Curry-ul este originar ca fel de mâncare din sudul Indiei și provine din cuvântul “kari”, din dialectul Tamil și înseamnă sos sau supă care se servește cu orez.
Fetelor mele le-a plăcut foarte mult acest preparat. Cea mică mi-a spus de câteva ori că e delicios. Mi-a crescut inima de bucurie.
Eu am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul bakingadventure.net
Pulpele întregi se taie în două, și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și se învârt pe toate părțile, apoi se adaugă apă cât să le acopere pe jurmătate. Se lasă să fiarbă la foc mediu până când se frăgezesc și carnea pare să se desprindă ușor de pe os.
Separat se pun la călit în 2 linguri de ulei de măsline ceapa și ardeiul tocate mărunt. Se adaugă roșiile cubulețe, condimentele și năutul (fără zeama din conservă) și se mai lasă câteva minute până începe sosul să fiarbă. Se pune puiul în sos și se lasă pe foc mediu cu capacul pus până scade lichidul lăsat de roșii.
Se servește cu orez simplu, pătrunjel proaspăt tocat deasupra și lămâie.
Notă: Pentru orez recomand gătirea după raportul 1 pahar orez : 2,5 pahare apă. Se pune orezul cu apa, 2 linguri ulei și sare la foc mediu într-un vas antiaderent. Când începe să scadă lichidul se pune capac și se lasă la foc mic până se evaporă toată apa.