Sunt convinsă că zilele astea toată lumea a preparat drobul în diverse variante. Vă aduc și varianta mea, un pic mai altfel. Inedit în această rețetă este faptul că am pus la marinat de această dată și organele de miel, împreună cu carnea pentru friptură. Am fost forțată de împrejurări, deoarece mielul a aterizat miercuri seară acasă, iar noi joi și vineri am fost plecați, iar de congelat nu am fost de acord. Sincer am cam avut emoții, mai ales că TataZmeu, mi-a spus, am văzut eu multe, dar organe la marinat niciodată :D Dar m-am riscat. Vineri seară când ne-am întors, m-am dus direct la frigider, să văd starea organelor marinate, spre surprinderea mea arătau foarte bine, așa că le-am mai lăsat până sâmbătă dis de dimineață, când m-am apucat de treabă;) Gata cu vorba și spor la treabă;) sau măcar salvați rețeta pentru anul viitor;)
Așa, după ce se scot de la marinat organele, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 15 minute după ce clocotește, apoi se scot și se lasă la răcit. Între timp se fierb ouăle ptr ansamblare cca. 10 minute.
Organele răcite, se mărunțesc, se asezonează de sare, piper, mărar tocat, ceapă și usturoi, ouă, amestecându-se uțor până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă termorezistentă se așează prapurele, ca și foaie de pergament, jumătate din cantitatea de amestec, apoi ouăle întregi, bineînțeles curățate de coajă, se acoperă cu restul de compoziție, apoi se acoperă totul cu prapurele. Se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 35 de minute la foc mediu, neacoperit.
Spor și poftă bună!