Prajitura cu crema de cacao si nuci

de miremirc in Prajituri, 23 Feb 2012 | 29929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lg ulei
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 160 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 120 g visine din compot
  • Glazura :
  • 120 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • nuci prajite si maruntite
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cacao si nuci:

Blat : mixam intr-un castron ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugam apoi uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (22*30 cm) si dam la cuptor pana se coace. Verificam cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2 pe orizontala.

Pentru crema : mixam untul spuma cu zaharul praful, cacao si adaugam visinele fara samburi si stoarse de suc. Cine doreste poate insiropa blatul cu sucul din compot, apoi intindem crema .

Glazura : intr-o craticioara punem cicolata rupta bucatele si frisca lichida; punem pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Lasam sa se racoreasca, apoi o intindem peste prajitura.

Nucile le punem intr-o tigaie pe foc si le prajim putin, apoi le maruntim cu un cutit sau trecem cu sucitorul peste ele.

Nucile maruntite le presaram peste glazura de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Katy