Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin

de Panacris in Fructe de mare, 21 Mai 2014 | 8622 vizualizari

 

O provocare pentru un concurs pe site-ul Divei in bucătărie, s-a finalizat cu premiul I. Acum pot aduce rețeta și aici! Vă asigur că e deosebit de rapidă și gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • Paste Băneasa scoici cca. 250 g.,
  • moluște (adică scoici) congelate cca. 200 g.,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Unt 50 g.,
  • Vin rose cca. 100 ml,
  • Roșii cherry cca. 150 g.,
  • Sare iodată 2 g.,
  • Piper proaspăt măcinat 1 g.
  • , Mărar proaspăt 3-4 fire.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin:

Într-un vas încăpător se pune apă rece la fiert, după ce clocotește se adaugă un praf de sare și pastele. Se lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, necoperit. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se pune la călit în tigaia Doubleta sau DryCooker, în amestecul de ulei de măsline și unt, cca.3 minute la foc mare, se adaugă scoicile congelate, se acoperă, apoi se lasă la gătit înăbușit cca. 10 minute la foc mediu.

După ce s-a evaporat lichidul se adaugă vinul, roșiile cherry și se mai lasă un pic la gătit, se asezonează cu mărar tocat mărunt.

Pastele fierte se strecoară, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se păstrează la cald până la servire. Pe farfuria fierbinte se așează artistic, moluștele, adică scocicile, înconjurate de pastele în formă de scoici, roșii și se stropesc cu sosul de unt și vin.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez negru cu scoici