Pentru foi:
Crema pentru o portie:
1)250 g faina,250 g margarina se amesteca impreuna.
2)250 g faina,3 galbenusuri,2-3 linguri smantana,un praf de sare se framanta foarte bine.
Se intinde o foaie din compozitia 2,peste care se intinde o foaie din compozitia 1,dupa care se ruleaza.
Se coc 4 foi,pe dosul tavii,unsa cu ulei.
Una sau doua foi(depinde daca faceti o portie sau doua)se poate taia inainte de coacere in 8 bucati pentru a usura taierea in momentul servirii. Crema pentru o portie:
800 ml lapte,3 galbenusuri,150 g amidon alimentar,2-3 pliculete zahar vanilat,200 g zahar 0.5 l lapte,200 g zahar si zaharul vanilat se pun la fiert.
150 g amidon se amesteca cu 3 galbenusuri si treptat se adauga cele 300 ml lapte ramas.
Se amesteca cu compozitia care fierbe si se fierb pana se ingroasa.
6 albusurile se bat spuma ,dupa care se amesteca cu crema rece.
Deasupra se presara zahar pudra cu aroma de vanilie.
1
Reteta pentru foi este pentru doua portii.
2
Se poate coace numai doua foi,iar 2 se pun in frigider in folie alimentara si se pastreaza pana cand va este iar pofta de cremes.
3
Daca e putina crema se mai poate adauga un plic budinca preparata sau frisca batuta.
4
Deasemenea daca crema este prea tare se adauga frisca batuta pana la consistenta dorita