Pulpele le dezosam si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi le punem intr-o tigaie grill impreuna cu uleiul pana se rumenesc frumos, adaugam si apa si lasam din nou pe foc pana scade tot lichidul, iar carnea este frageda.
!!!(Pregatim totul la foc incet si acoperite cu capac)!!!...
Bagam de cu seara caspunile si bananele decojite la congelator, iar dimineata le punem intr-un blender impreuna cu iaurtul si mierea.
Blenduim bine, bine pana obtinem o pasta foarte rece, pe care o turnam in forme speciale de inghetata (ies circa 10...
Intr-un bol punem cerealele, zaharul, praful de copt si sarea, amestecam putin, adaugam ouale si esenta de vanilie, omogenizam, apoi turnam laptele in fir subtire si la final punem si faina ...trebuie sa obtinem un aluat putin mai subtire fata de pancake-curile obisnuite.
Ungem o tigaie cu...
Aluatul il scoatem din frigider (sau congelator) si-l lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi il desfacem.
Intre timp ne ocupam de bucata de salam si cascavalul pe care le dam pe razatoare mica.
Salamul il amestecam cu kechup si il intindem...
Pentru aluat:
Intr-un bol punem toate ingredientele si mixam pana ce compozitia se albeste.
Pentru umplutura:
Punem toate ingredinetele intr-un blender si mixam pana obtinem o crema de branza fina.
Intr-o tava de chec turnam jumatate din compozitia de aluat, dam...
Intr-un bol cernem faina cu praful de copt, iar peste acestea punem restul ingredientelor: Untul rece il dam pe razatoare, cascavalul de asemenea tot pe razatoare, iar la final oaule cu iartul, omogenizam bine cu un mixer cu palete speciale sau cu o lingura de lemn.
...
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot.
Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura...
Pentru blatul maro:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand...
Pentru inceput facem un aluat ca o pasta mai groasa ca la clatitele americane:
Intr-un bol punem faina cu drojdia, parmezanul si daca mancati mai sarat puteti sa mai presarati putina sare, dupa care, peste acestea, adauam ouale, uleiul de masline si laptele cald...
Cum se prepara Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid
Pentru inceput mixam bine, bine ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Adaugam branza si mixam din nou pana la omogenizare (eu am folosit o branza mai grasa, asa ca nu...
Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.
Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, dar rece, peste compozitia dulce si mai...
Pentru Blat:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul,
mixam bine pana se topeste tot zaharul....
Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa.
Adaugam branza, omogenizam bine, pe urma untul moale, faina, grisul si amestecam din nou bine, dupa care punem si smanatana, iar la final stafidele, pe care le-am inmuiat putin in apa cu...
Iata cum se prepara Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat
Pentru inceput ne ocupam de mere, le curatam de coaja si le taiem felii grosute.
Intr-o tigaie sau ibric punem zaharul si-l lasam sa se caramelizeze, cand este lichid, dam deoparte si adaugam...
Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul.
Pe urma adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie dupa gust, mixam din nou, iar la final punem faina cu praful de copt si omogenizam bine.
Din compozitia rezultata...
Carnea de rata o scoatem de la rece cu 1 ora inainte de a o prepara.
Spalam pieptul de rata, il curatam daca mai are pene, apoi crestam pielea si grasimea cu o lama foarte ascutita, fara a atinge carnea.
Condimentam bucata de piept cu sare si piper, apoi o asezam intr-o tava rece si...
Pentru inceput punem la fiert intr-un ibric mai marisor apa cu sare, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam sparanghelul pe care il spalam, il curatam de frunzulitele mici de pe margini
si indepartam cotoarele (partea groasa este atoasa si nu se mananca).
Oparim...
Pentru inceput pregatim blatul:
Punem pe baie de aburi la topit ciocolata impreuna cu untul, dupa care adaugam zaharul, amestecam bine pana se topeste.
Dam deoparte si punem faina, cacaoa si laptele, mixam bine, iar la final ouale....
Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si uleiul, amestecam putin cu degetele si la final adaugam faina, putin cate putin pana obtinem un aluat...
Intr-un bol incapator amestecam faina si praful de copt cernute, apoi zaharul si anasonul si peste ingredientele solide le punem pe cele lichide, adica vinul si uleiul.
Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat.
...
Intr-un bol punem faina cu praful de copt si zaharul, amestecam putin, apoi turnam laptele, uleiul si aroma de vanilie, omogenizam, nu foarte tare, doar cat sa obtinem un aluat fara cocoloase.
Impartim compozitia rezultata in 2, iar...
Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline, calim ceapa taiata marunt si condimentam cu piri piri (optional) timp de 1 minut. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam baconul si amestecam din cand in cand cateva minute, apoi turnam sosul de rosii si apa, amestecam din nou si lasam...
Pentru inceput punem laptele la fiert cu sarea, iar cand incepe sa se umfle, turnam grisul in ploaie si amestecam energic sa nu faca cocoloase timp de 5 minute, pana compozitia de ingroasa.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.
...
Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, vanilia si putina sare pana ajunge la o consistenta cremoasa, pe urma adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam si pe acestea in compozitie.
Faina o amestecam cu praful de copt si le adaugam in bol, mixam bine la viteza mica pana devine o...
Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare).
Intr-o oala punem la fiert fasiile de carne cu putina sare si cand a inceput sa...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Apa, uleiul si vanilia le adaugam in compozitia de oua si mai amestecam putin, iar la final adaugam faina de migdale (care se poate...
Pentru Rulada:
Separam albusurile de galbenus.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
...
Intr-un bol incapator punem faina si untul taiat bucatele cat mai micute, iar cu ajutorul degetelor incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Dupa care incepem sa adaugam branza telemea, smantana si oul (eu am mai presarat putina sare deoarece telemeaua de vaca nu este foarte...
Pentru blat:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul....
Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini.
Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul de la 1 portocala, 3 catei de usturoi zdrobiti cu presa speciala, putin rozmarin proaspat sau uscat, condimentam cu boia,...
Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez
Pulpele le dezosam si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi le punem intr-o tigaie grill impreuna cu uleiul pana se rumenesc frumos, adaugam si apa si lasam din nou pe foc pana scade tot lichidul, iar carnea este frageda. !!!(Pregatim totul la foc incet si acoperite cu capac)!!!...
Inghetata rapida cu fructe si iaurt
Bagam de cu seara caspunile si bananele decojite la congelator, iar dimineata le punem intr-un blender impreuna cu iaurtul si mierea. Blenduim bine, bine pana obtinem o pasta foarte rece, pe care o turnam in forme speciale de inghetata (ies circa 10...
Mini-clatite cu cereale pentru bebelusi
Intr-un bol punem cerealele, zaharul, praful de copt si sarea, amestecam putin, adaugam ouale si esenta de vanilie, omogenizam, apoi turnam laptele in fir subtire si la final punem si faina ...trebuie sa obtinem un aluat putin mai subtire fata de pancake-curile obisnuite. Ungem o tigaie cu...
Pizza palmieri
Aluatul il scoatem din frigider (sau congelator) si-l lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi il desfacem. Intre timp ne ocupam de bucata de salam si cascavalul pe care le dam pe razatoare mica. Salamul il amestecam cu kechup si il intindem...
Prajitura turnata cu branza de vaci in tava de chec
Pentru aluat: Intr-un bol punem toate ingredientele si mixam pana ce compozitia se albeste. Pentru umplutura: Punem toate ingredinetele intr-un blender si mixam pana obtinem o crema de branza fina. Intr-o tava de chec turnam jumatate din compozitia de aluat, dam...
Placinta cu iaurt si seminte
Intr-un bol cernem faina cu praful de copt, iar peste acestea punem restul ingredientelor: Untul rece il dam pe razatoare, cascavalul de asemenea tot pe razatoare, iar la final oaule cu iartul, omogenizam bine cu un mixer cu palete speciale sau cu o lingura de lemn. ...
Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot. Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura...
Desert tort cifra 1
Pentru blatul maro: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand...
Pizza in forme de briose
Pentru inceput facem un aluat ca o pasta mai groasa ca la clatitele americane: Intr-un bol punem faina cu drojdia, parmezanul si daca mancati mai sarat puteti sa mai presarati putina sare, dupa care, peste acestea, adauam ouale, uleiul de masline si laptele cald...
Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid
Cum se prepara Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid Pentru inceput mixam bine, bine ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam branza si mixam din nou pana la omogenizare (eu am folosit o branza mai grasa, asa ca nu...
Desert prajitura turnata cu branza si stafide
Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora. Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, dar rece, peste compozitia dulce si mai...
Desert tort Pink
Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul....
Desert pasca fara aluat cu branza dulce si stafide
Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa. Adaugam branza, omogenizam bine, pe urma untul moale, faina, grisul si amestecam din nou bine, dupa care punem si smanatana, iar la final stafidele, pe care le-am inmuiat putin in apa cu...
Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat
Iata cum se prepara Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat Pentru inceput ne ocupam de mere, le curatam de coaja si le taiem felii grosute. Intr-o tigaie sau ibric punem zaharul si-l lasam sa se caramelizeze, cand este lichid, dam deoparte si adaugam...
Desert prajitura marmorata, cu iaurt grecesc
Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul. Pe urma adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie dupa gust, mixam din nou, iar la final punem faina cu praful de copt si omogenizam bine. Din compozitia rezultata...
Piept de rata cu cartofi si sparanghel
Carnea de rata o scoatem de la rece cu 1 ora inainte de a o prepara. Spalam pieptul de rata, il curatam daca mai are pene, apoi crestam pielea si grasimea cu o lama foarte ascutita, fara a atinge carnea. Condimentam bucata de piept cu sare si piper, apoi o asezam intr-o tava rece si...
Muschi de vita cu sparanghel si ceapa caramelizata
Pentru inceput punem la fiert intr-un ibric mai marisor apa cu sare, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam sparanghelul pe care il spalam, il curatam de frunzulitele mici de pe margini si indepartam cotoarele (partea groasa este atoasa si nu se mananca). Oparim...
Desert cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos
Pentru inceput pregatim blatul: Punem pe baie de aburi la topit ciocolata impreuna cu untul, dupa care adaugam zaharul, amestecam bine pana se topeste. Dam deoparte si punem faina, cacaoa si laptele, mixam bine, iar la final ouale....
Chifle Laugenbrot
Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si uleiul, amestecam putin cu degetele si la final adaugam faina, putin cate putin pana obtinem un aluat...
Desert biscuiti de post cu anason si vin alb
Intr-un bol incapator amestecam faina si praful de copt cernute, apoi zaharul si anasonul si peste ingredientele solide le punem pe cele lichide, adica vinul si uleiul. Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat. ...
Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao
Intr-un bol punem faina cu praful de copt si zaharul, amestecam putin, apoi turnam laptele, uleiul si aroma de vanilie, omogenizam, nu foarte tare, doar cat sa obtinem un aluat fara cocoloase. Impartim compozitia rezultata in 2, iar...
Paste cu bacon si mozzarella
Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline, calim ceapa taiata marunt si condimentam cu piri piri (optional) timp de 1 minut. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam baconul si amestecam din cand in cand cateva minute, apoi turnam sosul de rosii si apa, amestecam din nou si lasam...
Budinca cu gris si branza de vaci
Pentru inceput punem laptele la fiert cu sarea, iar cand incepe sa se umfle, turnam grisul in ploaie si amestecam energic sa nu faca cocoloase timp de 5 minute, pana compozitia de ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet. ...
Desert prajitura frantuzeasca cu mere
Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, vanilia si putina sare pana ajunge la o consistenta cremoasa, pe urma adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam si pe acestea in compozitie. Faina o amestecam cu praful de copt si le adaugam in bol, mixam bine la viteza mica pana devine o...
Ciorba de pui cu smantana
Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare). Intr-o oala punem la fiert fasiile de carne cu putina sare si cand a inceput sa...
Desert tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Apa, uleiul si vanilia le adaugam in compozitia de oua si mai amestecam putin, iar la final adaugam faina de migdale (care se poate...
Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda
Pentru Rulada: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. ...
Aperitiv saratele cu chimen
Intr-un bol incapator punem faina si untul taiat bucatele cat mai micute, iar cu ajutorul degetelor incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Dupa care incepem sa adaugam branza telemea, smantana si oul (eu am mai presarat putina sare deoarece telemeaua de vaca nu este foarte...
Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba
Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul....
Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie
Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini. Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul de la 1 portocala, 3 catei de usturoi zdrobiti cu presa speciala, putin rozmarin proaspat sau uscat, condimentam cu boia,...