Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg.
Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .
Peste aluatul din tava intindem marmelada...
Intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie. Adaugam si dulceata din coji de portocale. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, apoi laptele.
Turnam 3/4 din...
Pregatim maiaua astfel : amestecam drojdia proaspata cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza. Apoi adaugam putina apa calduta. Lasam sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea, zaharul, coaja rasa de lamaie, maiaua, margarina topita si calduta, apa calduta treptat....
Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele , gemul din coji de portocale, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
Compozitia obtinuta...
Blat : mixam albusurile spuma tare cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi galbenusurile pe rand, uleiul si apa treptat. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt
Turnam compozitia intr-o forma rotunda ( d=25 cm ) cu margini detasabile , unsa cu...
Intr-un castron mixam ouale cu un praf de sare si zaharul , apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, zeama de la lamaie si coaja rasa , iar la sfarsit faina amestecata cu bicarbonatul (sau stingem bicarbonatul cu putin otet ).
Cu ajutorul unei lingurite, punem din compozitie, intr-o...
Bilute de branza : amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort (d=25 cm) .
Blat : mixam ouale cu praful de sare si zaharul si zaharul vanilat, cam 15 minute (pana se topeste zaharul). adaugam ciocolata topita, si faina...
Blat : mixam intr-un castron ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugam apoi uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (22*30 cm) si dam la cuptor pana se coace. Verificam cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2...
Aluat :
Pregatim maiaua : drojdia o frecam cu o lg de zahar, putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topi si racit, esenta de vanilie, oul, mierea si maia-ua . Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si...
Crusta : Amestecam untul cu faina si sarea, ca si cum ne-am freca palmele; trebuie sa fie sfaramicios aluatul. Adaugam apa la final si framantam pana formam o bila, pe care o invelim intr-o folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce au trecut cele 30 de...
Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste tot zaharul.
Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Cine doreste,...
Foi : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu nucile macinate . Omogenizam si intindem in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 10 minute
Mai coacem inca 2 foi. La final trebuie sa avem 3 foi....
Intr-un castronel amestecam untul cu zaharul, adaugam ouale pe rand, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de sare, bicarbonatul si nucsoara. la final incorporam nucile macinate mai mare.
Amestecam bine , formam o bila pe care o acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider...
Blat : mixam ouale cu zaharul spuma , adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si nucile macinate. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 blaturi intr-o forma de tort rotunda (d=25 cm) sau coacem un singur blat, care dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in...
Crema de branza : intr-un castron amestecam branza de vaci cu 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, stafidele si 1 ou. Cine doreste o crema fina de branza poate utiliza blenderul vertical, apoi adauga stafidele.
Fiecare clatita o umplem cu aceasta crema de branza si o asezam intr-o forma unsa...
Pentru blat de vanilie : mixam ouale cu praful de sare si zaharul, pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam apa fiarta, faina amestecata cu praful de copt, iar la final esenta de vanilie.Intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 15...
Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam si intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor. Cand blatul e aproape copt, intindem bezeaua peste si mai lasam...
Pentru blat : spalam o sfecla mai mare si o punem la fiert in apa. Cand furculita intra usor in sfecla, inseamna ca este fiarta. O lasam sa se raceasca, o curatam de coaja, apoi cantarim 350 g si o facem piure cu blenderul vertical. Piureul il amestecam cu sucul de lamaie stors si cu...
Pentru aluat fraged : cernem faina- amestecata cu praful de copt- intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si framanatam cam 5 minute .
Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si...
Pentru aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale de la temperatura camerei, galbenusurile, laptele caldut si framantam cam 10 minute. Lasam aluatul la...
Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de cacao.
Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la copt cam 20 de...
Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, lingurile cu apa tot pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile.
Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana, pe care am decupat-o dupa forma tavii de copt (25*35 cm)....
Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul; la sfarsit adaugam pudra de migdale (eu am ales nuci prajite si macinate).
Din aceasta bezea trebuie sa coacem 7 foi ; fiecare foaie se coace in 5-7 minute .
Dupa ce scoatem din cuptor bezeaua...
