Pentru blat:
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin,...
Topim untul pe baie de aburi, apoi il lasam la racit.
Peste untul racit punem faina, praful de copt, sarea, vanilia si iaurtul, apoi amestecam pana obtinem un aluat omogem si usor de intins.
Impartim aluatul in 2 si fiecare bucata o intindem intr-o...
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea timp de un minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le punem unul cate unul, mixand dupa fiecare la viteza mica si omogenizam.
...
Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la viteza mica pana la omogenizare.
Punem si iaurtul, amestecam, apoi macul si la...
Iata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit
Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem nevoie, in functie de tipul de faina folosit), iar peste apa turnam drojdia uscata si o mana buna de faina,...
Curatam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2.
Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper, boia dulce si iute), bineinteles voi puteti adauga si alte condimente care va plac (ghimbir,...
Pentru blatul maro 1:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
Oprim mixerul si in aluat...
Pentru blatul maro 1 si 2:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
Oprim mixerul si in...
Pentru blat:
Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare,...
Pentru blat:
Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva...
Pentru Blat:
Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte.
Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.
In...
Pentru blatul maro 1 si 2:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta...
Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.
Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu sare dupa gust si-i dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
In acest timp...
Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem un aluat omogen.
Tapetam o tava cu peretii detasabili de 24cm cu hartie de copt...
Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins.
Impartim in 3 parti egale, iar o parte o amestecam cu cacaoa si framantam pana obtinem un aluat omogen....
Pentru inceput pregatim cojile de profiterol:
Apa, laptele, untul, zaharul si un praf de sare, toate le punem intr-un ibric (oala) de marime medie si cand incepe sa dea in clocot, dam deoparte si adaugam faina (toata odata), amestecam energic cu...
Pentru blat:
Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte...
Spalam rosiile si le taiem in bucati marisoare, indepartam coditele si partea verde, apoi cu ajutorul unei masini de rosii obtinem sucul, separand semintele si cojile de zeama.
Sucul rezultat il punem la fiert, la foc mic pana se ingroasa, iar lichidul a scazut aproape un...
Intr-un ibric mare punem la fiert apa cu toate ingredientele enumerate si lasam sa dea in clocot.
Intre timp spalam si curatam gogosarii, apoi ii taiem fasii mai grosute, iar conopida o spalam si o desfacem pe "floricele".
Cand...
Intr-o tigaie punem uleiul si, cand s-a incins, punem untul, lasam sa se topeasca si adaugam ciupercile curatate si taiate bucati mari (eu le-am rupt cu mana), amestecam si lasam acoperite cu capac pana cand scade toata apa lasata de la ciuperci.
Intre timp curatam...
Pentru inceput de apucam de marinada.
Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut.
Peste ceapa punem restul ingredientelor, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul a scazut...
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul, apoi punem ouale unul cate unul, iar dupa ce le incorporam bine punem coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam.
Peste acest amestec adaugam ingredientele uscate (faina, grisul si praful de copt), omogenizam si la final adaugam zeama...
Pentru blatul galben:
Separam albusurile de galbenus.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
...
Punem pastele la fiert in apa cu sare preparate conform instructiunilor de pe ambalaj (6-7 minute).
Cand sunt aproape fierte, topim cascavalul intr-o tigaie sau ibric impreuna cu uleiul, iar peste, adaugam pastele fierte scurse de apa impreuna cu branza...
Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem semintele, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat.
Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva bucatele pentru a da o textura...
Pentru inceput punem laptele la incalzit si cand aproape sa dea in clocot turnam peste cuscus si-l lasam la infuzat circa 10 minute. In acest timp observam ca acest gru dur, numit si cuscus absoarbe o mare parte din lapte.
Intr-un bol mai mic pisam banana cu o furculita si o...
Crema de branza o mixam impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam ouale, pe rand, mai mixam putin si la final incorporam in compozitie amidonul, smantana si un varf de cutit cu sare, omogenizam si lasam deoparte pana ne ocupam de forme.
Intr-o tava mare...
Intr-un bol mixam untul cu zaharul si vanilia, pe urma adaugam oul si cacaua, omogenizam si la final faina cu praful de copt.
Framantam bine pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si putin moale.
Il intindem pe suprafata de lucru de grosime 6...
Pentru inceput curatam legumele de coaja, apoi le taiem cubulete.
Le punem intr-un vas cu aburi pana se inmoaie (15-20minute).
Daca nu aveti un vas cu aburi, fierbeti legumele, apoi le lasati la scurs intr-o strecuratoare.
Separat, intr-un bol,...
Pentru inceput, punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, vanilia si esenta de vanilie, mixam bine pana isi dubleaza volumul, peste oua, turnam laptele fierbinte in fir subrire amestecand energic.
Punem din nou acest amestec, pe foc, in ibricul in...
Desert prajitura festiva cu ciocolata si vanilie
Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin,...
Desert cornulete fragede cu iaurt in aluat si umplutura de ciocolata cu rahat
Topim untul pe baie de aburi, apoi il lasam la racit. Peste untul racit punem faina, praful de copt, sarea, vanilia si iaurtul, apoi amestecam pana obtinem un aluat omogem si usor de intins. Impartim aluatul in 2 si fiecare bucata o intindem intr-o...
