Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Iun 2011 | 15683 vizualizari

 

Nu am mancat in viata mea asa desert fin si bun cu branza. :)
De cand l-am vazut pe bloguri straine mi-a ramas in minte. Arata asa de frumos si divin incat nu rezisti sa nu-l faci.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1/2 lamaie ( zeama)
  • sare- 1/4 lingurita
  • 40 gr unt
  • 40 gr lapte
  • 3 lingurite amidon
  • 2 lingurite faina
  • 400 gr branza de vaci, dulce 9in reteta scria crema de branza, eu nu cumpar asa ceva atata timp cat am asigurat natural si bun : P )
  • o lingura smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza:

Separam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece.
Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina.

Incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul. Nu-l punem pe urmatorul pana nu e incorporat precedentul.
Punem apoi untul topit si racit si omogenizam.
Cernem faina si amidonul si le adaugam compozitiei. Punem laptele, sarea  si zeama de lamaie si mixam in continuare.

Scoatem albusurile de la rece si le mixam spuma.
O treime le adaugam amestecului de branza si mixam iar apoi adaugam restul amestecand usor, usor.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt.Turnam compozitia .
Punem la cuptor un vas cu apa in care bagam tava cu desertul (apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea tavii).
Lasam initial 10 minute la foc mare apoi 50 de minute la foc mediu (pana incepe sa prinda o culoare frumoasa deasupra iar atunci cand introducem cutitul in mijlocul prajiturii sa il scoatem curat).
Oprim aragazul dar nu scoatem tava, o lasam sa se raceasca tot acolo .
O scoatem cand e rece si-o dam la frigider.
ps, fac si maine dar nu mai spuneti nimanui :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (31)

dentistutza 1

09.06.2011, 10:42

BUN!!!
Ai un avatar bestial!!!

gaby_duceag 1

09.06.2011, 16:03

gaby_duceag 1

30.03.2013, 13:22

dentistutza
09.06.2011, 10:42

BUN!!!
Ai un avatar bestial!!!

oare ce avatar oi fi avut in 2011 ditre miile de avatare ce le-am avut)
ca sa=-l pun iar )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zmeura