Beef Wellington

de Bya Ralu in Vita, 4 Ian 2019 | 6871 vizualizari

 

Am vazut reteta acum cativa ani la Gordon Ramsey, de atunci imi sta in gand sa o fac! Super, super buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata muschi vita
  • 1 bucata aluat foietaj bella
  • 500 gr ciuperci brune
  • 1 ceapa mica alba
  • mustar
  • felii proaspete de prociutto crudo sau ceva asemanator
  • ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • marinada carne:
  • ulei de masline
  • vegeta
  • piper
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beef Wellington:

Bucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider.

A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate partiile, la foc iute, dupa care se scoate pe un platou, se unge cu mustar peste tot.

Ciupercile se curata bine, se spala, se pun intr-un robot de bucatarie si se maruntesc.

Le punem intr-o tigaie, lasam sa se evapore zeama si adaugam ceapa taiata solzisori, se lasa pana cand nu mai este lichid deloc.

Pe o folie alimentara, punem feliile de prosciutto proaspat taiate, intindem compozitia de ciuperci, punem muschiul de vita uns, rulam si strangem usor.

Se lasa in folie deoparte 20-30 minute.

Aluatul trebuie sa fie decongelat, la temperatura camerei.

Intindem aluatul, scoatem muschiul cu grija din folie de plastic, si rulam aluatul foarte bine.

Se pot face modele din aluatul ramas, se unge cu galbenus de ou peste tot si se da la cuptorul preincalzit, pentru circa 30-40 minute.

Carnea la mijloc trebuie sa ramana putin roz.

Se serveste cu legume!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Wellington" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Beef Wellington cu galbiori de padure