mimmi

5

Bucataras
senzational

cluj

Bucataras din 05.07.2010

RETETE496
PRIETENI158
Retete / Dulciuri

Clatite cu halva

In Dulciuri la 13 Mar 2011

Se face un aluat din faina,apa,ulei si praful de copt iar halvaua se razaleste. Se incinge o tigate de clatite,se pune un polonic din aluat,se prajeste pe o parte,iar cand o intoarceti puneti pe jumatate 1-2 linguri de halva. Impaturiti clatita si serviti-o pe deasupra asa simpla sau cu putina...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 10 Mar 2011

Punem urmatoarele ingrediente in cuva de la  masina de paine:laptele, apa, untul,oul, zaharul,pliculetul de drojdie, faina si lingurita de sare,si lasam pana framanta aluatul. Daca framantati aluatul cu mana, atunci, puneti intr-un castron incapator faina,faceti un cuib in mijlocul...

Chec din albusuri cu rahat

In Dulciuri la 4 Mar 2011

Batem albusurile cu mixerul,spuma tare,adaugam zaharul'in ploaie"mixand mereu pana se incorporeaza complet. Se adauga faina,praful de copt,rahatul si se amesteca cu dosul unei lingurii incet. Se unge o tava cu ulei,se tapeteaza cu faina si se da checul la cuptor la foc mic cca 25 de minute.

Tort Rozalia

In Torturi la 27 Feb 2011

Foile: Praful de copt se amesteca cu faina.Se adauga untul topit,zaharul ,sare si oul. Se framanta un aluat,se infasoara in folie alimentara si se da la frigider 30 de minute. Dupa 30 de minute se intinde o foaie patrata si se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina...

Cremes de casa

In Prajituri la 27 Feb 2011

1)250 g faina,250 g margarina se amesteca impreuna. 2)250 g faina,3 galbenusuri,2-3 linguri smantana,un praf de sare se framanta foarte bine. Se intinde o foaie din compozitia 2,peste care se intinde o foaie din compozitia 1,dupa care se ruleaza. Se coc 4 foi,pe dosul tavii,unsa cu...

Tort Diplomat Dr.Oetker

In Torturi la 27 Feb 2011

Pregatirea sarlotei: Daca se foloseste ananas din compot,se taie ananasul in bucati mici si se lasa la scurs. Intr-un vas se amesteca praful de sarlota cu 200 ml suc din compot si se lasa 10 minute la inmuiat. Se bat 2 oua si se adauga in vasul cu sarlota. Se pune vasul pe bain-marie...

Paste cu pesmet

In Dulciuri la 23 Feb 2011

Firebem pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Intr-o cratita punem pesmetul cu 2 linguri de ulei si amestecam tot timpul la foc mic cca.10 min. Cand s-a racit punem zahar dupa gust. Amestecam pastele cu pesmetul aproximativ 5 minute pe foc mic.  

Tort Valentin

In Torturi la 13 Feb 2011

Separam ouale,galbenusurile le mestecam cu 8 linguri zahar,albusurile le batem spuma. Impartim galbenusurile in doua,intr-o jumatate adaugam 2 linguri cacao,4 linguri faina si jumatate plic praf de copt. Le amestecam cu dosul lingurii. In cea de a doua jumatate,punem 4 linguri faina si...

Lebede Indragostite (Eclere)

In Dulciuri la 13 Feb 2011

Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga ouale unul cate unul,mestecand bine pana se inglobeaza fiecare ou. Pentru...

Biscuiti spritati

In Dulciuri la 7 Feb 2011

Eu am facut portia de bisciti din jumatate de portie. Se framanta un aluat din toate ingredientele. Se da prin masina de tocat carne(cu forma) sau se taie diferite forme. Se dau la cuptor pentru cca Se pot consuma asa sau ii puteti da prin zahar pudra.

