Prajitura Dana

de mimmi in Prajituri, 10 Ian 2011 | 19632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat de nuca:
  • 6 oua ,
  • 200g zahar,
  • 200g nuca macinata,
  • 2 lg faina,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • Foaie alba:
  • 2 oua,
  • 2 lg ulei,
  • 2 lg apa,  
  • 2 lg zahar,
  • 4 lg faina,
  • 1 lingurita bicarbonat stins,
  • Frisca:
  • 400 ml frisca lichida,
  • 10 g gelatina,
  • Crema ganache:
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 150 ml frisca lichida,
  • Crema de lapte praf
  • 5 oua,
  • 300 g zahar,
  • 1 cub unt sau margarina,
  • 300 g lapte praf
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dana:

Blatul cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare ,apoi se pune zaharul, galbenusurile ,nuca,faina si praful de copt.Se pune compozitia intr-o tava pe hartie de copt,cand e gata se lasa la racit.

Foaia alba:

Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,1 lingurita bicarbonat stins,2 linguri apa si 4 linguri faina.Le amestecam si le punem intr-o tava cu hartie de copt.O dam la cuptor pentru cca 30 de minute.

Frisca:

Gelatina se pune intr-o cana cu putina apa si se lasa asa 10 minute,dupa care se pune pe bain-marie pana se topeste si devine ca si un sirop.Frisca se bate bine bine si se amesteca cu gelatina racita.

Crema ganache:

Intr-o craticioara se pun 100 ml frisca si ciocolata rupta bucati.Se amesteca pana se topeste ciocolata dupa care se pune la frigider pana se raceste.La sfarsit se amesteca cu 50 ml frisca batuta.

Crema de lapte praf:

300 g zahar se topesc pe bain-marie,se adauga 5 oua si se amesteca pana se ingroasa.Se i-a de pe foc si se amestac cu  300 g lapte praf.Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu untul (lasat la temperatura camerei)

Asamblare:

Peste foaia alba,se intinde crema ganache,se pune blatul cu nuca,crema de lapte praf si deasupra frisca.Prajitura se tine la frigider pana se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu cocos si mot de frisca cu ciocolata si bomboane M&Ms