Se spală bucata de carne, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit în 2 linguri de ulei. Se prăjește pe toate părțile până când se albește.
Se spală ficatul de porc, se usucă cu un șervet absorbant,...
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Se condimentează carnea de pui cu sare și piper.
Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se dau deoparte.
Se taie ceapa julien și se călește cu usturoiul pisat. Se...
Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens pentru a se prepara carnea uniform. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Se...
Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia.
Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac.
Separat se călesc ceapa...
Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.
Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite.
Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu...
Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins.
Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie julien, ardeiul se taie felii, iar dovlecelul cubulețe. Roșiile se țin în apă fierbinte pentru a...
Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se dezosează și se desface bucăți.
Morcovul ras, ardeiul tocat cubulețe mici și ceapa tăiată rondele se...
Se spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute.
Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10 minute.
Se taie ardeiul felii.
Se scurge apa și se presară boia de ardei dulce...
Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se condimentează cu condiment pentru pui, sare si piper după gust.Se adaugă ceapa tocată cubulețe,...
Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe.
Ceapa se înăbuşă în ulei, apoi se adaugă carnea tocată și o căniță de apă, și se continuă...
Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute.
Separat, se toacă ceapa mărunt, se călește puțin și se adaugă bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. Se...
Tai pieptul de porc în două și pui bucățile de carne într-o oală încăpătoare.
Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere).
Pui la fiert pe foc potrivit,...
Lași creierul în apă rece 15-20 minute pentru a ieși sângele. Îl speli bine și îl pui la fiert in apă rece cu sare 3-4 minute.
Scoți creierul în strecurătoare și îl lași la scurs și la răcit.
Îl condimentezi cu sare și piper.
Bați...
Cureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe.
Usturoiul îl tai feliuțe.
Ficățeii de pui îi cureți de pieliță și îi speli cu apă rece și îi fierbi pentru 5-10 minute....
Prepari mai întâi umplutura de carne tocată. Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de usturoi pisați.
Stropești legumele și cu puțină apă pentru a nu căpăta acel gust strident de...
Pui coastele într-o oală încăpătoare. Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere). Pui la fiert pe foc, până când carnea devine ff...
Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când carnea este făcută și scade apa.
Mixezi ouăle cu kefirul. Adaugi sare și piper după gust....
Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi apa și le clătești.
Tai ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul...
Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin.
Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de minute.
Ceapa o cureți, o speli și o tai mărunt. Ardeiul capia îl cureți, îl speli și...
Speli si usuci cu servetele absorbante pulpele de pui dezosate.
Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci carnea tocata, ciupercile, ardeiul, ceapa verde, cascavalul (dat pe razatoare), cimbrul, sarea, piperul...
Freci untul cu faina, apoi adaugi galbenusul, sarea si framanti pana cand capata consistenta unui aluat potrivit, pe care-l lasi la rece 30 de minute.
Rumenesti costita taiata cubulete, o scoti deoparte si in grasimea ramasa, calesti ceapa tocata iar apoi adaugi ficateii taiati cubulete. Cand...
Pui la fiert măruntaiele în apă cu sare. Când sunt aproape fierte, le scurgi bine de apă și le tai mărunt.
Separat, pui la fiert buchețelele de broccoli în apă cu sare și le lași să clocotească 3 minute apoi le scurgi bine de apă. Tai ardeii felii...
Pui măruntaiele curățate, spălate și porționate în bucăți mai mici, într-un vas, pe foc, împreună cu 2 linguri de ulei și presari puțină sare peste ele. Eu am folosit o caserola de inimi cu pipote, achizitionate din comert. Poti adăuga si ficătei de pui.
Le lasi...
Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).
Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și îl acoperi cu apă rece (să treacă cu 2 degete deasupra lui) și îl pui la foc iute la...
Prepari aluatul din ingredientele enumerate mai sus si il lasi la frigider 30 de minute.
Tai ficateii de pui si ciupercile in bucatele mici si ii calesti in 4 linguri de ulei. Ii condimentezi dupa gust cu sare si piper si ii lasi la racit. Ungi vasul yena cu unt si intinzi o foaie din aluat....
Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde.
Ceapa o înăbuşi în ulei, adaugi carnea tocată, continuând înăbuşirea circa 10 minute. Lași...
Începi prin a scoate pieptul de rață din frigider cu măcar o oră înainte de a-l pregăti. În felul acesta carnea va ajunge treptat la temperatura camerei.
Crestezi cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit pielea pieptului de rață făcând tăieturi în...
Speli legumele, apoi tai cubulețe ceapa, roșia și ardeiul și dai morcovul pe răzătoare și le pui la călit în uleiul încins. Tai mușchiulețul felii și îl adaugi peste legume. Adaugi 2 căni de apă și condimentezi cu sare, piper și cimbru.
Lași să...
Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi pieptul de pui spălat, uscat cu un prosop absorbant și tăiat cubulețe. Adaugi sare și piper și 1/3 cană de apă fiartă și lași să scadă la foc potrivit. După ce a fiert pieptul de pui,...
Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline.
Adaugi condimentele: sarea, piperul și cimbru și amesteci.
Carnea o tai cubulețe și o pui...
Tochitura de porc
Se spală bucata de carne, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit în 2 linguri de ulei. Se prăjește pe toate părțile până când se albește. Se spală ficatul de porc, se usucă cu un șervet absorbant,...
Pui cacciatore
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Se condimentează carnea de pui cu sare și piper. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se dau deoparte. Se taie ceapa julien și se călește cu usturoiul pisat. Se...
