Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 27 Mai 2021 | 4726 vizualizari

 

"retete pascale"
Dacă tot e sezonul căpșunilor, vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat umed:
  • 133g ciocolată neagră (54,5% cacao)
  • 80g cafea fierbinte
  • 166g iaurt grecesc
  • 133g ulei
  • 3 ouă
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 66g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • pentru crema de căpșuni:
  • 300g căpșuni
  • 300ml smântâna pentru frișcă neîndulcită
  • 10g gelatină + 50ml apă rece
  • 80g zahăr
  • pentru decor:
  • 100ml smântâna pentru frișcă neîndulcită
  • 100 ciocolată neagră
  • căpșuni
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata:

Pentru blat:

Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.

Se pun într-un castron ouăle, uleiul și iartul și se amestecă cu un tel, apoi se adaugă crema de ciocolată și se omogenizează. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Într-un alt vas se pune făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și se omogenizează amestecul, apoi se cerne peste compoziția lichidă și se omogenizează cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Se tapetează cu hârtie de copt tava, apoi se toarnă compoziția. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se răstoarnă aluatul cu fața în jos pe un grătar și se lasă să se răcorească complet. După ce s-a răcit complet se taie pe orizontală în 2 foi. Eu am tăiat marginile blatului pentru că inelul era puțin mai mic decât blatul.

 Pentru cremă, se mixează 300g căpșuni cu ajutorul unui blender vertical și se adaugă 2 linguri de zahăr și se pune pe foc compoziția și se lasă să clocotească pentru 3-4 minute. Se lasă să se răcească.

Se pune gelatina la hidratat în 50 ml de apă rece, apoi se topește pe baie de aburi și apoi se lasă să se răcorească.

Se mixează smântâna pentru frișcă până când se obține o compoziție fermă. Se adaugă piureul de căpșuni și se omogenizează.

Se pun 2-3 linguri din cremă peste gelatina răcorită și se omogenizează, apoi se toarnă gelatina peste crema de căpșuni și se omogenizează.

Se pune un blat pe un platou, în interiorul unui inel, se toarnă crema de căpșuni și se nivelează, apoi se al doilea blat deasupra cremei și se introduce prăjitura în frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Se trece ușor cu cuțitul pe marginea inelului reglabil pentru a-l desprinde de cremă și apoi se îndepărteaza inelul.

 Pentru ornat:

Se încălzește smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc și se adaugă ciocolata mărunțită și se lasă 30 de secunde să se tempereze, după care se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcorească, apoi se toarnă deasupra cremei de căpșuni și se nivelează. Se dă la rece pentru 1-2 ore și apoi se servește. Se decorează cu căpșuni.

 

TIPS-URI

1

Vă sfătuiesc să manevrați cu mare grijă blatul deoarece este foarte fraged și se rupe ușor. Eu l-am rupt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici