Croasante

de mimmi in Dulciuri, 10 Apr 2011 | 10251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 15 g drojdie,
  • 15 g sare,
  • 300 ml lapte,
  • 90 g zahar,unt,
  • 1 ou pentru uns,
  • Finetti,diverse gemuri.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croasante:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar,100 ml lapte caldut si se lasa 15 minute.

Intr-un bol punem faina,in mijloc facem un cuib,punem maiaua iar pe margini punem zaharul,sarea si laptele . Framantam bine aluatul si il dam la frigider pentru 1 ora.

Intindem aluatul,il ungem cu un strat subtire de unt,il impaturam,il intindem cu sucitorul,il ungem cu un strat subtire de unt,il impaturam si il intindem din nou cu sucitorul. Taiem triunghiuri,le ungem cu finetti si gem,le rulam,le ungem cu ou batut si le punem intr-o tava pe hartie de copt. Le lasam la dospit 15 minute,dupa care le bagam la cuptor la foc mic pentru aproximativ 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croasante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissant cu ciocolata, nuca si crema de alune