Desert tort cu visine si ciocolata

de oanapl in Torturi, 24 Ian 2021 | 4663 vizualizari

 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

-pentru blat:
  • 6 ouă
  • 125 g zahăr
  • 70 ml ulei
  • 70 ml lapte
  • 40 g cacao
  • 150 g nuci
  • 120 g faina
  • 5 g praf de copt
  • -pentru cremă:
  • 300 g ciocolată cu min. 50% cacao
  • 300 ml smântână naturală pentru frișcă cu min. 30% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • - pentru jeleu de vișine:
  • 300g vișine
  • 3 linguri zahăr
  • 15ml apă
  • 15g amidon
  • - pentru decor:
  • 90 g ciocolată neagră
  • 50 ml frișcă lichidă
  • 30 g unt
  • fistic
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu visine si ciocolata:

Ouăle se separă. Albușurile se mixează până devin o spumă tare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se transformă într-o compoziție cremoasă. Se adaugă laptele și uleiul, se amestecă ușor cu o spatulă.


Făina se amestecă cu praful de copt, nucile mărunțite și cacaua. Se pun în amestecul lichid și se omogenizează. Se adaugă albușurile bătute spumă și se încorporează ușor cu o spatulă.
O tava de 23 cm se tapetează cu hârtie de copt și se toarnă compoziția. Se coace în cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii, aproximativ 45-50 de minute. Se lasă să se răcească complet, apoi se taie în 3 pe orizontală.

Pentru ganache de ciocolată amăruie:

Se înfierbântă smântâna pentru frișcă, se trage deoparte și se pune în ea ciocolata ruptă în bucățele. Se lasă nemișcată 3 minute după care se omogenizează ganache-ul. Se lasă la răcorit și apoi se dă la frigider pentru 4-6 ore.

Jeleul de vișine: 
Fructele se pun pe foc împreună cu 3 linguri de zahăr. Se lasă să fiarbă timp de 5-6 minute până se înmoaie. Într-o cană se pun 15 ml de apă rece și se adaugă 15g de amidon, se omogenizează compoziția și se toarnă peste vișine și se lasă să fiarbă încă 4-5 minute (la foc mic), amestecând continuu, până când se îngroasă compoziția. Se lasă să se răcească.

 

Se mixează crema mascarpone cu zahărul măcinat până când crema devine pufoasă. Separat se mixează ganach-ul de ciocolată (scos de la frigider) până când devine pufos și apoi se pune peste crema mascarpone și se omogenizează bine.


Se pune un blat pe un platou în interiorul unui inel reglabil de tort și se întinde jumătate din jeleul de vișine. Se pune 1/3 din crema de ciocolată peste primul blat și se netezește stratul cu o spatulă.
Se pune al doilea blat, se toarnă jeleul de vișine rămas și se toarnă 1/3 din crema de ciocolată și se nivelează. Se pune ultimul blat și se introduce platoul la rece pentru câteva ore.

Înainte de a desface inelul reglabil de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.

Se întinde crema rămasă.

Pentru ornat, se pune ciocolata împreună cu frișca lichidă și untul într-o cratiță și se așează pe baie de aburi și se amestecă continuu până când ciocolata se topește, fără să fiarbă. Se lasă să se răcorească puțin compoziția și se întinde peste tort, lăsând să curgă puțin peste margini (eu am pus puțină ciocolată într-un poș de pungă cu vârf subțire și am ornat marginile). Se ornează tortul cu fistic mărunțit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

oanapl 1

26.01.2021, 18:05

Mulțumesc Ancutsa! Cu drag te servesc!

mirela0911 1

27.01.2021, 12:00

Pt mine e combinatia ideala!

oanapl 1

29.01.2021, 10:21

Mă bucur că îți place Mirela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu visine, fara coacere