Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

de Patricia Iordache in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 12088 vizualizari

 

Ador aceasta crema fina de ciocolata neagra (amaruie). Combinata cu visinele din visinata si cu stafide....mhhh...cred ca n-are rost sa va mai povestesc. ;) Se face foarte simplu si este un desert ideal pentru iubitorii de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie);
  • 200 gr. ciocolata amaruie (neagra);
  • 5 gr. gelatina granule;
  • 2 linguri apa rece;
  • 200 ml frisca lichida (batuta);
  • o mana se stafide;
  • 2 linguri visinata (de pus in mousse);
  • 2 linguri de visinata (pentru pus stafidele la hidratat);
  • visine din visinata fara samburi - cate dorim (pentru decor);
  • bucatele de ciocolata (pentru decor);
  • putin sirop gros de visine (daca avem)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide:

Punem gelatina la hidratat in cele 2 linguri cu apa rece.

Intr-un vas de inox cu fundul dublu (sau pe baie de aburi) punem cei 125 ml. frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.

Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu cu ajutorul unui tel, pana ce se topeste ciocolata.

Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina hidratata (v-a avea o textura inghegata, ca piftia). Amestecam bine pana se topeste toata gelatina. Lasam la racit la temperatura camerei.

Batem cei 200 ml. frisca lichida pana obtinem o pufosenie de frisca.

Cand crema de ciocolata s-a racit complet, adaugam treptat, lingura cu lingura, toata frisca batuta. Amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza.

Adaugam 2 linguri de visinata, stafidele bine scurse si continuam sa amestecam usor.

Pregatim cateva cupe frumoase si cu ajutorul unei linguri asezam mousse-ul.

Ornal cu bucatele de ciocolata, visine din visinata (fara samburi) si picuram din loc in loc sirop de visine.

Servim imediat sau il pastram la frigider pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

Acest mousse il putem folosi cu succes si la torturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar