Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de zahăr adaugi si zeama de lămâie, deoarece ajută la întărirea bezelei.
Adaugi făina...
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou adăugat. În final cerni făina împreună cu praful de copt și le încorporezi la...
Speli frunzele de salată, le scurgi bine de apă și le tai fâșii.
Ardeiul îl tai felii scurte și subțiri, iar ridichile le tai în două și le feliezi. Dacă vrei, cureți ridichile de coajă. Tai roșiile feliuțe. Tai ceapa verde rondele mici.
Desfaci somonul...
Frigi ardeii și îi cureți de coajă.
Tai carnea feliuțe mici și le pui la prăjit în 2 linguri de ulei de măsline. Le prăjești pe toate părțile și apoi le scoți pe o farfurie.
Cureți legumele, le speli. Tai ceapa julien și o pui peste grăsimea lăsată de carne, o...
Mixezi untul la temperatura camerei, cu un praf de sare, cu zahărul măcinat și zahărul vanilat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare. Adaugi zeama de lămâie și adaugi câte puțin lapte, până când îl vei încorpora pe tot. Adaugi...
Pui într-o oală apa la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot, dai drumul pastelor. Amesteci din când în când și le lași să fiarbă 8-10 minute. După ce au fiert, le răstorni într-o sită.
Desfaci tonul, îl scurgi foarte bine de ulei....
Topești untul.
Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând încontinuu.
Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci până obții un aluat gros. În funcție de cât de lichid...
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.
Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.
Se curăță merele, se...
Se separă ouăle. Gălbenușurile se mixează cu sarea, 1/2 din cantitatea totală de zahăr măcinat până cresc în volum și se obține o cremă densă, deschisă la culoare. Se adaugă mai întâi uleiul, esența de vanilie, apoi untul topit și răcit, în fir...
Tai dovleacul felii și le coci în cuptor pentru 40 de minute apoi le lași să se răcească. Cureți dovleacul de coajă, îl storci bine de apă și îl mixezi până obții o cremă.
Separi ouăle și mixezi albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat....
Încingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile într-o tavă și le dai la cuptor până ce nucile capătă un miros plăcut și se prpjesc ușor. Le lași să se răcească, după care le măruntești. Topești untul și îl lași să se răcească. Într-un castron...
Tai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat. Le ungi bine cu 3 linguri de ulei și le masezi, apoi le pui într-o pungă și le dai la...
Cântărești toate ingredientele pentru aluat si apoi le amesteci repede cât este untul rece. Obții cca. 1 kg de aluat. Învelești aluatul în folie transparentă și îl pui repede la frigider pentru o oră. Orice aluat fraged are nevoie de timp de relaxare și...
Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si colorantul, apoi alternativ făina si kefirul. Se tapetează tava (23cm) cu hârtie de copt, se...
Ouăle se separă. Albușurile se mixează până devin o spumă tare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se transformă într-o compoziție cremoasă. Se adaugă laptele și uleiul, se amestecă ușor cu o spatulă. Făina se amestecă cu praful de copt, nucile...
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă ușor, cu o spatulă și se toarnă compoziția în tava mare de la aragaz, tapetată cu...
Se curăță de coajă și cotor 6 mere acrișoare.
Se mixează bine cele 4 ouă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat. După ce și-au dublat volumul se adaugă brânza mascarpone și esența de vanilie și se omogenizează.
Se adaugă o parte din făina cernută cu...
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Se curăță cartofii cruzi, se spală și se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu o linguriță de sare. Se fierb exact ca și pentru un piure de cartofi. Când sunt gata, se strecoară și lasă 5 minute la răcorit. (se lucrează cu ei calzi)
Se zdrobesc cartofii...
Se pune cuptorul la încins la 170 C căldură sus+jos+ventilatie (treapta medie spre înaltă la cele cu gaz). Se separă ouăle și se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și vanilia și se continuă baterea cu mixerul până ce se obține o...
Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul măcinat și sarea. Se adaugă câte puțin untul topit și răcit și esența de vanilie amestecând ușor.
Se adaugă cacaoa, nucile măcinate și apoi făina cu praful de copt. Se amestecă până când se...
Se decongelează aluatul la temperatura camerei. Se unge foaia de aluat cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mică. Se taie fâşii late de 1,5 cm şi lungi de 15 cm. Se răsucesc şi se aşează în tava tapetată cu...
Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.
Într-o tigaie, se pune la topit untul, se adaugă uleiul de măsline și se călesc feliile de ardei și usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, sare și piper după gust.
Se lasă...
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Se pregătește mai întâi aluatul.
Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura.
Zucchini se spală și se taie felii cât mai subțiri. Dacă sunt prea...
Se curăță merele de coajă, se taie în 4 și se scoate cotorul, apoi se feliază. Se pun în tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Se dă forma cu mere la cuptor pentru 20-25 de minute – la 180 C (cuptor preîncins). Merele trebuie să se înmoaie...
Se mixează untul moale, tăiat cubulețe cu zahărul pudră, sarea și câteva picături de esență de vanilie. Cand untul a devenit cremos se adaugă și oul întreg și se mixează puțin. Se adaugă făina în castron și se amestecă ușor cu o spatulă.
Se apasă...
Se încălzește laptele și se dizolvă zahărul în el. Se adaugă drojdia și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă să se odinească vreo 10 minute, până se formează spuma și încep să apară bule.
Într-un castron se pune făina...
Desert prajitura cu visine si ciocolata
Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de zahăr adaugi si zeama de lămâie, deoarece ajută la întărirea bezelei. Adaugi făina...
Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou adăugat. În final cerni făina împreună cu praful de copt și le încorporezi la...
Salata cu somon
Speli frunzele de salată, le scurgi bine de apă și le tai fâșii. Ardeiul îl tai felii scurte și subțiri, iar ridichile le tai în două și le feliezi. Dacă vrei, cureți ridichile de coajă. Tai roșiile feliuțe. Tai ceapa verde rondele mici. Desfaci somonul...
Supa crema de ardei copti si morcovi
Frigi ardeii și îi cureți de coajă. Tai carnea feliuțe mici și le pui la prăjit în 2 linguri de ulei de măsline. Le prăjești pe toate părțile și apoi le scoți pe o farfurie. Cureți legumele, le speli. Tai ceapa julien și o pui peste grăsimea lăsată de carne, o...
Desert prajitura cu mere
Mixezi untul la temperatura camerei, cu un praf de sare, cu zahărul măcinat și zahărul vanilat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare. Adaugi zeama de lămâie și adaugi câte puțin lapte, până când îl vei încorpora pe tot. Adaugi...
Paste cu legume, ton si mozzarella
Pui într-o oală apa la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot, dai drumul pastelor. Amesteci din când în când și le lași să fiarbă 8-10 minute. După ce au fiert, le răstorni într-o sită. Desfaci tonul, îl scurgi foarte bine de ulei....
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Topești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând încontinuu. Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci până obții un aluat gros. În funcție de cât de lichid...
Desert prajitura cu mere si caramel
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara. Se curăță merele, se...
Desert prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone
Se separă ouăle. Gălbenușurile se mixează cu sarea, 1/2 din cantitatea totală de zahăr măcinat până cresc în volum și se obține o cremă densă, deschisă la culoare. Se adaugă mai întâi uleiul, esența de vanilie, apoi untul topit și răcit, în fir...
Desert chec cu dovleac si ciocolata
Tai dovleacul felii și le coci în cuptor pentru 40 de minute apoi le lași să se răcească. Cureți dovleacul de coajă, îl storci bine de apă și îl mixezi până obții o cremă. Separi ouăle și mixezi albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat....
Desert prajitura cu nuci si crema caramel
Încingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile într-o tavă și le dai la cuptor până ce nucile capătă un miros plăcut și se prpjesc ușor. Le lași să se răcească, după care le măruntești. Topești untul și îl lași să se răcească. Într-un castron...
