Dacă vă plac deserturile cu ciocolată, neapărat trebuie să încercați și aceste brioșe care se pregătesc foarte ușor și rapid.
Mixezi ouăle cu zahărul măcinat, apoi adaugi untul topit și răcit foarte bine, laptele și omogenizezi scurt. Amesteci făina cu cacaua si praful de copt și cerni amestecul peste ouă și omogenizezi compoziția amestecând ușor cu o lingură de lemn sau o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Adaugi ciocolata tăiată în bucăți potrivite și omogenizezi.
Torni aluatul în forme de brioșe unse cu unt și le umpli pe 3/4.
Coci brioșele în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 minute.
Le scoți din cuptor și le lași să se răcească complet pe un grătar.
Între timp mixezi crema mascarpone cu zahărul timp de un minut, apoi adaugi smântâna pentru frișcă și mixezi câteva minute, până când se îngroașă compoziția și ornezi brioșele.