Compot de prune

de mimmi in Sirop / Compot, 3 Sep 2010 | 7281 vizualizari

 

Reteta din Libertatea pentru femei

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de prune
  • 250 g zahar
  • 5 g scortisoara
  • 800 ml apa
  • in reteta scrie si cuisoare dar eu nu am pus
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Prunele se spala,se rup coditele si daca le puneti jumatati se scot samburii.

Se pune intr-o oala apa,scortisoara si zaharul,se lasa la foc potrivit si se amesteca pana se formeaza un sirop.

Cand incepe sa clocoteasca se pun prunele si de cand incepe sa fiarba se lasa 1 min.

Se scot prunele intr-o oala si se pun in borcane sterilizate.

Dupa ce s-a racit siropul se toarna peste prune lasand 2-3 cm pana la gura borcanului.

Intr-o oala se pune un ziar,se pun borcanele si pana la jumatate apa,se lasa la foc mic 40 de min.

Se pastreaza la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mimmi 1

07.09.2010, 15:16

Mersi fetele !!!

mena29 1

07.09.2010, 15:22

ce frumos arata,vreau si eu un borcan

elena1988 1

12.01.2011, 11:42

trebuie incercata salvata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese