De când am descoperit învârtita lui Kamy și a lui Ruxy, undeva în 2011 și 2012, tot prestez învârtite. Acum am adus ceva nou, din necesitate :D, că după ce m-am apucat de treabă, am descoperit că nu aveam ingredientele necesare și a trebuit să mă adaptez cu ce am găsit prin frigider;) Se pare că m-am adaptat bine;) Spor și poftă bună!
Telemeaua nouă de oaie, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de floarea soarelui, se suprapun câte trei, apoi se pun câte 3 linguri de umplutură, se întind pe jumătate de suprafață, apoi se rulează și se așează într-o tavă rotundă, tapetată cu foaie de pergament. Se continuă, până se termină foile și umplutura. Apoi se unge placinta un sos obținut din, oul amestecat cu kefir-ul, se presară puțină sare iodata și mix de seminte, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade. Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt. După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.
Se servește caldă sau rece dupa gustul fiecăruia.
Poftă bună!