Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt.
Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete) și se alege un vas care să se potrivească bine pe gura cratiței, dar fundul căruia să nu atingă...
Vinetele și ardeiul se coc pe tava de la cuptor. Se lasă câteva minute pe fiecare parte, la foc mediu, având grijă să nu se ardă.
Când vinetele sunt bine coapte (adică miezul este complet moale, pufos), se dau deoparte, se taie și se lasă să se răcorească puțin,...
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. Se spală fructele și se scot sâmburii.
Se pun caisele într-un...
Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura.
Dovlecelul se spală, de...
Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se răcească.
Într-un castron, se amestecă făina cu cele 20 de grame de cacao.Se topește untul la...
Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când se obține o spumă densă și lucioasă, ca la bezele. Se adaugă gălbenușurile și se mai...
Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens pentru a se prepara carnea uniform. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Se...
Pentru aluat, se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul și laptele și se omogenizează. Se adaugă făina cernută cu cacaua și trei sferturi din plicul de praf de copt și se amestecă ușor cu...
Blatul:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile spumă tare cu praful de sare. Se adaugă zahărul măcinat în două tranșe și se mixează după fiecare tranșă până când zahărul este complet dizolvat, iar spuma formată este densă și...
Din ingredientele menționate mai sus, se frământă un aluat omogen și elastic, care se dă la rece circa 30 de minute, apoi se întinde în foaie și se tapetează cu el o formă rotundă, lăsând să curgă peste margini. Se înțeapă aluatul cu furculița din loc...
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și...
Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute.
Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu grișul și sarea și se frământă un aluat.
Se acoperă cu un prosop de bucătărie umed și se lasă într-un...
Într-un castron se pun drojdia sfărâmițată, 30 g de făină albă şi 60 g de lapte călduţ. Se amestecă totul cu un tel până se omogenizează şi se lasă la dospit la temperatura camerei 10-15 minute sau până face un dom. Între timp se taie 150 de...
Se curăță legumele, se toacă mărunt și se călesc în uleiul încins. Se adaugă o căniță de apă, se asezonează cu sare, piper, cimbru și se lasă să fiarbă până când scade apa.
Se pun la fiert 2 ouă și se lasă să fiarbă 5-7 minute. Se curăță...
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează o tavă (de 20cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Intr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu furculița și se omogenizează.
Se adaugă cacaua, făina, esența de vanilie si praful de copt...
Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se pasează și se lasă să se răcească.
Într-un castron se pune branza de vacă mărunțită...
Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea...
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Pentru început se degresează ouăle.
Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine.
Se pune apă într-o oală, se adaugă sarea și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă ouăle și se...
Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când.
Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat, apoi se adaugă ciocolată răcită și se omogenizează. Se adaugă făina și se...
Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia.
Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac.
Separat se călesc ceapa...
Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția.
Se bat gălbenușurile și ouăle împreună, se adaugă peste ciocolată și se omogenizează....
Se spală lintea bine (în 5-6 ape) și se lasă să se înmoaie timp de o oră.
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și păstârnacul se taie felii, iar roșiile și cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală...
Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și amidonul și se amestecă bine, se mai lasă cca 5 minute pe foc, apoi se lasă să se răcească....
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă...
Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.
Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite.
Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu...
Se pregătește mai întâi umplutura de mere.
Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli.
Se amestecă cu zahărul și se pun pe foc până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop. Se...
Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins.
Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie julien, ardeiul se taie felii, iar dovlecelul cubulețe. Roșiile se țin în apă fierbinte pentru a...
Desert negresa cu branza, zmeura si piersici
Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete) și se alege un vas care să se potrivească bine pe gura cratiței, dar fundul căruia să nu atingă...
Salata de vinete cu ardei capia
Vinetele și ardeiul se coc pe tava de la cuptor. Se lasă câteva minute pe fiecare parte, la foc mediu, având grijă să nu se ardă. Când vinetele sunt bine coapte (adică miezul este complet moale, pufos), se dau deoparte, se taie și se lasă să se răcorească puțin,...
Desert tarta cu caise, visine si cirese negre
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura. Se spală fructele și se scot sâmburii. Se pun caisele într-un...
Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry
Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura. Dovlecelul se spală, de...
Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda
Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se răcească. Într-un castron, se amestecă făina cu cele 20 de grame de cacao.Se topește untul la...
Desert tort trio de ciocolata
Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când se obține o spumă densă și lucioasă, ca la bezele. Se adaugă gălbenușurile și se mai...
Tarta cu carne tocata si legume
Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens pentru a se prepara carnea uniform. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se...
Desert negresa cu urda, mure si piersici
Pentru aluat, se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul și laptele și se omogenizează. Se adaugă făina cernută cu cacaua și trei sferturi din plicul de praf de copt și se amestecă ușor cu...
Desert prajitura cu mere
Blatul: Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile spumă tare cu praful de sare. Se adaugă zahărul măcinat în două tranșe și se mixează după fiecare tranșă până când zahărul este complet dizolvat, iar spuma formată este densă și...
Tarta cu branza si spanac
Din ingredientele menționate mai sus, se frământă un aluat omogen și elastic, care se dă la rece circa 30 de minute, apoi se întinde în foaie și se tapetează cu el o formă rotundă, lăsând să curgă peste margini. Se înțeapă aluatul cu furculița din loc...
Supa crema de spanac
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și...
Pizza de casa cu dovlecei, cabanos si masline
Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu grișul și sarea și se frământă un aluat. Se acoperă cu un prosop de bucătărie umed și se lasă într-un...
Desert cozonaci impletiti si imbatati
Într-un castron se pun drojdia sfărâmițată, 30 g de făină albă şi 60 g de lapte călduţ. Se amestecă totul cu un tel până se omogenizează şi se lasă la dospit la temperatura camerei 10-15 minute sau până face un dom. Între timp se taie 150 de...
Tarta cu ton si legume
Se curăță legumele, se toacă mărunt și se călesc în uleiul încins. Se adaugă o căniță de apă, se asezonează cu sare, piper, cimbru și se lasă să fiarbă până când scade apa. Se pun la fiert 2 ouă și se lasă să fiarbă 5-7 minute. Se curăță...
Desert cheesecake cu ciocolata
Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se tapetează o tavă (de 20cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Briose cu banane si ciocolata
Intr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu furculița și se omogenizează. Se adaugă cacaua, făina, esența de vanilie si praful de copt...
Aperitiv bulete de branza si cartofi
Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se pasează și se lasă să se răcească. Într-un castron se pune branza de vacă mărunțită...
Desert placintele cu mere
Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea...
Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de zmeura
Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Oua vopsite de Paste
Pentru început se degresează ouăle. Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine. Se pune apă într-o oală, se adaugă sarea și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă ouăle și se...
Desert brownie cheesecake
Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când. Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat, apoi se adaugă ciocolată răcită și se omogenizează. Se adaugă făina și se...
Pui cu ciuperci in sos de smantana
Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac. Separat se călesc ceapa...
Desert Lava Cake
Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. Se bat gălbenușurile și ouăle împreună, se adaugă peste ciocolată și se omogenizează....
Supa crema de linte
Se spală lintea bine (în 5-6 ape) și se lasă să se înmoaie timp de o oră. Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și păstârnacul se taie felii, iar roșiile și cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală...
Desert prajitura cu mere si nuci
Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și amidonul și se amestecă bine, se mai lasă cca 5 minute pe foc, apoi se lasă să se răcească....
Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă...
Carne de vitel cu cartofi, la cuptor
Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți. Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite. Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu...
Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao
Se pregătește mai întâi umplutura de mere. Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli. Se amestecă cu zahărul și se pun pe foc până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop. Se...
Piept de pui cu legume si sos de rosii
Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie julien, ardeiul se taie felii, iar dovlecelul cubulețe. Roșiile se țin în apă fierbinte pentru a...