Muffins cu banane

In Dulciuri la 7 Feb 2011

Pisam bananele cu o furculita.Adaugam zaharul,oul,untul topit,faina,praful de copt si sarea. Se amesteca toate,pe urma se adauga si ciocolata. Se umple 2/3 din formele de muffins si se dau la cuptor pentru 35 de minute (pana trec testul cu scobitoarea )

Dobos Tort

In Torturi la 7 Feb 2011

Decupam 6 forme rotunde cu diametru de 26 cm din hartie de copt. Separam galbenusurile de albusuri,air albusurile impreuna cu sarea si zaharul se bat spuma. Galbenusurile le amestecam cu spuma,cu mixerul la o viteza mica. Se adauga si faina,amestecului de oua si amestecam cu dosul lingurii...

Tort cu crema ganache

In Torturi la 3 Feb 2011

Prepararea blatului: Separam ouale, albusurile le batem tare, in galbenusuri adaugam zaharul, cacaoa si le amestecam. Adaugam la galbenusuri si albusurile, 4 linguri faina si praful de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet. Pe fundul unei tavi cu diametru...

Apple Roll

In Dulciuri la 24 Ian 2011

Se dizolvă drojdia în laptele uşor încălzit. Se adauga zaharul si ouale si se amesteca.  Se  pune  coaja de portocala si untul. Se amesteca cu faina pana rezulta un aluat neted si elastic. Dacă este necesar se mai poate adăuga un pic de făină sau lapte. Lăsaţi...

Tarta cu mere

In Dulciuri la 22 Ian 2011

 Merele spalate si curatate de coaja si cotor,le taiem felii nu foarte subtiri si le asezam intr-o tava rotunda.Adaugam 4 linguri de zahar si scortisoara dupa gust si se lasa la foc mic sa se caramelizeze.Intre timp se pegateste aluatul :Intr-un castron,mixam ouale cu 4 linguri de zhar,un...

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 10 Ian 2011

Salam de biscuiti reteta Rupem biscuitii in bucatele. Fierbem apa, laptele si zaharul la foc mic pana cand se topeste zaharul. Adaugam apoi cacaoa si  esenta de rom dupa gust. Le amestecam bine  pana se dizolva cacaoa si adaugam untul taiat felii sau cubulete. Lasam siropul pe foc...

Desert Baigli

In Dulciuri la 10 Ian 2011

Se framanta un aluat din toate ingredientele (drojdia inmuiata in putin lapte caldut). Aluatul se imparte in 3 bucati. Pentru umplutura: Se pune laptele la foc impreuna cu zaharul pana se dizolva. Pe urma se toarna peste nuca macinata si se amesteca. La fel procedam si cu macul....

Prajitura Alb-Negru

In Prajituri la 10 Ian 2011

Foile: Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,2 linguri cacao,1 lingurita bicarbonat stins,3 linguri apa si 4 linguri faina.Le amestecam si le punem intr-o tava(22*33) cu hartie de copt.O dam la cuptor pentru cca 30 de minute.La fel procedam si pentru ce-a de-a...

Prajitura Dana

In Prajituri la 10 Ian 2011

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare ,apoi se pune zaharul, galbenusurile ,nuca,faina si praful de copt.Se pune compozitia intr-o tava pe hartie de copt,cand e gata se lasa la racit. Foaia alba: Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,1...

Prajitura Vulcanul

In Prajituri la 5 Ian 2011

Prepararea blatului : 8 albusuri se bat spuma si se adauga treptat zaharul, amestecand cu mixerul. Se adauga nuca peste spuma si se amesteca cu dosul lingurii de lemn. Se incalzeste cuptorul la 180 grade, si se coc 2 foi pe dosul tavii cca 10-15 min pe hartie de copt, impartind compozitia in...

