Pateuri cu ciuperci

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2011 | 6085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina alba,
  • 300 ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 5 g drojdie uscata,
  • 100 g unt sau margarina,
  • 1 ou pentru uns,
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ciuperci taiate felii,
  • 1 ceapa,
  • 2 oua(ajunge si un ou),
  • frunze de patrunjel si marar,
  • sare si piper.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Pentru aluat se framanta bine toate ingredientele(dar fara unt)(important este ca drojdia sa aiba contact numai cu faina).Se lasa la dospit acoperit cu un servet intr-un loc cald.

Intre timp se pregateste umplutura: Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei,cand devine sticloasa se adauga ciupercile si se lasa la calit sa pana se inmoaie.Se adauga sare si piper dupa gust,frunzele de patrunjel si marar tocate marunt.Se ia de pe foc,se lasa putin la racit,si se adauga 2 oua pentru a se lega compozitia,se amesteca toate.

Aluatul dospit se intinde foaie subtire,se unge cu unt pe toata suprafata,se impatura,se intinde din nou cu facaletul,se unge cu unt,se impatura dupa care se intinde o foaie subtire.

Se taie patratele de 10x10 cm,se pune 1 lingura umplutura pe jumatate din suprafata si se impatura pe diagonala.Se ung cu ou batut si se dau la cuptor pentru 35-45 minute.

Se servesc calde dar sunt foarte bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

10.04.2011, 20:13

buuunnneeee

mihaelaM 1

10.04.2011, 20:26

daca e cu ciuperci e bun

amaliatrusca 1

20.04.2011, 22:55

Mimmi, poti sa imi spui te rog - nu se face maia din drojdie? se adauga pur si simplu in faina? Asa vad eu in pozele retetei. Si se lasa la crescut o ora? Si cum se impatura? In doua sau mai multe? Am facut si eu aseara si am facut cu maia, si nu am lasat la crescut, ca nu ziceai nimic de asta, si am impaturit in4 aluatul, dar cind sa rulez iar, din cauza ca pusesem untului, mi se ducea in toate partile aluatul. Si foarte greu sa pun umplutura si apoi sa mai si 'inchid' aluatul peste. Poti sa ma ajuti, te rog? Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Buzunare cu ciuperci la gratar