Desert tort cu mousse si jeleu de piersici
Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea timp de un minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le punem unul cate unul, mixand dupa fiecare la viteza mica si omogenizam. ...
Desert prajitura din albusuri si visine din compot
Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la viteza mica pana la omogenizare. Punem si iaurtul, amestecam, apoi macul si la...
Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit
Iata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem nevoie, in functie de tipul de faina folosit), iar peste apa turnam drojdia uscata si o mana buna de faina,...
Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor
Curatam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2. Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper, boia dulce si iute), bineinteles voi puteti adauga si alte condimente care va plac (ghimbir,...
Desert tort teren de fotbal
Pentru blatul maro 1: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in aluat...
Desert tort teren de fotbal 2
Pentru blatul maro 1 si 2: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in...
Desert prajitura tricolora
Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare,...
Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo
Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva...
Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata
Pentru Blat: Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte. Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare. In...
Desert tort cu mousse straciatella, oreo si piure de zmeura
Pentru blatul maro 1 si 2: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta...
Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb
Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C. Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu sare dupa gust si-i dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute. In acest timp...
Desert tort Oreo
Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem un aluat omogen. Tapetam o tava cu peretii detasabili de 24cm cu hartie de copt...
Desert fursecuri pentru Mos Craciun
Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins. Impartim in 3 parti egale, iar o parte o amestecam cu cacaoa si framantam pana obtinem un aluat omogen....
Desert tort profiterol
Pentru inceput pregatim cojile de profiterol: Apa, laptele, untul, zaharul si un praf de sare, toate le punem intr-un ibric (oala) de marime medie si cand incepe sa dea in clocot, dam deoparte si adaugam faina (toata odata), amestecam energic cu...
Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie
Pentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte...
Suc de rosii
Spalam rosiile si le taiem in bucati marisoare, indepartam coditele si partea verde, apoi cu ajutorul unei masini de rosii obtinem sucul, separand semintele si cojile de zeama. Sucul rezultat il punem la fiert, la foc mic pana se ingroasa, iar lichidul a scazut aproape un...
Gogosari si conopida in otet
Intr-un ibric mare punem la fiert apa cu toate ingredientele enumerate si lasam sa dea in clocot. Intre timp spalam si curatam gogosarii, apoi ii taiem fasii mai grosute, iar conopida o spalam si o desfacem pe "floricele". Cand...
Ciuperci champignon cu vin alb si smantana
Intr-o tigaie punem uleiul si, cand s-a incins, punem untul, lasam sa se topeasca si adaugam ciupercile curatate si taiate bucati mari (eu le-am rupt cu mana), amestecam si lasam acoperite cu capac pana cand scade toata apa lasata de la ciuperci. Intre timp curatam...
Salata cu piept de pui marinat cu sos barbeque
Pentru inceput de apucam de marinada. Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut. Peste ceapa punem restul ingredientelor, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul a scazut...
Desert prajitura aromata cu lapte si gris
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul, apoi punem ouale unul cate unul, iar dupa ce le incorporam bine punem coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam. Peste acest amestec adaugam ingredientele uscate (faina, grisul si praful de copt), omogenizam si la final adaugam zeama...
Desert tort Castel
Pentru blatul galben: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. ...
Paste cu branza sarata, cascaval si smantana
Punem pastele la fiert in apa cu sare preparate conform instructiunilor de pe ambalaj (6-7 minute). Cand sunt aproape fierte, topim cascavalul intr-o tigaie sau ibric impreuna cu uleiul, iar peste, adaugam pastele fierte scurse de apa impreuna cu branza...
Inghetata de cirese
Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem semintele, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat. Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva bucatele pentru a da o textura...
Couscous cu banana si prune
Pentru inceput punem laptele la incalzit si cand aproape sa dea in clocot turnam peste cuscus si-l lasam la infuzat circa 10 minute. In acest timp observam ca acest gru dur, numit si cuscus absoarbe o mare parte din lapte. Intr-un bol mai mic pisam banana cu o furculita si o...
Mini cheesecake cu oreo
Crema de branza o mixam impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam ouale, pe rand, mai mixam putin si la final incorporam in compozitie amidonul, smantana si un varf de cutit cu sare, omogenizam si lasam deoparte pana ne ocupam de forme. Intr-o tava mare...
Biscuiti fragezi cu cacao
Intr-un bol mixam untul cu zaharul si vanilia, pe urma adaugam oul si cacaua, omogenizam si la final faina cu praful de copt. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si putin moale. Il intindem pe suprafata de lucru de grosime 6...
Budinca cu dovlecei si cartofi dulci
Pentru inceput curatam legumele de coaja, apoi le taiem cubulete. Le punem intr-un vas cu aburi pana se inmoaie (15-20minute). Daca nu aveti un vas cu aburi, fierbeti legumele, apoi le lasati la scurs intr-o strecuratoare. Separat, intr-un bol,...
Inghetata Amarena
Pentru inceput, punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, vanilia si esenta de vanilie, mixam bine pana isi dubleaza volumul, peste oua, turnam laptele fierbinte in fir subrire amestecand energic. Punem din nou acest amestec, pe foc, in ibricul in...