Paste cu fructe de mare si mascarpone

de oanapl in Spaghete, 20 Ian 2021 | 2439 vizualizari

 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 300 g fructe de mare (congelate)
  • 30g unt
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 3 căței usturoi
  • 8 roșii cherry
  • sare
  • piper
  • 250g mascarpone
  • 250g paste (spaghete)
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu fructe de mare si mascarpone:

Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază. 

Într-o tigaie, se pune la topit untul, se adaugă uleiul de măsline și se călesc feliile de ardei și usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, sare și piper după gust.

Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă roșiile tăiate în jumătate și se lasă sa fiarbă la foc potrivit încă 5-7 minute. Se adaugă mascarpone și se mai lasă să fiarbă 2-3 minute.
Între timp, se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg bine de apă și se adaugă în tigaie peste fructele de mare. Se amestecă ușor și se lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi se oprește focul. Se presară pătrunjelul tocat mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia