Ador aceasta crema fina de ciocolata neagra (amaruie). Combinata cu visinele din visinata si cu stafide....mhhh...cred ca n-are rost sa va mai povestesc. ;) Se face foarte simplu si este un desert ideal pentru iubitorii de ciocolata.
Punem gelatina la hidratat in cele 2 linguri cu apa rece.
Intr-un vas de inox cu fundul dublu (sau pe baie de aburi) punem cei 125 ml. frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu cu ajutorul unui tel, pana ce se topeste ciocolata.
Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina hidratata (v-a avea o textura inghegata, ca piftia). Amestecam bine pana se topeste toata gelatina. Lasam la racit la temperatura camerei.
Batem cei 200 ml. frisca lichida pana obtinem o pufosenie de frisca.
Cand crema de ciocolata s-a racit complet, adaugam treptat, lingura cu lingura, toata frisca batuta. Amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza.
Adaugam 2 linguri de visinata, stafidele bine scurse si continuam sa amestecam usor.
Pregatim cateva cupe frumoase si cu ajutorul unei linguri asezam mousse-ul.
Ornal cu bucatele de ciocolata, visine din visinata (fara samburi) si picuram din loc in loc sirop de visine.
Servim imediat sau il pastram la frigider pana in momentul servirii.
1
Acest mousse il putem folosi cu succes si la torturi.