"retete festive de iarna"
Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.
Într-o tigaie, se pune la topit untul, se adaugă uleiul de măsline și se călesc feliile de ardei și usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, sare și piper după gust.
Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă roșiile tăiate în jumătate și se lasă sa fiarbă la foc potrivit încă 5-7 minute. Se adaugă mascarpone și se mai lasă să fiarbă 2-3 minute.
Între timp, se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg bine de apă și se adaugă în tigaie peste fructele de mare. Se amestecă ușor și se lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi se oprește focul. Se presară pătrunjelul tocat mărunt.