Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Eu am adaptat-o la ingredientele pe care le aveam prin casa.
Se cerne o parte din faina intr-un castron. Se adauga oul, sarea, untul, apa si otetul. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece cat timp se pregateste umplutura.
Carnatii se cresteaza si se prajesc.
Cascavalul se rade.
Gogosarii se taie in fasii.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se scoate aluatul de la rece si se imparte in doua.
Pe masa infainata se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Se unge cu o lingura de ketchup. Se aseaza sunca pe foaie, apoi se presara jumatate din cascaval si jumatate din fasiile de gogosar. Se aseaza doi carnati pe una dintre marginile lungi si se ruleaza aluatul, incepand cu partea in care sunt asezati carnatii. Capetele se indoaie si se preseaza bine peste rulada.
Se aseaza rulada intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Se procedeaza la fel si cu restul de ingrediente, obtinand o a doua rulada.
Se ung ruladele cu un galbenus amestecat cu lapte si se presara cu seminte de mac.
Se introduce tava la cuptor pana cand ruladele sunt rumenite frumos.