Speli pieptul de pui și îl usuci bine cu un prosop de hârtie, apoi crestezi pieptul de pui, pentru a obține niște buzunărele, fără a tăia până jos. Condimentezi carnea cu sare, piper si boia de ardei dulce, după gust, apoi feliezi legumele și le introduci în...
Speli pieptul de curcan, il usuci cu prosoape absorbante si il crestezi de 4 ori. Nu se taie pana jos. il condimentezi cu sare. Toci marunt ceapa verde si usturoiul, le pui intr-un castron si adaugi maslinele umplute cu gogosari, feliate in prealabil, rozmarinul, ouale batute, sare si piper dupa...
Pentru aluat, amesteci untul cu faina si sarea si dupa ce s-au amestecat complet, adaugi apa, putin cate putin. Invelesti aluatul cu folie si il dai la rece pentru o ora.
Pentru umplutura, calesti ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, adaugi ficateii spalati si curatati si ii lasi pana...
Se freaca energic untul cu o lingura de lemn, se adauga, pe rand, galbenusurile, frecand insistent pana se incorporeaza perfect. Se adauga ciupercile si pieptul de pui date prin masina de tocat.
Separat se amesteca smantana, cascavalul ras, o lingura de pesmet, patrunjelul tocat si faina...
Cerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și frămânți până când obții un aluat moale și maleabil. Pui...
Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron.
În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar de apă şi lași să se înmoaie ceapa. Adaugi boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, ardeii...
Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii.
Cureti cartofii si ii speli.
Ungi o tava cu cele 2 linguri de ulei si formezi chiftelutele cu...
Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita o tai cubulete. Speli patrunjelul si il toci marunt. Pui uleiul intr-un ceaun si calesti usor ceapa...
Pui ficățeii la fiert in putină apă și ii lași să fiarbă câteva minute, pentru a scoate sângele. Ii scoti din apă, ii clătești și apoi ii pui într-o tigaie și adaugi untul tăiat cubulete și sare și piper măcinat. Ii sotezi...
Tai carnea de curcan cubulete si o calesti pe toate partile. Adaugi condimentele, apoi adaugi ardeiul si ciupercile taiate cubulete.
Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti broccoli, il scurgi bine de apa si il adaugi peste carnea...
Carnea de pui o toci, apoi o amesteci cu ceapa mărunţită, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, oualle batute, usturoiul zdrobit, sare, piper şi cimbru. Inmoi o felie de paine in lapte, o storci bine si o rupi bucatele si o adaugi peste restul compozitiei.
Formezi chiftelute...
Fierbi ficateii de pui, in apa cu sare, apoi il tai bucatele mai mici.
Desfaci broccoli si il fierbi in apa cu sare, timp de 4-5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper. Tai ardeiul si maslinele felii subtiri....
Pui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert, o lasi sa se racoreasca.
Carnatii si pastrama le tai bucati potrivite, le prajesti intr-o tigaie fara ulei pana cand se...
Lasi foietajul sa se dezghete la temperatura camerei.
Dai pieptul de curcan prin masina de tocat, iar ceapa o toci marunt.
Pentru umplutura, calesti ceapa in ulei, adaugi carnea, ardeiul si ciupercile taiate si lasi sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Adaugi sare si...
Cureti ceapa si o pui la calit in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugi ciupercile, ardeii si dovleceii taiati cubulete. Lasi sa se raceasca si adaugi oul batut bine.
Tai pieptul de curcan în aşa fel, încât să se poată rula (eu am facut 3 rulade), apoi il bati cu...
Toci marunt verdeata. Fierbi ficatul cu o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina si putina sare, il lasi sa se raceasca si apoi il tai cubulete.
Ouale (4 buc) le fierbi, le cureti si le tai bucati. Le pui in bol peste verdeturi si ficatei. Bati usor ouale si le...
Speli carnea si o pui la fiert, in apa cu putina sare. Cand e fiarta, o lasi sa se racoreasca putin si o tai cubulete. Speli ciupercile, le toci felii mici si le calesti intr-o tigaie cu putin ulei (1-2 linguri). Asezonezi ciupercile cu sare, piper si o lingurita condiment Maggi...
Tai pieptul de curcan, astfel incat sa nu aiba o grosime mai mare de 1.5 cm si il bati cu ciocanul. (eu am taiat pieptul pe orizontala si am facut 2 rulade).
Cu ajutorul unei pensule, aplici putin ulei de masline, dupa care presari sare, boia de ardei dulce si cimbru peste pieptul de curcan....
Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore. Carnea este gata, când se desprinde uşor de pe...
Speli legaturile de marar si patrunjel si le toci marunt.
Pieptul de pui spalat, il pui la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand a fiert, il scoti si il lasi sa se raceasca, apoi il tai cubulete. Adaugi verdeata si cele 5 oua batute. Condimentezi dupa gust.
Iei o forma de chec...
Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O ungi cu ulei. Cele 600 g de piept de pui le tai pe lung, in fasii cat mai mari si le bat cu un ciocan de snitele, dar nu foarte tare, sa nu fie prea subtiri. Le condimentezi cu sare, piper, boia si...
Cureti ceapa si usturoiul, le tai in bucati, le calesti in ulei si le scoti apoi pe o farfurie. Calesti verdeata tocata in uleiul ramas.
Speli bine carnea, o tai bucatele, o rumenesti putin in ulei incins, adaugi o cana de apa si o lasi sa fiarba inabusit.
Desfaci faina, intr-o ceasca de...
Speli maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel si le pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba 30 de minute, dupa care le lasi sa se raceasca.
Ceapa uscata o toci marunt si o calesti in 3 linguri de ulei. Treci maruntaile,...
Pentru marinata, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie total acoperita carnea. Introduci vasul in frigider si-l lasi pana a doua zi (cel putin 12 ore). Daca...
Speli iepurele transat si il condimentezi cu curry, rozmarin, sare, piper. Il asezi in tava si torni ulei de masline peste el si adaugi cateva frunze de dafin si usturoi taiat feliute. Torni vinul in tava, acoperi tava cu folie de aluminiu si o introduci in cuptorul preincalzit, la 180...
Lasi aluatul la dezghetat.
Cureti ceapa, o tai marunt si o pui la calit in ulei 3-4 minute.
Adaugi carnea tocata si o amesteci sa nu se prinda, pana lasa zeama.
Pui sare, piper, patrunjelul si mararul tocate si lasi sa fiarba pana scade zeama si carnea este...
Speli carnea, o usuci cu servetele absorbante si o tai felii (eu am avut 5 felii). Acoperi bucatile de carne cu folie alimentara si le bati bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarezi carnea si o piperezi usor.
Pregatesti doua farfurii intinse. Intr-una pui faina alba, iar in cealalta...
Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele, pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider pentru o ora.
Intre timp, tai cubulete carnea de pui, o condimentezi cu boia de ardei dulce, cimbru si...
Desfaci pieptul de pui in doua si il bati usor cu ciocanul de snitele si il condimentezi cu sare si piper, dupa care il frigi pe grill.
Feliezi ciupercile si le prajesti usor in cateva linguri de ulei.
Asezi pieptul de pui intr-un vas ceramic, termorezistent. Asezi deasupra mozzarella...
Cureti pipotele si tai surplusul de grasime, apoi le pui la fiert, în apa cu sare, pentru 30 de minute. Le scurgi si le treci prin masina de tocat. Cureti ceapa, o tai felii si o treci si pe aceasta prin masina de tocat. Pasta rezultata, o amesteci cu cimbrul, ouale batut, maslinele taiate...
Piept de pui umplut cu legume
Speli pieptul de pui și îl usuci bine cu un prosop de hârtie, apoi crestezi pieptul de pui, pentru a obține niște buzunărele, fără a tăia până jos. Condimentezi carnea cu sare, piper si boia de ardei dulce, după gust, apoi feliezi legumele și le introduci în...
Curcan umplut, pe pat de legume
Speli pieptul de curcan, il usuci cu prosoape absorbante si il crestezi de 4 ori. Nu se taie pana jos. il condimentezi cu sare. Toci marunt ceapa verde si usturoiul, le pui intr-un castron si adaugi maslinele umplute cu gogosari, feliate in prealabil, rozmarinul, ouale batute, sare si piper dupa...
Tarta cu ficatei de pui si ciuperci
Pentru aluat, amesteci untul cu faina si sarea si dupa ce s-au amestecat complet, adaugi apa, putin cate putin. Invelesti aluatul cu folie si il dai la rece pentru o ora. Pentru umplutura, calesti ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, adaugi ficateii spalati si curatati si ii lasi pana...
Gustare cu piept de pui si ciuperci
Se freaca energic untul cu o lingura de lemn, se adauga, pe rand, galbenusurile, frecand insistent pana se incorporeaza perfect. Se adauga ciupercile si pieptul de pui date prin masina de tocat. Separat se amesteca smantana, cascavalul ras, o lingura de pesmet, patrunjelul tocat si faina...
Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita
Cerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și frămânți până când obții un aluat moale și maleabil. Pui...
Papricas de pui
Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron. În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar de apă şi lași să se înmoaie ceapa. Adaugi boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, ardeii...
Chiftele cu cartofi la cuptor
Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii. Cureti cartofii si ii speli. Ungi o tava cu cele 2 linguri de ulei si formezi chiftelutele cu...
Ardei umpluti cu carne de vita
Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita o tai cubulete. Speli patrunjelul si il toci marunt. Pui uleiul intr-un ceaun si calesti usor ceapa...
Ficatei de pui in sos de lapte
Pui ficățeii la fiert in putină apă și ii lași să fiarbă câteva minute, pentru a scoate sângele. Ii scoti din apă, ii clătești și apoi ii pui într-o tigaie și adaugi untul tăiat cubulete și sare și piper măcinat. Ii sotezi...
Tarta cu carne de curcan si broccoli
Tai carnea de curcan cubulete si o calesti pe toate partile. Adaugi condimentele, apoi adaugi ardeiul si ciupercile taiate cubulete. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti broccoli, il scurgi bine de apa si il adaugi peste carnea...
Chiftele de pui la cuptor
Carnea de pui o toci, apoi o amesteci cu ceapa mărunţită, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, oualle batute, usturoiul zdrobit, sare, piper şi cimbru. Inmoi o felie de paine in lapte, o storci bine si o rupi bucatele si o adaugi peste restul compozitiei. Formezi chiftelute...
Broccoli cu ficatei la cuptor
Fierbi ficateii de pui, in apa cu sare, apoi il tai bucatele mai mici. Desfaci broccoli si il fierbi in apa cu sare, timp de 4-5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper. Tai ardeiul si maslinele felii subtiri....
Taci si inghite
Pui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert, o lasi sa se racoreasca. Carnatii si pastrama le tai bucati potrivite, le prajesti intr-o tigaie fara ulei pana cand se...
Tarta cu piept de curcan si ciuperci
Lasi foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dai pieptul de curcan prin masina de tocat, iar ceapa o toci marunt. Pentru umplutura, calesti ceapa in ulei, adaugi carnea, ardeiul si ciupercile taiate si lasi sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Adaugi sare si...
Rulada de curcan cu dovlecei
Cureti ceapa si o pui la calit in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugi ciupercile, ardeii si dovleceii taiati cubulete. Lasi sa se raceasca si adaugi oul batut bine. Tai pieptul de curcan în aşa fel, încât să se poată rula (eu am facut 3 rulade), apoi il bati cu...
Drob de ficatei de pui
Toci marunt verdeata. Fierbi ficatul cu o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina si putina sare, il lasi sa se raceasca si apoi il tai cubulete. Ouale (4 buc) le fierbi, le cureti si le tai bucati. Le pui in bol peste verdeturi si ficatei. Bati usor ouale si le...
Drob din carne de curcan cu ciuperci, masline si ardei
Speli carnea si o pui la fiert, in apa cu putina sare. Cand e fiarta, o lasi sa se racoreasca putin si o tai cubulete. Speli ciupercile, le toci felii mici si le calesti intr-o tigaie cu putin ulei (1-2 linguri). Asezonezi ciupercile cu sare, piper si o lingurita condiment Maggi...