Tarta cu carne tocata si legume
Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens pentru a se prepara carnea uniform. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se...
Pui cu ciuperci in sos de smantana
Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac. Separat se călesc ceapa...
Carne de vitel cu cartofi, la cuptor
Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți. Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite. Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu...
Piept de pui cu legume si sos de rosii
Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie julien, ardeiul se taie felii, iar dovlecelul cubulețe. Roșiile se țin în apă fierbinte pentru a...
Orez cu legume si carne de rata
Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se dezosează și se desface bucăți. Morcovul ras, ardeiul tocat cubulețe mici și ceapa tăiată rondele se...
Pui cu cartofi noi, la cuptor
Se spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute. Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10 minute. Se taie ardeiul felii. Se scurge apa și se presară boia de ardei dulce...
Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga
Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se condimentează cu condiment pentru pui, sare si piper după gust.Se adaugă ceapa tocată cubulețe,...
Placinta cu carne de porc
Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe. Ceapa se înăbuşă în ulei, apoi se adaugă carnea tocată și o căniță de apă, și se continuă...
Friptura de purcel
Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt, se călește puțin și se adaugă bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. Se...
Piept de porc fiert in bere
Tai pieptul de porc în două și pui bucățile de carne într-o oală încăpătoare. Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere). Pui la fiert pe foc potrivit,...
Creier pane
Lași creierul în apă rece 15-20 minute pentru a ieși sângele. Îl speli bine și îl pui la fiert in apă rece cu sare 3-4 minute. Scoți creierul în strecurătoare și îl lași la scurs și la răcit. Îl condimentezi cu sare și piper. Bați...
Ficatei de pui cu mazare
Cureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe. Usturoiul îl tai feliuțe. Ficățeii de pui îi cureți de pieliță și îi speli cu apă rece și îi fierbi pentru 5-10 minute....
Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume
Prepari mai întâi umplutura de carne tocată. Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de usturoi pisați. Stropești legumele și cu puțină apă pentru a nu căpăta acel gust strident de...
Coaste fierte in bere
Pui coastele într-o oală încăpătoare. Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere). Pui la fiert pe foc, până când carnea devine ff...
Budinca cu legume si piept de pui
Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când carnea este făcută și scade apa. Mixezi ouăle cu kefirul. Adaugi sare și piper după gust....
Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt
Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi apa și le clătești. Tai ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul...
Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de minute. Ceapa o cureți, o speli și o tai mărunt. Ardeiul capia îl cureți, îl speli și...
Pulpe de pui in foietaj
Speli si usuci cu servetele absorbante pulpele de pui dezosate. Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci carnea tocata, ciupercile, ardeiul, ceapa verde, cascavalul (dat pe razatoare), cimbrul, sarea, piperul...
Rulada cu ficatei de pui
Freci untul cu faina, apoi adaugi galbenusul, sarea si framanti pana cand capata consistenta unui aluat potrivit, pe care-l lasi la rece 30 de minute. Rumenesti costita taiata cubulete, o scoti deoparte si in grasimea ramasa, calesti ceapa tocata iar apoi adaugi ficateii taiati cubulete. Cand...
Tarta cu broccoli, ficatei si pipote
Pui la fiert măruntaiele în apă cu sare. Când sunt aproape fierte, le scurgi bine de apă și le tai mărunt. Separat, pui la fiert buchețelele de broccoli în apă cu sare și le lași să clocotească 3 minute apoi le scurgi bine de apă. Tai ardeii felii...
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Pui măruntaiele curățate, spălate și porționate în bucăți mai mici, într-un vas, pe foc, împreună cu 2 linguri de ulei și presari puțină sare peste ele. Eu am folosit o caserola de inimi cu pipote, achizitionate din comert. Poti adăuga si ficătei de pui. Le lasi...
Fasole cu ciolan
Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte). Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și îl acoperi cu apă rece (să treacă cu 2 degete deasupra lui) și îl pui la foc iute la...
Placinta cu ficatei de pui si ciuperci
Prepari aluatul din ingredientele enumerate mai sus si il lasi la frigider 30 de minute. Tai ficateii de pui si ciupercile in bucatele mici si ii calesti in 4 linguri de ulei. Ii condimentezi dupa gust cu sare si piper si ii lasi la racit. Ungi vasul yena cu unt si intinzi o foaie din aluat....
Culibiaca (Placinta cu carne tocata)
Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde. Ceapa o înăbuşi în ulei, adaugi carnea tocată, continuând înăbuşirea circa 10 minute. Lași...
Piept de rata cu legume la tigaie
Începi prin a scoate pieptul de rață din frigider cu măcar o oră înainte de a-l pregăti. În felul acesta carnea va ajunge treptat la temperatura camerei. Crestezi cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit pielea pieptului de rață făcând tăieturi în...
Mancarica de naut cu afumatura
Speli legumele, apoi tai cubulețe ceapa, roșia și ardeiul și dai morcovul pe răzătoare și le pui la călit în uleiul încins. Tai mușchiulețul felii și îl adaugi peste legume. Adaugi 2 căni de apă și condimentezi cu sare, piper și cimbru. Lași să...
Deliciu cu pui, masline si branza
Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi pieptul de pui spălat, uscat cu un prosop absorbant și tăiat cubulețe. Adaugi sare și piper și 1/3 cană de apă fiartă și lași să scadă la foc potrivit. După ce a fiert pieptul de pui,...
Carne de vitel in sos de legume
Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline. Adaugi condimentele: sarea, piperul și cimbru și amesteci. Carnea o tai cubulețe și o pui...