Tort cu sampanie

In Torturi la 5 Ian 2011

Batem albusurile spuma. Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de zahar pana devine crema. Punem albusurile peste galbenusuri, adaugam si faina si bicarbonatul stins si le amestecam toate cu dosul lingurii,usor, pana se incorporeaza. Ungem forma pentru blat cu ulei, o tapetam cu faina si punem...

Cornulete de post cu nuca

In Dulciuri la 1 Dec 2010

Frecam intr-o craticioara,pe foc mic,mierea si drojdia pana ce devine mierea lichida. Cernem faina,in mijloc facem un cuib si punem mierea si drojdia,uleiul,un praf de sare,1 lingura zahar,framantam aluatul si mai adaugam apa calduta daca trebuie,il lasam la crescut 30 de minute. Intre timp...

Budinca de orez cu stafide

In Dulciuri la 1 Dec 2010

Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam zaharul vanilinat,100 g zahar si stafidele,stingem focul si acoperim cu un capac.Orezul spalat se pune la fiert in atata apa cat sa il acopere,se adauga sare si cand s-a incorporat toata apa se stinge focul.Se adauga 3 galbenusuri,amestecandu-se...

Coltunasi cu silvoita

In Dulciuri la 27 Noi 2010

Se framanta bine un aluat din faina cernuta,putina sare, oua si apa cat cere faina. Se imparte aluatul in doua si se intind foi subtiri.Se taie patratele de aluat,se pune 1 lingurita silvoita si se impatura patratelul,se apasa foarte bine pe margini.Se pun la fiert in apa clocotita,se scot in...

Malai dulce

In Dulciuri la 31 Oct 2010

Se pune laptele intr-o oala,se adauga uleiul,1 praf de sare,cele 2 oua se bat cu furcullita,se adauga zaharul,se amesteca cu o lingura dupa care se adauga in lapte,se adauga malaiul iar la urma stafidele,se unge o tava cu ulei,dupa care se toarna compozitia si se da la cuptorul incalzit...

Tarta cu prune

In Prajituri la 22 Sep 2010

Se face un aluat din faina,zahar,praf de copt ,ou si untura. Se intinde 3 sfert din aluat si se pune intr-o tava.Se pun prune taiate in 4 si se presara scortisoara.Restul aluatului se intinde si se taie fasii,se pun fasiile peste tarta si se da la cuptor 35-40 de minute. Se presara zahar...

Budinca de paine

In Prajituri la 18 Sep 2010

50 ml lapte se incalzeste putin si se indulceste cu zahar vaniliat.Se pune cate un strat de felii de paine inmuiate in lapte si stoarse,si peste cateva stafide,care trebuie tinute cca 5 minute in apa sau lasate 1 minut in lapte fierbinte.Se procedeaza asa pana se termina paine.(fara coaja) Se...

Prajitura Duo

In Prajituri la 13 Sep 2010

Frecam 2 galbenusuri cu 4 linguri de zahar,adaugam cacaua ,5 linguri faina,1 plic praf de copt,2 albusuri batute spuma,un praf de sare si 1 cana de lapte. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit aproximativ 30 de minute. La fel procedam...

Desert tort de biscuiti

In Torturi la 5 Sep 2010

Pregatim cremele si frisca dupa instructiunile de pe ambalaj. Inmuiem biscuiti in lapte, dar nu mult pentru ca se vor inmuia si de la crema. Puteti face tortul din cate straturi vreti. Asamblare:1 rand biscuiti,1 strat crema cu rom, 1 rand biscuiti, 1 rand strat crema de vanilie, 1 rand...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 3 Sep 2010

Prunele se spala,se rup coditele si daca le puneti jumatati se scot samburii. Se pune intr-o oala apa,scortisoara si zaharul,se lasa la foc potrivit si se amesteca pana se formeaza un sirop. Cand incepe sa clocoteasca se pun prunele si de cand incepe sa fiarba se lasa 1 min. Se scot...

Afisate 151 - 180 din 186 retete    

Postari recente

publicat la 26.03.2019

Veggie Bowl

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]