Prajitura cu cocos si bezea

de miremirc in Prajituri, 24 Ian 2012 | 19599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 3 lg nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • Bezea :
  • 5 albusuri
  • 12 lg zahar
  • Crema :
  • 5 galbenusuri
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ness
  • 4 lg apa fiarta
  • 200 g unt
  • 100 g margarina rama
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata
  • 100 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si bezea:

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam si intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor. Cand blatul e aproape copt, intindem bezeaua peste si mai lasam cam 15 minute.

Pentru bezea : albusurile le mixam spuma tare, apoi adaugam treptata zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul si intindem peste blatul aproape copt.

Pentru crema : ness-ul in topim in apa fiarta si il lasam sa se raceasca..Galbenusurile le mixam cu zaharul spuma tare pe aburi ,adaugam ness-ul racit peste si amestecam pana se ingroasa putin crema.

Lasam crema sa se raceasca si intre timp mixam untul cu rama spuma. In unt adaugam cate o lingura din crema racita, treptat, ca la maioneza . Crema o intindem peste bezeau coapta.

Pentru glazura : ciocolata bucatele o amestecam cu smantana pentru frisca , intr-o craticioara, pe foc mic, pana se omogenizeaza cele 2 ingrediente. Lasam putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste crema si presaram nuca de cocos sau o intindem haotic cu lingura.

Lasam la rece pentru minim 2 ore ca sa se intareasca si glazura si apoi putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ochi de bufnita