O budinca perfecta pentru cina, mai ales pentru copii, dar merge si dimineata la micul dejun.
Ai mei pitici nu mai aveau rabdare nici sa se raceasca, nici sa fac poze...i-am linistit cu o felie pana am terminat sedinta foto, apoi au mancat pana s-au saturat si restul a terminat-o mami si tati...tare buna ;)
"meniu copii"
Pentru inceput curatam legumele de coaja, apoi le taiem cubulete.
Le punem intr-un vas cu aburi pana se inmoaie (15-20minute).
Daca nu aveti un vas cu aburi, fierbeti legumele, apoi le lasati la scurs intr-o strecuratoare.
Separat, intr-un bol, batem ouale cu un praf de sare, adaugam branza Ricotta si laptele, omogenizam si la final punem legumele caldute; condimentam cu sare dupa gust (atentie legumele sunt dulci si au nevoie de sare...eu am pus mai putina deoarece copii s-au obisnuit asa).
Intr-o tava cu pereti detasabili (eu am folosit una de 24cm si este cam subtirica felia, dar cred ca este mai ok una de 22cm), tapetata cu hartie de copt pe fund si unsa cu unt si faina pe margini... turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 40 minute sau pana este frumos rumena deasupra.