borș de curcan
Măruntaiele de curcan se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de rapiță, cu zeamă de carne. După ce au devenit trasnlucide, se adaugă bucăție de...
Vărzări
Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la aluaturi dospite. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).Se programeaza...