Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste tot zaharul.
Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Cine doreste, pentru un aspect mai frumos al prajiturii, poate imparti compozitia in 2 si coace 2 foi. Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.
Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar, tare sau mai slaba. Cafeaua o amestecam cu praful de budinca de vanilie si punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc pana se topeste, amestecand tot mereu. Galbenusurile le adaugam pe rand dupa ce luam cratita de pe foc.
Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce se raceste, tot moale va fi crema .
Untul moale, la temperatura camerei il frecam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt.
Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic; amestecam mereu pana se omogenizeaza. lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema .
Lasam la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata. Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa . Excelenta ! :P