Prajitura Alb-Negru

de mimmi in Prajituri, 10 Ian 2011 | 19846 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi avem nevoie de:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 12 linguri faina,
  • 6 linguri ulei,
  • 4 linguri cacao,
  • 8 lg apa,
  • 3 lingurite bicarbonat stins cu otet,
  • Crema ganache:
  • 200 g ciocolata neagra,
  • 250 ml frisca lichida,
  • Frisca:
  • 200 ml frisca,
  • 5 g gelatina,
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata alba,
  • 1 lingura lapte,
  • 1 lingura unt,
  • Sirop:
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala,
  • 1-2 linguri apa,
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alb-Negru:

Foile:

Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,2 linguri cacao,1 lingurita bicarbonat stins,3 linguri apa si 4 linguri faina.Le amestecam si le punem intr-o tava(22*33) cu hartie de copt.O dam la cuptor pentru cca 30 de minute.La fel procedam si pentru ce-a de-a doua foaie neagra,iar pentru foaia alba tot la fel dar fara cacao si numai 2 linguri de apa.

Crema ganache:

200 ml frisca se amesteca cu 200 g ciocolata rupta bucati,se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata.Se da la frigider cca 1 ora sau pana se raceste.Dupa ce s-a racit se amesteca cu 50 g frisca batuta bine.

Frisca:

Gelatina se pune intr-o cana cu putina apa si se lasa asa 10 minute,dupa care se pune pe bain-marie pana se topeste si devine ca si un sirop.Frisca se bate bine bine si se amesteca cu gelatina racita.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati,se pune intr-o craticioara cu laptele si intul pe bain-marie.Se amesteca pana se topeste ciocolata.Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

Se pune o foaie neagra,se insiropeaza si se intinde crema ganache,se pune foaia alba,se insiropeaza si se intinde frisca,se pune a treia foaie,se insiropeaza,se intinde glazura.

Se lasa intr-un loc rece pana se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alb-Negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mimmi 1

21.01.2011, 21:46

Multumesc Meosiris !

Poznasha 1

09.02.2013, 16:32

1 blat cu 2 oua? mi-au iesit blaturile anemice rau :| :-<

Rahela Velicu 1

18.10.2021, 15:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina