O reteta rapida, aromata si tare gustoasa! Nici nu se observa ca ii lipseste carnea :D
Intr-o tigaie punem uleiul si, cand s-a incins, punem untul, lasam sa se topeasca si adaugam ciupercile curatate si taiate bucati mari (eu le-am rupt cu mana), amestecam si lasam acoperite cu capac pana cand scade toata apa lasata de la ciuperci.
Intre timp curatam ceapa si usturoiul, le spalam si taiem marunt unturoiul, iar ceapa rondele.
Cand a scazut apa de la ciuperci, adaugam legumele si amestecam pana se inmoaie.
Peste ciuperci adaugam 125ml smantana, amestecam 1 minut, dupa care turnam vinul si inca o cescuta de apa, condimentam cu sare si piper mozaic dupa gust, punem din nou capacul si lasam la foc mic pana scade tot lichidul.
Spre final adaugam restul de smantana si patrunjelul verde tocat, mai amestecam circa 1 minut si inchidem focul.
Servim cu paine intregrala sau cu ce va place!
Pofta buna!