Mancare de porc cu bere si legume
Tai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat. Le ungi bine cu 3 linguri de ulei și le masezi, apoi le pui într-o pungă și le dai la...
Desert prajitura cu mere si aluat fraged
Cântărești toate ingredientele pentru aluat si apoi le amesteci repede cât este untul rece. Obții cca. 1 kg de aluat. Învelești aluatul în folie transparentă și îl pui repede la frigider pentru o oră. Orice aluat fraged are nevoie de timp de relaxare și...
Desert tort cu crema de portocale si zmeura
Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si colorantul, apoi alternativ făina si kefirul. Se tapetează tava (23cm) cu hârtie de copt, se...
Desert tort cu visine si ciocolata
Ouăle se separă. Albușurile se mixează până devin o spumă tare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se transformă într-o compoziție cremoasă. Se adaugă laptele și uleiul, se amestecă ușor cu o spatulă. Făina se amestecă cu praful de copt, nucile...
Desert tort cu afine si jeleu de zmeura
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata
Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă ușor, cu o spatulă și se toarnă compoziția în tava mare de la aragaz, tapetată cu...
Desert prajitura cu mere si mascarpone
Se curăță de coajă și cotor 6 mere acrișoare. Se mixează bine cele 4 ouă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat. După ce și-au dublat volumul se adaugă brânza mascarpone și esența de vanilie și se omogenizează. Se adaugă o parte din făina cernută cu...
Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure
Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Piept de rata cu cartofi duchesse
Se curăță cartofii cruzi, se spală și se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu o linguriță de sare. Se fierb exact ca și pentru un piure de cartofi. Când sunt gata, se strecoară și lasă 5 minute la răcorit. (se lucrează cu ei calzi) Se zdrobesc cartofii...
Desert tort cu ciocolata si mascarpone
Se pune cuptorul la încins la 170 C căldură sus+jos+ventilatie (treapta medie spre înaltă la cele cu gaz). Se separă ouăle și se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și vanilia și se continuă baterea cu mixerul până ce se obține o...
Desert cornulete din albusuri
Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul măcinat și sarea. Se adaugă câte puțin untul topit și răcit și esența de vanilie amestecând ușor. Se adaugă cacaoa, nucile măcinate și apoi făina cu praful de copt. Se amestecă până când se...
Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval
Se decongelează aluatul la temperatura camerei. Se unge foaia de aluat cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mică. Se taie fâşii late de 1,5 cm şi lungi de 15 cm. Se răsucesc şi se aşează în tava tapetată cu...
Paste cu fructe de mare si mascarpone
Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază. Într-o tigaie, se pune la topit untul, se adaugă uleiul de măsline și se călesc feliile de ardei și usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, sare și piper după gust. Se lasă...
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Desert prajitura cu foi si umplutura de mere
Se pregătește mai întâi aluatul. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Aperitiv tarta cu zucchini si branza
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura. Zucchini se spală și se taie felii cât mai subțiri. Dacă sunt prea...
Desert prajitura rasturnata cu mere
Se curăță merele de coajă, se taie în 4 și se scoate cotorul, apoi se feliază. Se pun în tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se dă forma cu mere la cuptor pentru 20-25 de minute – la 180 C (cuptor preîncins). Merele trebuie să se înmoaie...
Desert fursecuri fragede cu unt
Se mixează untul moale, tăiat cubulețe cu zahărul pudră, sarea și câteva picături de esență de vanilie. Cand untul a devenit cremos se adaugă și oul întreg și se mixează puțin. Se adaugă făina în castron și se amestecă ușor cu o spatulă. Se apasă...
Desert cozonac cu afine
Se încălzește laptele și se dizolvă zahărul în el. Se adaugă drojdia și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă să se odinească vreo 10 minute, până se formează spuma și încep să apară bule. Într-un castron se pune făina...