Pentru foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile cate unul pe rand, iar la final laptele; framantam pana cand coca se dezlipeste de pe maini. Impartim coca in 3 parti si coacem 3 foi pe fundul unei tavi (d=23*35 cm)
Pentru...
Pentru blat : Mixam intr-un bol albusurile spuma tara, adaugam zaharul treptat, iar la final dupa ce s-a topit zaharul incorporam nucile macinate. Blatul il intindem intr-o tava (d=39*26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin .
Pentru crema :...
Intr-un bol mixam branza de vaci cu galbenusurile de ou, adaugam apoi sarea, untul moale, smantana, faina si malaiul.
Separat in alt bol cu mixerul batem albusurile spuma tare si le incorporam peste compozitia de mai sus; amestecam cu lingura, prin rasturnare, de jos in sus.
Alivanca o...
Intr-un castron amestecam ouale, zaharul, rom-ul si coaja rasa de lamaie; adaugam apoi treptat, in fir subtire, ca la maioneza, untul topit si racit, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Framanatam bine si obtinem un aluat .
Din acest aluat luam cate o...
Pentru blat : mixam ouale cu zaharul spuma tare, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoua, iar la final incorporam nucile macinate. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava dreptunghiulara (24*35 cm) si dam la cuptor ; verificam cu scobitoarea cand este copt blatul. Cine...
Pentru aluatul fraged : intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele. Framanatam putin, apoi aluatul obtinut il dam la rece pentru 30 minute.
Intre timp facem budinca de vanilie si o lasam sa se raceasca.
Dupa...
Pentru foi : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata intr-un bol cu praful de copt si pudra de cacao, iar la final nucile si alunele prajite si taiate (eu am folosit doar nuci). Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem separat 2 foi. tava are 20*20 cm. Dublati...
Prajitura secuiasca
Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg. Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) . Peste aluatul din tava intindem marmelada...
Chec bicolor
Intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie. Adaugam si dulceata din coji de portocale. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, apoi laptele. Turnam 3/4 din...
Desert mucenici moldovenesti
Pregatim maiaua astfel : amestecam drojdia proaspata cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza. Apoi adaugam putina apa calduta. Lasam sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea, zaharul, coaja rasa de lamaie, maiaua, margarina topita si calduta, apa calduta treptat....
Briose cu cacao
Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele , gemul din coji de portocale, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Compozitia obtinuta...
Tort de mascarpone cu cirese
Blat : mixam albusurile spuma tare cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi galbenusurile pe rand, uleiul si apa treptat. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt Turnam compozitia intr-o forma rotunda ( d=25 cm ) cu margini detasabile , unsa cu...
Prajiturele cu ulei
Intr-un castron mixam ouale cu un praf de sare si zaharul , apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, zeama de la lamaie si coaja rasa , iar la sfarsit faina amestecata cu bicarbonatul (sau stingem bicarbonatul cu putin otet ). Cu ajutorul unei lingurite, punem din compozitie, intr-o...
Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos
Bilute de branza : amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort (d=25 cm) . Blat : mixam ouale cu praful de sare si zaharul si zaharul vanilat, cam 15 minute (pana se topeste zaharul). adaugam ciocolata topita, si faina...
Prajitura cu crema de cacao si nuci
Blat : mixam intr-un castron ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugam apoi uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (22*30 cm) si dam la cuptor pana se coace. Verificam cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2...
Cinnamon Rolls
Aluat : Pregatim maiaua : drojdia o frecam cu o lg de zahar, putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topi si racit, esenta de vanilie, oul, mierea si maia-ua . Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si...
Tarta cu lamaie si bezea
Crusta : Amestecam untul cu faina si sarea, ca si cum ne-am freca palmele; trebuie sa fie sfaramicios aluatul. Adaugam apa la final si framantam pana formam o bila, pe care o invelim intr-o folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce au trecut cele 30 de...
Prajitura cu bezea de cocos si cafea
Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste tot zaharul. Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Cine doreste,...
Tort Nesquik
Foi : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu nucile macinate . Omogenizam si intindem in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 10 minute Mai coacem inca 2 foi. La final trebuie sa avem 3 foi....
Snickerdoodles
Intr-un castronel amestecam untul cu zaharul, adaugam ouale pe rand, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de sare, bicarbonatul si nucsoara. la final incorporam nucile macinate mai mare. Amestecam bine , formam o bila pe care o acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider...
Tort Pian
Blat : mixam ouale cu zaharul spuma , adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si nucile macinate. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 blaturi intr-o forma de tort rotunda (d=25 cm) sau coacem un singur blat, care dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in...
Clatite banatene
Crema de branza : intr-un castron amestecam branza de vaci cu 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, stafidele si 1 ou. Cine doreste o crema fina de branza poate utiliza blenderul vertical, apoi adauga stafidele. Fiecare clatita o umplem cu aceasta crema de branza si o asezam intr-o forma unsa...
Somloi Galusca
Pentru blat de vanilie : mixam ouale cu praful de sare si zaharul, pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam apa fiarta, faina amestecata cu praful de copt, iar la final esenta de vanilie.Intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 15...
Prajitura cu cocos si bezea
Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam si intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor. Cand blatul e aproape copt, intindem bezeaua peste si mai lasam...
Tort Red Velvet
Pentru blat : spalam o sfecla mai mare si o punem la fiert in apa. Cand furculita intra usor in sfecla, inseamna ca este fiarta. O lasam sa se raceasca, o curatam de coaja, apoi cantarim 350 g si o facem piure cu blenderul vertical. Piureul il amestecam cu sucul de lamaie stors si cu...
Prajitura Berlini
Pentru aluat fraged : cernem faina- amestecata cu praful de copt- intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si framanatam cam 5 minute . Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si...
Ochi de paun
Pentru aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale de la temperatura camerei, galbenusurile, laptele caldut si framantam cam 10 minute. Lasam aluatul la...
Rol banana-cappuccino
Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de cacao. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la copt cam 20 de...
Prajitura Yugoslavia
Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, lingurile cu apa tot pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile. Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana, pe care am decupat-o dupa forma tavii de copt (25*35 cm)....
Tort Eszterhazy
Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul; la sfarsit adaugam pudra de migdale (eu am ales nuci prajite si macinate). Din aceasta bezea trebuie sa coacem 7 foi ; fiecare foaie se coace in 5-7 minute . Dupa ce scoatem din cuptor bezeaua...
Prajitura cu foi si crema de cacao
Pentru foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile cate unul pe rand, iar la final laptele; framantam pana cand coca se dezlipeste de pe maini. Impartim coca in 3 parti si coacem 3 foi pe fundul unei tavi (d=23*35 cm) Pentru...
Prajitura martipan
Pentru blat : Mixam intr-un bol albusurile spuma tara, adaugam zaharul treptat, iar la final dupa ce s-a topit zaharul incorporam nucile macinate. Blatul il intindem intr-o tava (d=39*26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin . Pentru crema :...
Alivanca moldoveneasca
Intr-un bol mixam branza de vaci cu galbenusurile de ou, adaugam apoi sarea, untul moale, smantana, faina si malaiul. Separat in alt bol cu mixerul batem albusurile spuma tare si le incorporam peste compozitia de mai sus; amestecam cu lingura, prin rasturnare, de jos in sus. Alivanca o...
Biscuiti cu unt
Intr-un castron amestecam ouale, zaharul, rom-ul si coaja rasa de lamaie; adaugam apoi treptat, in fir subtire, ca la maioneza, untul topit si racit, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Framanatam bine si obtinem un aluat . Din acest aluat luam cate o...
Prajitura cu foaie de Dobos
Pentru blat : mixam ouale cu zaharul spuma tare, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoua, iar la final incorporam nucile macinate. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava dreptunghiulara (24*35 cm) si dam la cuptor ; verificam cu scobitoarea cand este copt blatul. Cine...
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie
Pentru aluatul fraged : intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele. Framanatam putin, apoi aluatul obtinut il dam la rece pentru 30 minute. Intre timp facem budinca de vanilie si o lasam sa se raceasca. Dupa...
Prajitura Snickers
Pentru foi : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata intr-un bol cu praful de copt si pudra de cacao, iar la final nucile si alunele prajite si taiate (eu am folosit doar nuci). Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem separat 2 foi. tava are 20*20 cm. Dublati...