Eclere cu banane

de mimmi in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 5340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coji:
  • 65 g faina,
  • 50 g margarina,
  • 130 ml apa,
  • 1 ou,
  • un praf de sare,
  • 2 banane,
  • Topping de ciocolata,
  • biscuiti sau napolitane,
  • Pentru crema:
  • 75 g zahar,
  • 25 g cacao,
  • 1 pahar apa,
  • 2 lingurite amidon pentru prajituri,
  • 30 ml lapte.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu banane:

Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga oul si se amesteca bine bine. Punem pe hartie de copt formele pentru coji si le lasam 15-20 de minute,pana prind o crusta aurie.

Pentru crema: Fierbem apa, zaharul si pudra de cacao intr-o oala adanca, la foc mediu, si amestecam constant.  Dupa ce zaharul se dizolva, adaugam amidonul amestecat cu lapte. Amestecam pana se ingroasa si lasam sa se raceasca.

Taiem cojile pe din doua,le umplem cu crema,punem pe fiecare o jumatate de banana,taiem un biscuite pe din doua si le punem pe banana. Stropim cu topping si servim.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]