Ca să vă intru iar în grații și să mă iertați că am lipsit atât, m-am gândit să vă aduc ceva dulce, delicios! :)
Eu am preparat-o prin august când erau 36 de grade în termometre, dar dat fiind faptul că este o rețetă răcoritoare, numai bună pentru zilele călduroase care se apropie, am să v-o prezint acum. :)
Blatul se face foooarte ușor. Într-un bol mixăm toate ingredientele împreună, mai puțin ciocolata pe care o tăiem cubulețe mici ( puteți folosi și fulgi de ciocolată ). O presărăm peste aluatul obținut, pus într-o tavă rotundă, în care în prealabil am pus hârtie de copt. Hârtia de copt trebuie să aibă marginea puțin mai înaltă.
Punem blatul la cuptor la foc moale, timp de 15-20 de minute. ( urmăriți coacerea )
După ce blatul s-a copt, îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească pe un grătar. Între timp pregătim crema de brânză
Punem mierea și coaja rasă de la grepfrut într-un bol. Le amestecăm bine, apoi adăugăm brânza ricotta. Se mai amestecă puțin pentru a se încorpora și se dă de-o parte.
Fructele se spală și se scurg de apă. Dacă e cazul se taie după bunul plac. Eu am folosit nectarine, mure și struguri, deci, înafară de nectarine nu prea am avut ce să tai.
Dacă blatul e rece, luăm crema ricotta și o întindem pe acesta ( pe partea cu margini ) și apoi așezăm fructele.
Gelatina o pregătim după instrucțiunile de pe plic, apoi o turnăm peste tartă. Când aceasta s-a răcit suficient, punem tarta la frigider.
Poftă bună! :)