Prajitura secuiasca

de miremirc in Prajituri, 13 Apr 2012 | 10494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 200 g faina
  • 140 g unt
  • 1 ou
  • 70 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcanel marmelada de caise
  • Umplutura :
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 lg rom
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura secuiasca:

Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg.

Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .

Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.

Pentru umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie, rom-ul si zeama de lamaie.

La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .

Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.

SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura secuiasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adry88 1

14.04.2012, 17:17

buna

alinutzika 1

14.04.2012, 22:43

o bunatate....

susu 1

30.01.2015, 13:41

Este in genul prajjiturii figaro care-mi place la nebunie. Am trecut-o si pasta la favorite. Ancuta si praji meu tot dezmembrata a iesit dar nemaipomenita, prajitura de genul asta cam asa iese dar ce conteaza daca e buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca de ciocolata