mimmi

5

Bucataras
senzational

cluj

Bucataras din 05.07.2010

RETETE496
PRIETENI152
Retete

Tarta cu branza si mere

In Dulciuri la 28 Mai 2011

Separam ouale,albusurile le batem spuma tare,peste galbenusuri adaugam zaharul si le mestecam bine pana isi dubleaza volumul. ' Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt,albusurile si le amestecam cu dosul unei linguri. Adaugam cele 2 linguri de colorant si mai...

Lasagna cu brocoli

In Lasagna la 27 Mai 2011

Intr-o oala,punem apa la fiert,cand da in clocot punem buchetele de brocolii si lasam 5 minute,dupa care le scoatem si le lasam la scurs. Topim untul intr-o cratita,adaugam faina lingura cu lingura si amestecam de fiecare data. Turnam laptele putin cate putin,amestecand si desfacand faina....

Tort Padurea Neagra

In Torturi la 24 Mai 2011

Mod preparare blat : Separam ouale,galbenusurile le frecam cu zaharul pana se dubleaza cantitatea. Adaugam cacaoa si amestecam. Batem bine bine albusurile,le adaugam peste galbenusuri,adaugam faina si amestecam cu dosul unei linguri. Tapetam o forma cu ulei si faina,turnam compozitia si...

Trandafiri aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2011

Taiem foietajul fasii de cca 2 cm latime. Salamul il taiem felii subtiri si fiecare felie o taiem in jumatate. Punem pe toata fasia felii de salam si rulam. Dintr-o fasie de foietaj facem 2-3 trandafiri. Ii punem in tava pe hartie de copt si ii dam la cuptor pentru cca 25 de...

Omleta in straturi

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2011

Calim intr-o lingura de ulei ceapa si usturoiul taiate marunt. Batem 4 oua,le punem intr-un blender,adaugam ceapa calita,spanacul,200 ml spanac si 1 lingura parmezan. Le amestecam si pregatim baza rosie. Decojim 2 rosii,le pasam intr-un blender,adaugam 2 linguri smantana,2 linguri parmezan si...

Eclere cu banane

In Dulciuri la 17 Mai 2011

Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga oul si se amesteca bine bine. Punem pe hartie de copt formele pentru coji si le lasam 15-20 de...

Buzunar cu prune

In Pui la 14 Mai 2011

Pieptul de pui il taiem in 4 bucati,in fiecare bucata se taie un buzunar. Se condimenteaza pieptul cu condiment pentru pui,in buzunar ungem cu miere si punem cate 2 jumatati de prune,inchidem buzunarele cu scobitori,le dam prin pesmet si le punem la prajit in ulei incins. Le scoatem pe servetel...

Mancarica de ficatei cu brocolii

In Ficat la 12 Mai 2011

 Broccoli se spala, se rupe in buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare.  Se scoate din apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ficateii se spala, se scurg de apa si se pun la prajit in ulei incins.  Cand sunt gata, se condimenteaza, se amesteca si se...

Mamaliga impaturita

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

Se pune la fiert apa cu sare dupa gust,cand da in clocot se toarna in ploaie faina si se amesteca energic cu telul pentru a nu se face gogoloase,se amesteca incontinuu pana este fiarta faina de malai. Se razaleste branza si telemeaua,carnatul si slanina se taie felii. Slanina se prajeste...

Pasta de oua

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2011

Pisam ouale fierte,taiem ceapa verde marunt si le amestecam. Condimentam cu sare si piper dupa gust si frecam cu ulei pana devine o pasta numa' buna de uns pe paine. Se serveste cu salata de cruditati. Pofta Buna !!

Miere din flori de papadie

In Conserve la 2 Mai 2011

Spalam usor florile de papadie in apa rece. Punem apa la fiert si cand da in clocot punem si florile. Lasam sa dea 2-3 clocote,oprim focul si lasam peste noapte sa se patrunda. A doua zi,strecuram siropul si papadiile le aruncam. Punem la fiert siropul si dupa ce da un clocot adaugam...

Chec cu mere si nuci

In Prajituri la 18 Apr 2011

Taiati merele cubulete si acoperiti-le cu 1 lingura de faina. Puneti 160g faina intr-un castron, adaugati un ou, ulei, lapte,miere si amestecati incet. Apoi adaugati nucile, scortisoara,coaja de portocala si amestecati din nou. Dupa ce puneti praful de copt, adaugati merele si, inainte...

Pizza cu fructe de mare

In Pizza la 14 Apr 2011

Se pun urmatoarele ingrediente in aparatul de facut paine sau se framanta cu mana:faina,sare,apa,drojdie,ulei. Se intinde aluatul si se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.(din acest aluat ies mai multe pizza, depinde cat de mari le faceti) Caliti usturoiul taiat felii...

Crap cu legume la cuptor

In Crap / Caras la 11 Apr 2011

Se curata pestele de solzi,se eviscereaza,se spala,se sterge cu un prosop curat si se condimenteaza. Legumele,se spala,se curata,se taie felii,se condimenteaza dupa gust cu vegeta si se umple pestele cu ele,iar cartofii se pun pe langa peste. Se pune 200 ml vin rosu,se...

Croasante

In Dulciuri la 10 Apr 2011

Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar,100 ml lapte caldut si se lasa 15 minute. Intr-un bol punem faina,in mijloc facem un cuib,punem maiaua iar pe margini punem zaharul,sarea si laptele . Framantam bine aluatul si il dam la frigider pentru 1 ora. Intindem aluatul,il ungem cu un strat...

Pateuri cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2011

Pentru aluat se framanta bine toate ingredientele(dar fara unt)(important este ca drojdia sa aiba contact numai cu faina).Se lasa la dospit acoperit cu un servet intr-un loc cald. Intre timp se pregateste umplutura: Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei,cand devine sticloasa se adauga...

Scallion Pancakes

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2011

Framantam un aluat din urmatoarele ingrediente:faina,sare si apa,se framanta bine pana se dezlipeste de pe maini. Lasam aluatul sa se odinhneasca pentru cca 30 de minute. Impartim aluatul in 5 bucati (depinde cat de mari faceti clatitele). Intindem fiecare bucata de aluat,o ungem cu putin ulei de...

Painici integrale"Mic dejun"

In Piine la 7 Apr 2011

Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta si amestecam cu 1 lingurita miere. Lasam 10-15 minute. Intre timp amestecam seminte de in cu iaurtul,otetul,uleiul si sare. Intr-un bol mai mare punem faina,drojdia amestecata,amestecul cu iaurt si framantam aluatul pana se dezlipeste de pe maini. Lasam...

Gogosi umplute

In Dulciuri la 4 Apr 2011

Intr-un bol mai mare amestecam:faina,drojdia,oul,laptele,zaharul, sare ,1 lingura ulei,coaja rasa de la portocala. Framantam bine aluatul pana se dezlipeste de pe maini (daca mai trebuie mai adaugam lapte). Lasam aluatul la dospit cca 1 ora,1 ora jumate. Intindem foaie din aluat de 2-3...

Branzoici

In Dulciuri la 3 Apr 2011

Drojdia sfarmata se pine in 100 ml lapte caldut (nu fierbinte),adaugandu-se 1 lingura de zahar. Se lasa la dospit (pana creste). Intr-un castron mai mare se pune faina,se face o groapa in mijloc iar pe margini se adauga pe rand sarea,200 g zahar,uleiul,3 oua,in groapa punem drojdia si...

Tocana de cartofi

In Mancaruri cu carne la 26 Mar 2011

Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o taiem marunt,morcovii felii subtiri si le calim in putin ulei. Dupa ce s-au calit,adaugam carnatul taiat felii si suncata taiata cubulete. Le calim impreuna,adaugam apa si lasam sa fiarba carnea. Pe urma adaugam cele 2 linguri cu pasta de...

Chec din albusuri cu banane caramelizate

In Dulciuri la 26 Mar 2011

Prima data batem bine albusurile. Le amestecam cu dosul lingurii cu faina si praful de copt. Intre timp caramelizam zaharul direct in tava de chec,punem peste zahar bananele taiate fasii. Adaugam albusurile si dam la cuptor cca 25-30 de minute,pana trece testul cu...

Galuste Somloi

In Prajituri la 24 Mar 2011

Prima data pregatim blaturile: Separam 2 oua,in galbenus adaugam 2 linguri zahar,amestecam bine,batem albusurile spuma tare,adaugam 2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri si punem aluatul intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Dam la...

Mancare de fasole de post

In Mancaruri de post la 22 Mar 2011

Lasam fasolea peste noapte la inmuiat. A doua zi o punem in apa sa dea cateva clocote,dupa care aruncam apa si o punem la fiert in alta apa calda cu 1 lingurita menta uscata,adaugam sare si piper. Taiem prazul rondele,ardeiul fasii si le calim in putin ulei. Dupa ce s-a fiert fasolea,o adaugam la...

Clatite cu halva

In Dulciuri la 13 Mar 2011

Se face un aluat din faina,apa,ulei si praful de copt iar halvaua se razaleste. Se incinge o tigate de clatite,se pune un polonic din aluat,se prajeste pe o parte,iar cand o intoarceti puneti pe jumatate 1-2 linguri de halva. Impaturiti clatita si serviti-o pe deasupra asa simpla sau cu putina...

Friptura de porc cu sos de ceapa

In Porc la 12 Mar 2011

Se condimenteaza carnea,se pune intr-o forma de yena,se adayga vin,apa si foi de dafin. Se da la cuptor pana este aproape gata;pe urma se adauga mujdei si se mai lasa la cuptor pana este gata carnea. Ceapa se curata,se spala si se taie rondele. Se realizeaza un caramel din...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 10 Mar 2011

Punem urmatoarele ingrediente in cuva de la  masina de paine:laptele, apa, untul,oul, zaharul,pliculetul de drojdie, faina si lingurita de sare,si lasam pana framanta aluatul. Daca framantati aluatul cu mana, atunci, puneti intr-un castron incapator faina,faceti un cuib in mijlocul...

Tarta cu ton

In Peste la 4 Mar 2011

Ungem foietajul cu mustar si il dam 15 minute la cupotor. Intre timp pregatim umplutura pentru tarta: Taiem prazul felii,ardeiul cubulete,masline in doua iar tonul il lasam la scurs. Batem 2 oua,le amestecam cu smantana si 1/2 din cascaval. Presaram pe aluat pesmetul,adaugam prazul si...

Chec din albusuri cu rahat

In Dulciuri la 4 Mar 2011

Batem albusurile cu mixerul,spuma tare,adaugam zaharul'in ploaie"mixand mereu pana se incorporeaza complet. Se adauga faina,praful de copt,rahatul si se amesteca cu dosul unei lingurii incet. Se unge o tava cu ulei,se tapeteaza cu faina si se da checul la cuptor la foc mic cca 25 de minute.

Tort Rozalia

In Torturi la 27 Feb 2011

Foile: Praful de copt se amesteca cu faina.Se adauga untul topit,zaharul ,sare si oul. Se framanta un aluat,se infasoara in folie alimentara si se da la frigider 30 de minute. Dupa 30 de minute se intinde o foaie patrata si se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina...

Afisate 361 - 390 din 496 retete    

Postari recente

publicat la 26.03.2019

Veggie Bowl

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi deviza ta este: Nu face astăzi ce poţi face şi mâine!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]