Nouă ne plac foarte mult supele cremă. Se pregătesc ușor și se mănâncă rapid.
Frigi ardeii și îi cureți de coajă.
Tai carnea feliuțe mici și le pui la prăjit în 2 linguri de ulei de măsline. Le prăjești pe toate părțile și apoi le scoți pe o farfurie.
Cureți legumele, le speli. Tai ceapa julien și o pui peste grăsimea lăsată de carne, o rumenești puțin apoi adaugi roșia tăiată cuburi, usturoiul, morcovii și țelina tăiate felii, cartofii tăiați cuburi și le acoperi cu apă, adaugi puțină sare și le lași să fiarbă. Când legumele sunt moi, adaugi ardeii copți și mai lași să fiarbă 2-3 minute, apoi scoți o parte din zeamă (dacă ți se pare prea multă) și mixezi bine. Pui câte puțină supă până obții consistența dorită. Condimentezi cu sare și după gust.
Pentru crutoane, folosești pâine veche de 1-2 zile, pe care o tai în bucăți cât mai mici. Așezi bucățile de pâine într-o tavă pe hârtie de copt, le stropești bine cu ulei de măsline și le condimentezi cu sare, piper și oregano. Amesteci viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15-20 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.
Servești supa cremă cu crutoane și bacon, și după preferință, poți adăuga smântână și pătrunjel.