Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin

de Panacris in Fructe de mare, 21 Mai 2014 | 8861 vizualizari

 

O provocare pentru un concurs pe site-ul Divei in bucătărie, s-a finalizat cu premiul I. Acum pot aduce rețeta și aici! Vă asigur că e deosebit de rapidă și gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • Paste Băneasa scoici cca. 250 g.,
  • moluște (adică scoici) congelate cca. 200 g.,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Unt 50 g.,
  • Vin rose cca. 100 ml,
  • Roșii cherry cca. 150 g.,
  • Sare iodată 2 g.,
  • Piper proaspăt măcinat 1 g.
  • , Mărar proaspăt 3-4 fire.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin:

Într-un vas încăpător se pune apă rece la fiert, după ce clocotește se adaugă un praf de sare și pastele. Se lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, necoperit. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se pune la călit în tigaia Doubleta sau DryCooker, în amestecul de ulei de măsline și unt, cca.3 minute la foc mare, se adaugă scoicile congelate, se acoperă, apoi se lasă la gătit înăbușit cca. 10 minute la foc mediu.

După ce s-a evaporat lichidul se adaugă vinul, roșiile cherry și se mai lasă un pic la gătit, se asezonează cu mărar tocat mărunt.

Pastele fierte se strecoară, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se păstrează la cald până la servire. Pe farfuria fierbinte se așează artistic, moluștele, adică scocicile, înconjurate de pastele în formă de scoici, roșii și se stropesc cu sosul de unt și vin.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou cu fructe de mare