Prajitura Alb-Negru

de mimmi in Prajituri, 10 Ian 2011 | 20256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi avem nevoie de:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 12 linguri faina,
  • 6 linguri ulei,
  • 4 linguri cacao,
  • 8 lg apa,
  • 3 lingurite bicarbonat stins cu otet,
  • Crema ganache:
  • 200 g ciocolata neagra,
  • 250 ml frisca lichida,
  • Frisca:
  • 200 ml frisca,
  • 5 g gelatina,
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata alba,
  • 1 lingura lapte,
  • 1 lingura unt,
  • Sirop:
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala,
  • 1-2 linguri apa,
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alb-Negru:

Foile:

Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,2 linguri cacao,1 lingurita bicarbonat stins,3 linguri apa si 4 linguri faina.Le amestecam si le punem intr-o tava(22*33) cu hartie de copt.O dam la cuptor pentru cca 30 de minute.La fel procedam si pentru ce-a de-a doua foaie neagra,iar pentru foaia alba tot la fel dar fara cacao si numai 2 linguri de apa.

Crema ganache:

200 ml frisca se amesteca cu 200 g ciocolata rupta bucati,se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata.Se da la frigider cca 1 ora sau pana se raceste.Dupa ce s-a racit se amesteca cu 50 g frisca batuta bine.

Frisca:

Gelatina se pune intr-o cana cu putina apa si se lasa asa 10 minute,dupa care se pune pe bain-marie pana se topeste si devine ca si un sirop.Frisca se bate bine bine si se amesteca cu gelatina racita.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati,se pune intr-o craticioara cu laptele si intul pe bain-marie.Se amesteca pana se topeste ciocolata.Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

Se pune o foaie neagra,se insiropeaza si se intinde crema ganache,se pune foaia alba,se insiropeaza si se intinde frisca,se pune a treia foaie,se insiropeaza,se intinde glazura.

Se lasa intr-un loc rece pana se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alb-Negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de visine cu glazura de ciocolata