Rulada de curcan umpluta cu mazare, ardei si morcovi
Tai pieptul de curcan, astfel incat sa nu aiba o grosime mai mare de 1.5 cm si il bati cu ciocanul. (eu am taiat pieptul pe orizontala si am facut 2 rulade). Cu ajutorul unei pensule, aplici putin ulei de masline, dupa care presari sare, boia de ardei dulce si cimbru peste pieptul de curcan....
Piftie de curcan
Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore. Carnea este gata, când se desprinde uşor de pe...
Drob din piept de pui cu verdeata
Speli legaturile de marar si patrunjel si le toci marunt. Pieptul de pui spalat, il pui la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand a fiert, il scoti si il lasi sa se raceasca, apoi il tai cubulete. Adaugi verdeata si cele 5 oua batute. Condimentezi dupa gust. Iei o forma de chec...
Cozonac de carne
Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O ungi cu ulei. Cele 600 g de piept de pui le tai pe lung, in fasii cat mai mari si le bat cu un ciocan de snitele, dar nu foarte tare, sa nu fie prea subtiri. Le condimentezi cu sare, piper, boia si...
Stufat de miel
Cureti ceapa si usturoiul, le tai in bucati, le calesti in ulei si le scoti apoi pe o farfurie. Calesti verdeata tocata in uleiul ramas. Speli bine carnea, o tai bucatele, o rumenesti putin in ulei incins, adaugi o cana de apa si o lasi sa fiarba inabusit. Desfaci faina, intr-o ceasca de...
Drob de miel
Speli maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel si le pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba 30 de minute, dupa care le lasi sa se raceasca. Ceapa uscata o toci marunt si o calesti in 3 linguri de ulei. Treci maruntaile,...
Friptura de miel
Pentru marinata, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie total acoperita carnea. Introduci vasul in frigider si-l lasi pana a doua zi (cel putin 12 ore). Daca...
Friptura de iepure la cuptor cu vin
Speli iepurele transat si il condimentezi cu curry, rozmarin, sare, piper. Il asezi in tava si torni ulei de masline peste el si adaugi cateva frunze de dafin si usturoi taiat feliute. Torni vinul in tava, acoperi tava cu folie de aluminiu si o introduci in cuptorul preincalzit, la 180...
Placinta impletita cu carne de pui
Lasi aluatul la dezghetat. Cureti ceapa, o tai marunt si o pui la calit in ulei 3-4 minute. Adaugi carnea tocata si o amesteci sa nu se prinda, pana lasa zeama. Pui sare, piper, patrunjelul si mararul tocate si lasi sa fiarba pana scade zeama si carnea este...
Snitel de curcan cu garnitura de cartofi
Speli carnea, o usuci cu servetele absorbante si o tai felii (eu am avut 5 felii). Acoperi bucatile de carne cu folie alimentara si le bati bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarezi carnea si o piperezi usor. Pregatesti doua farfurii intinse. Intr-una pui faina alba, iar in cealalta...
Tarta cu carne de pui, ciuperci si ardei
Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele, pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider pentru o ora. Intre timp, tai cubulete carnea de pui, o condimentezi cu boia de ardei dulce, cimbru si...
Piept de pui gratinat cu mozzarella si ciuperci
Desfaci pieptul de pui in doua si il bati usor cu ciocanul de snitele si il condimentezi cu sare si piper, dupa care il frigi pe grill. Feliezi ciupercile si le prajesti usor in cateva linguri de ulei. Asezi pieptul de pui intr-un vas ceramic, termorezistent. Asezi deasupra mozzarella...
Tarta cu pipote si ciuperci
Cureti pipotele si tai surplusul de grasime, apoi le pui la fiert, în apa cu sare, pentru 30 de minute. Le scurgi si le treci prin masina de tocat. Cureti ceapa, o tai felii si o treci si pe aceasta prin masina de tocat. Pasta rezultata, o amesteci cu cimbrul, ouale batut, maslinele taiate...