Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se pune un inel reglabil pe un platou (diametru de 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Pentru aluat, se pune laptele la fiert. Când atinge punctul de fierbere, se opărește cu el miezul de nucă măcinat fin și amestecat cu scorțișoara, pudră.
Se lasă, apoi, miezul de nucă să se răcească.
Se freacă untul moale cu zahărul măcinat, apoi se adaugă oul, un...
Se mixează untul (la temperatura camerei) cu zahărul măcinat. Se adaugă un praf de sare, esența de vanilie și nucile măcinate și se omogenizează compoziția. Se adaugă făina cernută și se frământă până când se obține un aluat omogen. Se...
Se încălzesc 300ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 300g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). ...
Se pune apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) se mai lasă pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop.
Separat se cerne cacaua și laptele praf. Se ia siropul de pe foc și se adaugă untul și esența...
Se fierb pulpele de pui, se lasă se se răcească, se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se clătesc ciupercile, se scurg bine de apă și se taie cubulețe. Se taie cubulețe măslinele, ardeiul și castraveții și se adaugă peste restul compoziției. Se păstrează câteva...
Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante și se taie în 2.
Se sărează carnea.
Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se bat spumă ouăle cu un praf de sare.
Se așează pe foc o tigaie și se pune uleiul la încins....
Se cern într-un bol încăpător făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Se mixează ouăle cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul, laptele și esența...
Într-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența de vaniliă. Se cerne cacaua, făina și praful de copt și se mixează câteva secunde la...
Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se spală legumele, se curăță, se taie felii și se pun în tavă.
Se spală peștele și se usucă cu șervețele de bucătărie. Se unge cu ulei de măsline și se asează peste legume. Se presară sare și condiment de pește și se pun...
Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute.
Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și se frământă un aluat.
Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă într-un loc...
Se amestecă brânza de vaci cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, zahărul vanilat și esența de lămâie. Se adaugă grișul și se omogenizează.
Abușurile se bat spumă cu un praf de sare si se adaugă peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Se...
Într-un bol se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când iși dublează volumul și compoziția este spumoasă. Se adaugă mascarponele, vanilia și iaurtul, și se amestecă bine.
Se cerne făina cu praful de...
Se cern făina și cacaua într-un castron. Se adaugă zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Se frământă cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Se împarte aluatul în 2...
Pentru aluat se amestecă toate ingredientele (praful de copt se amestecă separat cu oțetul și se adaugă peste restul alimentelor) și se frământă un aluat un aluat moale dar nelipicios. Se împarte aluatul în 2 părți. Se învelesc bucățile de aluat în folie...
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se pune un inel reglabil cu diametru de 20 cm pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie cubulețe mici și se călește în 2 linguri de ulei de măsline. Dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă...
Se spală portocalele cu apă fierbinte.
Se începe cu siropul pentru că acesta are nevoie de 8-10 minute de fierbere și trebuie să se și răcorească înainte de a fi turnat peste prăjitură. Într-o cratiță potrivită se pune apa, zahărul, vanilia și se lasă să...
Se spală vânăta, se șterge cu un șervețel de bucătărie și se îndepărtează capetele.
Se taie felii nu foarte subțiri.
Se încinge o tigaie grill, se rumenesc feliile de vinete pe ambele părți, apoi se scot pe un platou.
Cu ajutorul unui blender vertical se...
Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit.
Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri.
Se separă ouăle și se bat spumă albușurile cu praful de sare.
Se mixează gălbenușurile cu...
Înainte de a face înghețata, se pune cutia de iaurt în congelator pentru 30-60 de minute.
Se scot fructele și iaurtul din congelator.
Se pun murele într-un robot și se mărunțesc. Se adaugă iaurtul semi înghețat și mierea și se mixează din nou timp de...
Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie...
Piureul de dovleac
Se taie dovleacul de copt în felii, se curăță de pulpă și se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius.
Dupa ce s-a copt, se lasă să se răcească, se curăță de coajă, iar pulpa se transformă în piure cu ajutorul unui blender...
Într-un vas se amestecă foarte bine făina, cacaua, praful de copt și scortisoara.
Se spală și se curăță perele, apoi se scoate căsuța semințelor și se taie cubulețe de 1-1,5cm. Se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze.
Se separă albușurile de...
Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin.
Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii.
Când legumele sunt pătrunse, se scot din zeamă cu o paletă cu găuri.
Se scot și foile de dafin.
Dacă...
Se spală bucata de carne, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit în 2 linguri de ulei. Se prăjește pe toate părțile până când se albește.
Se spală ficatul de porc, se usucă cu un șervet absorbant,...
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin cu mâna până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și se toarnă...
Mai întâi, se scot sâmburii cireşelor și se lasă la scurs.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Pentru blat, se pregătește siropul. Într-o cratiță, se pun 150 g zahăr, 50 ml apă și zeama de lămâie. Se pune cratița pe foc și se lasă...
Înainte de pregătirea prăjiturii, se lasă toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură.
Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi se adaugă ouăle pe rând și 2 linguri de făină (pentru a nu...
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Se condimentează carnea de pui cu sare și piper.
Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se dau deoparte.
Se taie ceapa julien și se călește cu usturoiul pisat. Se...
Desert cheesecake cu ciocolata
Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil pe un platou (diametru de 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Desert prajitura cu foi fragede cu nuci și crema de lamaie
Pentru aluat, se pune laptele la fiert. Când atinge punctul de fierbere, se opărește cu el miezul de nucă măcinat fin și amestecat cu scorțișoara, pudră. Se lasă, apoi, miezul de nucă să se răcească. Se freacă untul moale cu zahărul măcinat, apoi se adaugă oul, un...
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate
Se mixează untul (la temperatura camerei) cu zahărul măcinat. Se adaugă un praf de sare, esența de vanilie și nucile măcinate și se omogenizează compoziția. Se adaugă făina cernută și se frământă până când se obține un aluat omogen. Se...
Desert tort cu ciocolata
Se încălzesc 300ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 300g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). ...
Desert ciocolata de casa cu nuci pecan
Se pune apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) se mai lasă pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop. Separat se cerne cacaua și laptele praf. Se ia siropul de pe foc și se adaugă untul și esența...
Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci si maioneza
Se fierb pulpele de pui, se lasă se se răcească, se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se clătesc ciupercile, se scurg bine de apă și se taie cubulețe. Se taie cubulețe măslinele, ardeiul și castraveții și se adaugă peste restul compoziției. Se păstrează câteva...
Snitel din salau
Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante și se taie în 2. Se sărează carnea. Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se bat spumă ouăle cu un praf de sare. Se așează pe foc o tigaie și se pune uleiul la încins....
Desert negresa cu piersici si nuci
Se cern într-un bol încăpător făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se mixează ouăle cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul, laptele și esența...
Desert briose cu afine
Într-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența de vaniliă. Se cerne cacaua, făina și praful de copt și se mixează câteva secunde la...
Crap pe pat de legume, la cuptor
Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se spală legumele, se curăță, se taie felii și se pun în tavă. Se spală peștele și se usucă cu șervețele de bucătărie. Se unge cu ulei de măsline și se asează peste legume. Se presară sare și condiment de pește și se pun...
Pizza cu ton si blat de malai
Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și se frământă un aluat. Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă într-un loc...
Desert prajitura cu branza si mere
Se amestecă brânza de vaci cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, zahărul vanilat și esența de lămâie. Se adaugă grișul și se omogenizează. Abușurile se bat spumă cu un praf de sare si se adaugă peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Se...
Desert prajitura cu prune si mascarpone
Într-un bol se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când iși dublează volumul și compoziția este spumoasă. Se adaugă mascarponele, vanilia și iaurtul, și se amestecă bine. Se cerne făina cu praful de...
Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit
Se cern făina și cacaua într-un castron. Se adaugă zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Se frământă cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Se împarte aluatul în 2...
Desert prajitura cu mere si budinca
Pentru aluat se amestecă toate ingredientele (praful de copt se amestecă separat cu oțetul și se adaugă peste restul alimentelor) și se frământă un aluat un aluat moale dar nelipicios. Se împarte aluatul în 2 părți. Se învelesc bucățile de aluat în folie...
Desert cheesecake cu zmeura si rodie
Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil cu diametru de 20 cm pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Supa crema de conopida
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie cubulețe mici și se călește în 2 linguri de ulei de măsline. Dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă...
Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
Se spală portocalele cu apă fierbinte. Se începe cu siropul pentru că acesta are nevoie de 8-10 minute de fierbere și trebuie să se și răcorească înainte de a fi turnat peste prăjitură. Într-o cratiță potrivită se pune apa, zahărul, vanilia și se lasă să...
Vinete cu ton si cascaval la cuptor
Se spală vânăta, se șterge cu un șervețel de bucătărie și se îndepărtează capetele. Se taie felii nu foarte subțiri. Se încinge o tigaie grill, se rumenesc feliile de vinete pe ambele părți, apoi se scot pe un platou. Cu ajutorul unui blender vertical se...
Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca
Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit. Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri. Se separă ouăle și se bat spumă albușurile cu praful de sare. Se mixează gălbenușurile cu...
Desert inghetata de mure
Înainte de a face înghețata, se pune cutia de iaurt în congelator pentru 30-60 de minute. Se scot fructele și iaurtul din congelator. Se pun murele într-un robot și se mărunțesc. Se adaugă iaurtul semi înghețat și mierea și se mixează din nou timp de...
Aperitiv tarta cu ton si cartofi
Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie...
Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac
Piureul de dovleac Se taie dovleacul de copt în felii, se curăță de pulpă și se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius. Dupa ce s-a copt, se lasă să se răcească, se curăță de coajă, iar pulpa se transformă în piure cu ajutorul unui blender...
Desert chec cu pere si ciocolata
Într-un vas se amestecă foarte bine făina, cacaua, praful de copt și scortisoara. Se spală și se curăță perele, apoi se scoate căsuța semințelor și se taie cubulețe de 1-1,5cm. Se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze. Se separă albușurile de...
Ciorba radauteana
Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin. Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii. Când legumele sunt pătrunse, se scot din zeamă cu o paletă cu găuri. Se scot și foile de dafin. Dacă...
Tochitura de porc
Se spală bucata de carne, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit în 2 linguri de ulei. Se prăjește pe toate părțile până când se albește. Se spală ficatul de porc, se usucă cu un șervet absorbant,...
Desert cheesecake cu ciocolata si mure
Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin cu mâna până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și se toarnă...
Desert prajitura din albusuri, cu cirese
Mai întâi, se scot sâmburii cireşelor și se lasă la scurs. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Pentru blat, se pregătește siropul. Într-o cratiță, se pun 150 g zahăr, 50 ml apă și zeama de lămâie. Se pune cratița pe foc și se lasă...
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Înainte de pregătirea prăjiturii, se lasă toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură. Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi se adaugă ouăle pe rând și 2 linguri de făină (pentru a nu...
Pui cacciatore
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Se condimentează carnea de pui cu sare și piper. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se dau deoparte. Se taie ceapa julien și se călește cu usturoiul pisat. Se...